Κράτησέ Με (2006)

Hold Me
Address Unknown, Poster

Σκηνοθεσία: Λουκία Ρικάκη
Σενάριο: Λουκία Ρικάκη
Παίζουν: Κατερίνα Λυπηρίδου, Στέλιος Γεράνης, κ. ά.


Δες/Κρύψε το trailer

Μείγμα ντοκιμαντέρ και φιξιόν, το Κράτησέ Με είναι οι δραματοποιημένες ιστορίες ενός μάτσου ανθρώπων που έχουν βιώσει την απώλεια.Address Unknown, PhotographΔείγμα του πόσο κακό μπορεί να κάνει η πολλή ελευθερία στους σκηνοθέτες, το Κράτησέ Με παίζει να ήταν η πιο απελπιστική εμπειρία που μπορούσες να πετύχεις σε αίθουσα στο περασμένο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Όχι ακριβώς κινηματογραφικό έργο αλλά περισσότερο ένα project με κάμερες, είναι το αποτέλεσμα του πειράματος της Ρικάκη με τη συλλογή εμπειριών απώλειας απ' όποιον έβρισκε πρόθυμο να τις μοιραστεί μαζί της. Οι ιστορίες δένονται με τον κεντρικό χαρακτήρα μιας ριαδιοφωνατζούς (με ωραίο κορμί που το δείχνει συχνά), alter ego της σκηνοθέτιδας, και δραματοποιούνται με ασυγκράτητο μελοδηθενισμό, μονταρισμένες με κομμάτια απ' τις γκρουπθεραποειδείς συζητήσεις των εθελοντών, οι οποίοι μαζεύονταν και παίζανε το παιχνίδι της αφής. Στο οποίο, λέει, σου δένουν τα μάτια, πασπατεύεις ένα αντικείμενο και ξερνάς ένα βίωμα. Μέχρι το πασπάτεμα καλά τα πηγαίναμε. Το παιχνίδι της γεύσης άραγε, πώς να παίζεται;


Δες/Κρύψε τις αίθουσες που ανοίγει

*Το πρόγραμμα αναδημοσιεύεται από το Αθηνόραμα και ισχύει για την πρώτη βδομάδα προβολής

ΓΚΑΖΙ - ΨΥΡΡΗ
ΣΙΝΕ ΨΥΡΡΗ
Σαρρή 40-44, (πίσω από το θέατρο Αποθήκη), 2103247234.
Πεμ. - Τετ.: 21.00/ 23.00

2 Responses so far.

  1. Anonymous said

    σεβαστή η προσωπική άποψη και κρίση του καθενός - αλλά, δεν μπορώ να μην αντιδράσω σε μία ψυχρή επίθεση ανθρώπου που ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ τη δουλειά της Ρικάκη, και δεν μπορεί να κρίνει ένα κοινό που συμμετείχε στην πιο δημοκρατικη και συμμετοχική ταινία μίας πρωτοπόρου ελληνίδας παραγωγού και σκηνοθέτιδας.
    Ξένια

  2. cheaptalk said

    Σεβαστά και τα σχόλια τύπου "είσαι μαλάκας και δε ξέρεις τι λες" αλλά εφόσον πιστεύεις ότι η ταινία μπορεί να κριθεί μόνο απ' όσους έχουν συμμετάσχει στο project θα περίμενα να ακούσω τουλάχιστο.. πως κρίνουν τη ταινία όσοι έχουν συμμετάσχει στο project (αν όχι να τη προβάλλουν για γνωστούς και φίλους ή σε πλαίσια που να μην αποζητούν την έκθεση στο ευρύ κοινό). Εκτός κι αν πιστεύεις πως το ότι τη θεωρείς τη πιο δημοκρατική και συμμετοχική ταινία της σκηνοθέτριας λέει σε κάποιον κάτι.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.