Persepolis (2007): Trailer Πρεμιέρας

Δες/Κρύψε το US teaser

Από τον Μάη που την αφήσαμε να εμφανίζεται δειλά στο επίσημο διαγωνιστικό των Κανών συνοδευμένη από επίσημες ιρανικές διαμαρτυρίες, η επαναστατημένη μικρούλα Marji της Περσέπολης (2007) έχει πια μπει για τα καλά στην εφηβεία και ενηλικιώνεται. Χειροκροτήθηκε για κανά μισάωρο μετά την προβολή, κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής του φεστιβάλ, βγήκε στις παριζιάνικες αίθουσες στα τέλη Ιουνίου ξεπουλώντας τις ανέλπιστα, μάζεψε ένα εκατομμύριο θεατές και αμέτρητες ενθουσιασμένες κριτικές όλο το καλοκαίρι, έκανε όλη την ιρανική παροικία να παραμιλάει και σημάδεψε τη γαλλική πιτσιρικαρία, και φυσιολογικά έφαγε στη στροφή τον Molière (2007) (γιατί αν διάβαζες.. ερμμμ.. τα φόρα και τα blog που σχολιάζω θα ήξερες ότι η La Môme (2007) ποτέ δεν είχε και πολλές πιθανότητες) στην επίσημη υποψηφιότητα της Γαλλίας στα Όσκαρ.

Επιπλέον, εξασφάλισε Sean Penn, Iggy Pop και Gena Rowlands για την αγγλόφωνη εκδοχή που θα κλείσει το φεστιβάλ της Νέας Υόρκης στις 14 Οκτωβρίου και θα βγει στις αμερικάνικες αίθουσες τα Χριστούγεννα. Και τα γράφω όλα αυτά όχι γιατί τη πιτσιρίκα την κατασυμπαθήσαμε και την έχουμε στα features από τότε, αλλά γιατί ανοίγει επίσημα σήμερα τις αθηναϊκές Νύχτες Πρεμιέρας (και θα προβληθεί για το κοινό αύριο στις 20:00 στον Δαναό 1).


4 Responses so far.

  1. Anonymous said

    σχετικά με τις νύχτες πρεμιέρας, αν θα μπορούσατε, παρακαλώ να κάνετε και μία αναφορά στο ποιες από τις ταινίες που θα προβληθούν, έχουν εξασφαλίσει διανομή στην ελλάδα και για ποιες αυτό είναι αμφίβολο.

    δεν θα ήθελα να χάσω κάτι τώρα και να ελπίζω το πολύ σε dvd στο μέλλον. (το χειρότερο θα ήταν μόνο σε τορρεντ)

    πολλοί εργαζόμαστε και εισιτήρια δεν είναι πάντα διαθέσιμα για όλες τις προβολές, οπότε αυτό θα μας διευκόλυνε να μην χάσουμε την ευκαιρία (ίσως) να δούμε μία καλή ταινία στο περιβάλλον που της αξίζει. ενδεικτικά, το shaun of the dead δεν προβλήθηκε ποτέ στις ελληνικές αίθουσες, το i am a cyborg but that's ok έχει καταλήξει για τέλη οκτώβρη, ίσως χειμώνα κι ίσως αργότερα (σύμφωνα με τον αιθουσάρχη του ΑΛΦΑΒΙΛ και ιδιοκτήτη της ama films)

    επί τη ευκαιρία, πολύ καλή δουλειά κάνετε. βρήκα το σάιτ σας από το φόρουμ του warren ellis και τώρα το τσεκάρω σε καθημερινή βάση.

  2. cheaptalk said

    Θεωρητικά η βασική δουλειά κάθε φεστιβάλ είναι να φέρνει ταινίες κοντά στο κοινό και τους υποψήφιους διανομείς, οπότε η ασφαλέστερη επιλογή είναι και αυτές που έχεις ακούσει λιγότερο. Και επίσης ασφαλώς μπορείς να υπολογίζεις ότι αυτές που έχεις ακούσει περισσότερο θα ανοίξουν καναδυό βδομάδες μετά την πρεμιέρα τους.

    Από κει και πέρα στις Μάσες γενικά ασχολούμαστε και με τη διανομή και τις ημερομηνίες εξόδου (και δεν αντιγράφουμε φυσικά ότι βλέπουμε στο IMDb ως Αγία Γραφή) αλλά συνολικά κάτι τέτοιο μπορείς να το ζητήσεις μόνο από τους υπεύθυνους του φεστιβάλ, που και αυτοί θα σου απαντήσουν.. ασαφώς όπως όλοι. Οι προτεραιότητες του καθενός είναι προτεραιότητες του καθενός και όλες μαζί διαμορφώνουν και το σκηνικό, όχι ανάποδα ;)

    Κι εγώ δουλεύω btw, και στις προβολές πάω συνήθως με εισιτήριο.

  3. verbal said

    Κι αν θέλει κανείς και τα δικά μου δυο σέντσια, νομίζω είναι επίσης ασφαλές να υποθέσεις πως ταινίες που δεν θα βρουν διανομή, θα είναι ταινίες που θα υπάρχει λόγος να μη βρουν διανομή, ειδικά όταν οι διανομείς έχουν γίνει τόσοι πολλοί ώστε να διανέμουν και ταινίες που καλύτερα να μην διένημαν.

  4. verbal said

    Για να κλείσουμε μερικές εκκρεμότητες πριν το ντόπιο άνοιγμα του Persepolis (2007), τα καλά παιδιά της Rosebud που κανονίζει τις αίθουσες για την PCV, μας έστειλαν ένα promo δισκάκι, που μεταξύ άλλων έχει κι αυτό το πολύ χαριτωμένο making of για το animation, που είναι περίπου σαν το αντίστοιχο στο myspace της ταινίας αλλά όχι ακριβώς, κι επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να εξασκήσεις τα Γαλλικά σου.

    Που θα σου χρειαστούνε για να κάνεις καλή εντύπωση μεθαύριο Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, που θα ανέβεις στις 9 το βράδι στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31), για να δεις την ταινία σε avant premiere, αν είσαι αρκετά σχολαστικός για να διαβάσεις ετούτη την υποσημείωση, κι αρκετά γρήγορος για να κάνεις κλικ εδώ (ή να στείλεις σχετικό mail στη γνωστή διεύθυνση) και να κερδίσεις μια απ' τις 10 διπλές προσκλήσεις που έχουμε για διώξιμο. Απ' ότι ακούω, θα ακολουθήσει και Παρλιαρομπουφές, οπότε φόρα κάτι που να μην δείχνουν οι λεκέδες απ' τη σοκολάτα.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.