Οι 50 εξυπνότεροι και ηλιθιότεροι του Hollywood

Σε περίπτωση που δεν το έμαθες, οι λίστες ισχυρών Χολυγουντιανών (όπως η power list του Premiere, ας πούμε), έχουν πεθάνει (οπότε το ότι ο Jim Gianopulos ήρθε στη Θεσσαλονίκη δεν είναι τελικά και τόσο μεγάλο πράμα), όπως μας ενημέρωσε χθες το Entertainment Weekly, που αποφάσισε να ανοίξει το δρόμο προς το μέλλον, προσεγγίζοντας το θέμα από μια άλλη σκοπιά: την εξυπνάδα. Παραβλέποντας το γεγονός ότι στις Μάσες το είχαμε προβλέψει πριν καμιά τριετία σχεδόν, που αρχίσαμε να σε ωθούμε να επιδείξεις τη δικιά σου (εξυπνάδα) γράφοντάς την, η Daily News την ίδια μέρα αναγνώρισε τη μπλόφα του EW, βγάζοντάς τη δική της λίστα, της ηλιθιότητας. Κι έτσι, η αμεσότητα του Μέσου, επέδειξε την ταχύτητά του στην σφαιρικότητα της κάλυψης. Παραδοσιακά έναντι Νέων media, σημειώσατε 2.

Απ' τη μια μεριά λοιπόν, ο Judd Apatow ηγείται των έξυπνων, που μπορούν να είναι έξυπνοι όχι στο δείκτη IQ (όπου τα δηλωμένα πρωτεία πρέπει να κατέχουν ακόμα η Geena Davis και η Asia Carrera), αλλά στις επαγγελματικές επιλογές τους, στη γκαρνταρόμπα τους, στη διαχείριση της φήμης και της πορτοφόλας τους, στον τρόπο που αντικατοπτρίζουν το σημερινό Hollywood και διαμορφώνουν το αυριανό, ή στα δημητριακά που επιλέγουν για το πρωινό τους. Αμέσως από κάτω του, ο Steven Spielberg κι ο James Cameron συμπληρώνουν την τριάδα, μιας λίστας όπου η Angelina Jolie (#33) είναι πιο έξυπνη απ' τον Sacha Baron Cohen (#34), που είναι πιο έξυπνος απ' τον Guillermo del Toro (#37), που είναι πιο έξυπνος απ' την Cate Blancett (#45). Λίστα που κλείνει ο Ben Affleck στο #50, όντας προφανώς πιο έξυπνος απ' όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους του Hollywood που δεν κατάφεραν να μπουν στην πενηντάδα, όπως ο Tim Burton, o Clive Owen, ο Daniel Craig, οι RodriguezTarantino, ή εκείνος ο Paul Haggis που ήταν αρκετά έξυπνος να ξεγελάσει την Ακαδημία δυο-τρεις φορές, αλλά όχι και το EW.

Στην άλλη άκρη, χωρίς πολύ συζήτηση, η Lindsay Lohan είναι η βασίλισσα της βλακείας, χάρη στις επαγγελματικές επιλογές της, στην γκαρνταρόμπα (ή την έλλειψή της), στις φυλλάδες που είναι φυσικό της περιβάλλον, στον τρόπο που αντικατοπτρίζει το σημερινό Hollywood και διαμορφώνει το αυριανό, στο είδος παραισθησιογόνου που επιλέγει για πρωινό, και το κακό της γούστο στους άντρες. Στη εξίσου αμφισβητήσιμη, κομματάκι πεπαλαιωμένη, αλλά σαφώς θελκτικότερη λίστα, που δεν περιλαμβάνει (λόγω βιασύνης;) την Paris Hilton, ή (λόγω τακτ;) τους λιστογράφους του EW, ξεχωρίζουν η Kim Kardashian (#2) γιατί έχει απίστευτα βυζιά δεν έκανε ντόρο με την sex tape της, η Jessica Simpson (#7) γιατί είναι η τέλεια ξανθιά, η Britney Spears (#14), ο Michael Jackson (#19) κι ο David Hasselhoff (#48) για ευνόητους λόγους, ενώ παραδόξως, ο Tom Cruise δεν κάνει εμφάνιση σε καμία απ' τις δύο πενηντάδες. Χμ.


One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Η Kim Kardashian είναι κυρίως γνωστή για την εξωπραγματική κωλάρα της που κάποιοι αποδίδουν σε προσθετικά και η ίδια στην αρμένικη καταγωγή της (η μάνα της προφανώς έχει μεγαλύτερη).

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.