Hamlet 2 (2008): Η δημόσια εικόνα του Sundance


Καθυστερημένος στη συμμετοχή αλλά πρώτος στο θεαματικό σπάσιμο της απραξίας στις μεγάλες αγοραπωλησίες του Sundance '08, με σεναριακή υπογραφή του Pam Brady (South Park: Bigger Longer & Uncut (1999), Team America: World Police (2004)), ο Hamlet 2 (2008) όχι μόνο έκανε την αίθουσα και στις δυο προβολές του να χτυπιέται από τα γέλια, αλλά και τον Steve Coogan βασιλιά του φετινού φεστιβάλ, απέναντι στην βασίλισσα Melonie Diaz των τεσσάρων ταινιών. Η estelle που μια πίεση τη χρειάστηκε να πειστεί για το μεγαλείο του A Cock and Bull Story (2005), και όπου ακούει Άμλετ σκάει μύτη με την άλλη της κρυφή δημόσια ιδιότητα, αναλαμβάνει να μαντέψει τα πιθανά συστατικά της επιτυχίας, για κάθε φιλόδοξο να την επαναλάβει (ή απλά περίεργο):

Ο κόσμος εκεί έξω φαίνεται ότι ποτέ δε χάνει το ενδιαφέρον του για το βάρδο. Όχι μόνο δεν το χάνει, αλλά το επανεφευρίσκει σε κάθε καλή ή μάλλον κακή στιγμή, όταν κάθε άλλη έμπνευση έχει εκπνεύσει. Το εκ πρώτης όψεως περίεργο γεγονός να χρησιμοποιούν τον Σαίξπηρ ως πρόφαση για γέλιο περισσότερο στην απέναντι πλευρά του ωκεανού, παρά στην πατρίδα του, ίσως εξηγείται αν λάβουμε υπ' όψιν τον απαγορευτικό για καλαμπούρια σεβασμό που τρέφουν γι’ αυτόν οι συμπατριώτες του. Έτσι, ύστερα από τον Sam Bobrick και το ξεκαρδιστικό θεατρικό του Hamlet II, ήρθε η σειρά του Andrew Fleming να παίξει με την ιδέα ενός δεύτερου, εξίσου ξεκαρδιστικού Άμλετ. Στο πρόσφατα μοσχοπουλημένο στο Sundance φιλμ του, που δεν είναι παρά ένα ανάλαφρο teen comedy, εμπλέκει μια αυθεντικά βρετανική φάτσα, ίσως τον πιο αστείο κωμικό για όσους τον έχουν δει να κάνει το έμβρυο στο The Cock and a Bull Story: το Steve Coogan. Ο Coogan που περισσότερο από τη συνεργασία του με τον Winterbottom είναι γνωστός για το χαρακτήρα του ως αποτυχημένος τηλεπαρουσιαστής Alan Partridge, είναι εδώ ο άχρηστος δάσκαλος θεάτρου ενός λυκείου (sic) στο Tucson, Arizona που ύστερα από τρανταχτές αποτυχίες θεατρικών ανεβασμάτων του, και στην απελπισία του να σώσει το τμήμα από τις περικοπές, βρίσκει την ευφάνταστη ιδέα να γράψει τη συνέχεια του Άμλετ. Μάλιστα, θεωρώντας τη μαυρίλα του αυθεντικού κάπως αποθαρρυντική, επιλέγει να κάνει τη δική του εκδοχή χαρούμενη, γεμάτη μουσικές και guest εμφανίσεις από τον Ιησού και τον Αϊνστάιν. Παρέα με τον Coogan παίζει και η Elizabeth Shue ως μια περίεργη εκδοχή του εαυτού της που έχει αφήσει πίσω την υποκριτική της καριέρα και ξενιτεύεται στην Arizona για να δουλέψει ως νοσοκόμα. Αν μάλιστα οι φήμες για αίθουσες που τραντάζονται από τα γέλια είναι βάσιμες, η ανυπομονησία μας να δούμε το νέο απόκτημα της Focus Features είναι δικαιολογημένη.


Previously on Movies for the Masses: Jack Brooks: Monster Slayer (2007): Slamdance trailer

2 Responses so far.

  1. Anonymous said

    Δεν έχουμε ακόμα trailer? Μην το ξεχάσετε παιδιά μόλις βγει... Coogan rules :)

  2. cheaptalk said

    Εδώ δεν έχουμε καλά καλά φωτογραφία. Μία όλη κι όλη κυκλοφορεί επίσημα, και δεύτερη και πιο χαρακτηριστική βρήκα μόνο τη μικροσκοπική στο review του Variety.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.