Choke (2008): Sundance preview clip

Δες/Κρύψε το trailer

Το να ξεκινάς την σκηνοθετική σου καριέρα με μεταφορά βιβλίου του Chuck Palahniuk δεν είναι και το λιγότερο ριψοκίνδυνο πράγμα του κόσμου, κι ειδικά όταν το κάνεις με $3.2 εκατομμύρια στο budget και 25 μέρες στο χρόνο για τα γυρίσματα, ξέροντας ότι ο David Fincher χρειαζόταν τα εικοσαπλάσια χρήματα και τα ονόματα Brad Pitt και Edward Norton στην αφίσα, για να 'χει μια σιγουριά ότι θα σηκωθεί κόσμος να πάει στο Fight Club (1999). Ο Clark Gregg πάντως, παρότι στο σχετικό preview clip μπορεί να μην φαίνεται ακριβώς σίγουρος για το ποιους σατιρίζει το Choke, προφανώς όλο και κάτι θα έκανε σωστά πίσω απ' την κάμερα, αφού και η ταινία του έβγαλε τα έξοδά της με την πώλησή της στην Fox για $5 μύρια, και το cast του βραβεύθηκε στο Sundance.

Και δίνοντας με το καλησπέρα ημερομηνία εξόδου στην ταινία για την πρώτη Αυγούστου, η Fox, που με κάτι Sideways (2004) και Little Miss Sunshines (2006) και Junos (2007), αποδεικνύει κατά συρροή ότι έχει ευαίσθητη μυτούλα σε καλές μικρές ανεξάρτητες, κι εξίσου δυνατά χέρια στο σπρώξιμό τους, επιβεβαίωσε διπλά τη σιγουριά του σκηνοθέτη ότι υπήρχε ταινία μέσα στις σελίδες του τέταρτου βιβλίου του Αμερικάνου συγγραφέα παύλα αρθρογράφου με το υπολογίσιμο fan club (ή πέμπτου αν μετρήσεις και το ανέκδοτο πρώτο του), για έναν sex addict που περνάει τον καιρό του προσποιούμενος ότι πνίγεται σε ακριβά εστιατόρια για να γνωρίζει πλούσιους καλοσυνάτους ξένους και να βρίσκει χρήματα να πληρώνει τα έξοδα νοσηλείας της μάνας του, περιμένοντας εκείνη να του αποκαλύψει αποκαλυπτικό μυστικό για τον πραγματικό του πατέρα.


One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Απ' τα σπάνια φιλμ που γράφουμε γι' αυτά προτού αποκτήσουν trailer, το Choke (2008) απέκτησε το δικό του πριν λίγες ώρες, και κλασικά πια για τα internets, μια μέρα νωρίτερα απ' ότι είχε προαναγγελθεί.

    Εκτός απ' ότι δε μπορείς να το δεις στο MTV γιατί είσαι τριτοκοσμικός, τα υπόλοιπα που δε χρειάζεται να ξέρεις τα είχε ήδη αναφέρει ο verbal από το Sundance όπου και κέρδισε ειδικό βραβείο από την επιτροπή (το φιλμ, ο verbal θα 'ναι υποψήφιος από του χρόνου λόγω ορίου ηλικίας). Διαφορετική νουβέλα του πιο επικίνδυνου συγγραφέα, διαφορετικός προϋπολογισμός, διαφορετικό καστ, διαφορετικός σκηνοθέτης, πιο διαφορετικό από το Fight Club (1999) δε γίνεται. Επιπλέον, πρωτάρικη σκηνοθεσία που θάβει και τη φωτογραφία, αναγκαστικά μεταλλαγμένο στιλ, γέρος για τον χαρακτήρα της νουβέλας πρωταγωνιστής, νέο τέλος. Όλα αυτά μαζί κάνουν.. μια από τις μεγαλύτερες φετινές ανεξάρτητες, που θα βγει στις αίθουσες τέλη Σεπτέμβρη (αντί για αρχές Αυγούστου) τελικά, απέκτησε κάτι σε 60s αφίσα τη προηγούμενη βδομάδα, και δεν έχει τελειώσει μαζί σου ακόμα.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.