Waltz with Bashir (2008): Cannes competition trailer

Δες/Κρύψε το teaser

Εξαιτίας λάθους σε κάποιο υπολογιστή, με πήραν στο στρατό πριν γίνω 17 χρονών. Το Σεπτέμβριο του 1982, πριν τα 19α γενέθλιά μου, δε ζύγιζα ούτε 60 κιλά και φαινόμουν πολύ μεγαλύτερος από την ηλικία μου, έχοντας συναντήσει θανάτους και άλλες ασύλληπτες καταστάσεις που βιώνει στον πόλεμο ένα παιδί. Μετά από τρεις μήνες στο Λίβανο, ο εκλεγμένος πρόεδρος Bashir Jumail δολοφονήθηκε τη μέρα της ορκωμοσίας του. Το επόμενο πρωί, έφτασα στη Δυτική Βηρυτό με τον ισραηλινό στρατό: ήμουνα κουρασμένος και στεναχωριόμουνα επειδή δεν είχα καταφέρει ποτέ να βρω στόχο στις καθημερινές μάχες. Άφησα τη Δυτική Βηρυτό μονάχα τρεις μέρες αργότερα, έχοντας γίνει μάρτυρας της φρικτής σφαγής στα στρατόπεδα προσφύγων στη Σάμπρα και Σατίλα. Αυτή είναι η ιστορία μου, μια ιστορία που αποφάσισα να μην αντιμετωπίσω τα προηγούμενα είκοσι χρόνια.


Previously on Movies for the Masses: The Edge of Love (2008): Trailer 3

3 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Για το "πρώτο κινούμενο ντοκιμαντέρ" δεν έγραψα τίποτα, προτιμώντας μια από τις μυριάδες επίσημες συνόψεις που κυκλοφόρησαν στα τέσσερα (4) χρόνια της παραγωγής του, και για το δραματικό της υπόθεσης, και γιατί η επίσημη σελίδα (στην οποία παραπέμπει το πόστερ στο θέμα) εκτός από καλοσχεδιασμένη είναι και ιδιαίτερα κατατοπιστική, αλλά και γιατί όλοι πια το είχαν αναφέρει σα το πιο πολυθορυβιάρικο τις τελευταίες μέρες. Σημειώνω τώρα ότι οι αντιδράσεις από τις προβολές συντήρησαν το buzz χωρίς να το φουσκώσουν περισσότερο (i.e. μη ποντάρεις ακόμα τα ρέστα σου για τον Χρυσό Φοίνικα) και θυμίζω πως όταν μίλαγα για το μεγαλύτερο υπαρκτό (που δε συμβαδίζει πάντα με το τυφλά αναπαραγωγικό των διαδιχτύων) στην ανακοίνωση του προγράμματος, το φιλμ ήταν (λόγω.. αλφαβητικής σειράς) στον πάτο των υπόλοιπων αναφορών.

  2. cheaptalk said

    Οι περισσότεροι αμερικάνοι δημοσιογράφοι υποδέχτηκαν ενθουσιασμένοι το πρώην Changeling και νυν μάλλον Change του Clint Eastwood που προβλήθηκε επίσημα χτες στις Κάνες, αλλά το BBC εγινε η πρώτη μεγάλη πηγή που έχρισε επίσημα φαβορί για Χρυσό Φοίνικα το Βαλς σήμερα. Το φιλμ οδήγησε και τις πωλήσεις, μέχρι το μισό του φεστιβάλ τουλάχιστο, και βρήκε διανομή σε Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Κάτω Χώρες, Καναδά και Ελλάδα (από τη Seven), σύμφωνα με τον Hollywood Reporter.

  3. cheaptalk said

    Το Βαλς πήρε τελικά το τρίτο το μακρύτερο στα βραβεία. Το σνομπάρισμα έγινε θέμα μέχρι και στη συνέντευξη τύπου της επιτροπής, και η μόνη εξήγηση γι' αυτό φαίνεται να είναι.. δάχτυλος της Sony Classics που αγόρασε το φιλμ μετά τη λήξη του φεστιβάλ και προφανώς σε χαμηλότερη τιμή απ' ότι θα το τσίμπαγε σε όλη του τη διάρκεια.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.