Cadillac Records (2008): Chuck Berry is a country singer clip

Δες/Κρύψε το trailer

Στις 5 Δεκεμβρίου βγαίνουν στην Αμερική όχι μια, αλλά δύο ταινίες με θέμα την θρυλική blues εταιρεία του Σικάγο, Chess Records: το ανεξάρτητο Who Do You Love (2008) και το γεμάτο ηχηρά ονόματα Cadillac Records (2008).

Στα τέλη της δεκαετίας του 1940, ο Πολωνός μετανάστης Leonard Chess, ιδιοκτήτης μαζί με τον αδερφό του Phil του Macamba Club στην νότια πλευρά του Σικάγο, κατάλαβε τι ήθελε να ακούσει η μαύρη Αμερική. Και σκέφτηκε έναν τρόπο για να το μάθει και η λευκή Αμερική. Για 20 χρόνια, μέχρι τον θάνατο του Leonard το 1969, η δισκογραφική με το όνομά τους, η Chess συνδέθηκε άρρηκτα με καλλιτέχνες που σήμερα πια είναι οι μύθοι του blues και του rock n roll: Chuck Berry, Muddy Waters, Etta James, Willie Dixon, Howlin' Wolf, Bo Diddley, Memphis Slim, Benny Goodman, Koko Taylor, Laura Lee, Fontella Bass, The Flamingos, The Dells, και πόσα αλλά τεράστια ονόματα. Στα 70ς και έπειτα, η εταιρεία παρήκμασε στα χέρια των πολυεθνικών. Το 1987 ο Leonard Chess εισήχθη post mortem στο Rock and Roll Hall of Fame, το πάνθεον της μουσικής βιομηχανίας.

Στο Cadillac Records, που προφανώς έρχεται για να καρπωθεί την επιτυχία ταινιών όπως το Ray (2004), το Walk The Line (2005) και το Dreamgirls (2006), τον Leonard Chess υποδύεται ο Adrien Brody (αρχικά είχε ακουστεί ο Matt Dillon), τον Muddy Waters ο Jeffrey Wright, την Etta James η Beyoncé (με καλά λόγια απ' όσους έχουν δει την ταινία), τον Chuck Berry ο Mos Def. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι της αφροαμερικανής Darnell Martin.

To soundtrack της ταινίας περιλαμβάνει 5 τραγούδια της Beyoncé (το single θα είναι η διασκευή του At Last της Etta James), αλλά και κομμάτια από τους Nas, Buddy Guy, Mos Def, Raphael Saadiq, καθώς και το My Babe του Elvis.


Previously on Movies for the Masses: Frost/Nixon (2008): Thessaloniki closing trailer

Το κείμενο μας παραχώρησαν από το Από τις 4 στις 5. Το clip είναι από το MTV Movies Blog.

No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.