Humains (2009): Πρωτόγονο trailer


Όχι πρόσφατα, αφού δεν εμφανίζεται στη σχετική λίστα, το CANALPLAY ανέβασε ένα όχι ολοκληρωμένο, αφού δεν εμφανίζεται και πολύ post-production, προωθητικό βίντεο για τους Humains (2009), τη πιο μουράτη, μαζί με τη Horde (2009), φετινή γαλλική τρομάρα. Κατά σύμπτωση, ως συνήθως, το promo(?) έτυχε να το ανακαλύψουν, ταυτόχρονα και ανεξάρτητα, κάπου στο δίσκο τους, όλα τα internets, σήμερα.

Σύμφωνα με τον θρύλο (όχι αυτόν που προκρίθηκε στους 32 του UEFA, τον άλλον που γράφει τα copy για την αυτοπαρουσίαση του Filmaka), o Pierre-Olivier Thevenin χαραμίζονταν καμιά δεκαριά χρόνια να επιμελείται τα εφέ σε μικροπαραγωγές όπως το Island of Dr. Moreau (1996) και το Blade II (2002), μέχρι που διέκριναν το ταλέντο του στη σκηνοθεσία οι υπεύθυνοι (του) online μηνιαίου διαγωνισμού, και τον σύστησαν στους παραγωγούς Franck Ribière και Vérane Frédiani. Κατά σύμπτωση, οι τελευταίοι, ιδρυτές της Fabrique De Films, είχαν συνεργαστεί με τον Thevenin στο À l'Intérieur (2007) χωρίς να το ξέρουν, και ακόμα σατανικότερα, εκεί δούλευε και ο Jacques-Olivier Molon, ο οποίος φαίνεται να έχει κάνει μόνο κάτι εφέ σε όλες τις γαλλικές ταινίες που είχαν (εφέ), από το '97 και δώθε. Ο Molon συν-σκηνοθετεί (σ)τους Humains, όμως ποιός τον ανακάλυψε και τον πρότεινε στους υπόλοιπους (που δε τον ξέραν, όπως καταλαβαίνεις), δε το ξέρω (αφού στις Μάσες είμαστε οι μόνοι μέτριοι σε ένα πλανήτη λαμπρών δημοσιογράφων και λοιπών διασυνδεδεμένων, όπως καταλαβαίνεις).

Όπως δε καταλαβαίνεις από τη φάτσα που σκάει μύτη στο τέλος του trailer, το σενάριο εξετάζει τη πιθανότητα το είδος του Neanderthal όχι μόνο να μην έχει εκλείψει αλλά να έχει και στενές επαφές στενότατου τύπου με το ανθρώπινο. Όπως ανακαλύπτει, φυσικά, ομάδα ερευνητών στις Ελβετικές Άλπεις παύλα κύριο μενού σε τρωγλοδυτικό φαγοπότι για το τρίτο είδος που έχει προκύψει. Και όπως θα ανακαλύψεις αν ρίξεις μια ματιά στο mission statetement των σκηνοθετών, οι πρώτες εικόνες φαίνεται να υλοποιούν κατά γράμμα τις προθέσεις τους να ξοδέψουν τα €6 εκατομμύρια του προϋπολογισμού σε πλούσια αποστασιοποιητικά τοπία και χεσμένους μελετημένους φυσιοδίφες, σε μια ρυθμικά αεικίνητη κλιμάκωση μέχρι να εμφανιστούν οι πρωταγωνιστές (διάβαζε εφέ τεράτων) που ξέρουν να χειρίζονται καλύτερα.


No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.