Is Anybody There? (2008): Μαγικό trailer


Μια βρετανική ταινία που προωθούσε ο Michael Caine από την εποχή του Sleuth (2007), έχοντας κατασυμπαθήσει το σενάριο, κυκλοφορεί όχι μόνο τη Πρωτομαγιά στη χώρα της αλλά και καναδυό βδομάδες νωρίτερα στην Αμερική, χάρη μάλλον σε ένα βοηθητικό ρόλο σε μια τεράστια ταινία ενός από τους μεγαλύτερους εν ζωή ηθοποιούς.

Έχοντας καταχαρεί, στα γεράματα, όλες τις συνέπειες της συμμετοχής σε.. αχανείς μπλοκμπαστεριές στιλ Dark Knight (2008), ο Caine πήρε και προαγωγή of sorts και στους ρόλους, αφού από βοηθός και στο Prestige (2006) του Christopher Nolan, γίνεται πραγματικός μάγος στο Is Anybody There? (2008) του John Crowley. Σκηνοθέτη από την Ιρλανδία που ο πάντα gentleman πρωταγωνιστής τον βλέπει κι αυτόν έτοιμο για σημαντικά πράματα, όπως υποθέτω κι εσύ, αφού το buzz από τα απανωτά IFTA, BIFA και BAFTA για τα Intermission (2003) και Boy A (2007) του, έφτασε και στην Ελλάδα τον Σεπτέμβρη, όταν το τελευταίο έπαιξε στις Νύχτες Πρεμιέρας. Το Is Anybody There? πάντως φαίνεται να ανήκει αποκλειστικά στους πρωταγωνιστές του, τον μεγάλο Sir Michael και τον μικρό Son of Rambow (2007), σύμφωνα με τις αναφορές από το Toronto όπου έκανε πρεμιέρα η παραγωγή. Αναφορές που γενικά δεν είχαν και τόσο κολακευτικά λόγια για το κατά τα φαινόμενα περισσότερο φορμουλαϊκό και κλαψιάρικο απ' όσο αντέχει ο μέσος ασυγκίνητος κριτικός σενάριο κάποιου, Βρετανού φυσικά, Peter Harness. Κι αν απορείς γιατί απαγγέλλω το IMDb, μάλλον δεν είδες το τρέιλερ και τα μεγάλα κατάμαυρα κενά στη θέση των credits του, οπότε συμπληρώνω πως η ιστορία, σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, εκτυλίσσεται στη παραλιακή Αγγλία των 80s όπου δεκάχρονος αποκτά εμμονές με τη μετά θάνατο ζωή των ηλικιωμένων που φροντίζουν οι γονείς του. Μέχρι που συναντάει συνταξιούχο μάγο ο οποίος αρνείται να συμβιβαστεί με τα γηρατειά (παρόλο που εξαφανίζει τους τίτλους και μετά δε θυμάται που τους έβαλε).

Ο πρωταγωνιστής του Alfie (1966), όπως εξακολουθεί να τον αποκαλεί όλος ο πλανήτης κάνοντας τον Jude Law να τραβάει όσα μαλλιά του έχουν απομείνει, θα τιμηθεί από την αμερικάνικη βιομηχανία στη ShoWest, και ακριβώς όπως ο ήρωάς του, δηλώνει για τα media ότι δυσκολεύτηκε να παίξει άνθρωπο της ηλικίας του. Το trailer έκανε πρεμιέρα στο Moviefone.


Previously on Movies for the Masses: Public Enemies (2009): Εικονικό trailer

No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.