Public Enemies (2009): Εικονικό trailer


Sweeney Todd εναντίον Batman για τους geeks, oi Untouchables (1987) συναντάνε το Collateral (2004) για τους φαν, το Heat (1995) γυρισμένο σε 60fps για τον Μέσο Κοινό, αναφορά στη περίοδο της μεγάλης ύφεσης (1931-1935) κατά την οποία αρκετοί γίναν ήρωες με το να τη πέφτουν σε τράπεζες αν κάτι σου θυμίζει, οι Public Enemies (2009) του Michael Mann φέραν μια αμφιλεγόμενη DV αισθητική στο κλασικό γκαγκστερικό φιλμ με το πρώτο τους trailer που κυκλοφόρησε online τη βδομάδα που πέρασε, κομμένο προφανώς για όσους πήγαν να δουν τους Watchmen (2009).

Και ξεκινώντας από αυτή τη βάση μπορείς να πεις ότι ο κινηματογραφικός προβολέας θα εξομαλύνει την έντονη ψηφιακούρα των μισών σκηνών του βίντεο, η μεγάλη διάρκεια (για ταινία του Mann μιλάμε) θα κρύψει το μισό χαμόγελο που ο Johnny Depp απέτυχε να εξαφανίσει στις άλλες μισές (σκηνές), και η παραγωγή θα ξοδέψει κάνα φράγκο παραπάνω για τα CGI που κάνουν κάτι πηδήματα πάνω από πάγκους να θυμίζουν ληστεία της παρέας του Joker. Ή αλλιώτικα, το trailer κόπηκε για να τονίσει ότι αναφέρει και για όποιον ακούει ο παραγωγός Kevin Misher, τις τρεις (3) ληστείες τραπεζών, τα δύο (2) πρίζον μπρέικς και τα αμέτρητα πιστολίδια. Άσχετα αν αποκαλύπτει, όσο και το make-up του Depp καταφάτσα κάρτα, την ψύχωση του Mann με το έντονο ψηφιακό look (που για να επιτευχθεί, αντίθετα με ότι νομίζεις, χρειάζεται η συνηθισμένη του ψύχωση και με τη λεπτομέρεια), τον πραγματικό λόγο που ο Captain Jack κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Leonardo DiCaprio στον πρωταγωνιστικό ρόλο παρά τα χρονάκια του (το μειδίαμα ήταν σήμα κατατεθέν και του John Dillinger στα ποζαρίσματα για αναμνηστικές φωτογραφίες συλλήψεων), και το μεγάλο λουρί στον προϋπολογισμό και τις ημερομηνίες παράδοσης που έφαγε ο σκηνοθέτης του Miami Vice (2006) μετά τη διαβόητη απώλεια ελέγχου και μέτρου στα γυρίσματά του.

Διαβόητες αλλά.. φήμες (i.e. ανεπιβεβαίωτες) είναι και οι κόντρες δημιουργού και αστέρου στα γυρίσματα των Δημοσίων Κινδύνων αλλά, παράδοξα, καμιά βρόμα για συμπληρωματικά ξεσπάσματα του Christian Bale δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, μάλλον γιατί και στη ταινία έχει ρόλο λίγο μεγαλύτερο από τα μπούτια της Marion Cotillard, όπως βλέπεις (τον ρόλο εννοώ εγώ, τα μπούτια καταλαβαίνεις εσύ, κλασικά). Και οι αναφορές από τα screenings που γίναν εντατικά τον προηγούμενο μήνα, όσο η Universal διάλεγε να ξεκινήσει τις διαφημίσεις με αυτό το περίεργο φετινό οσκαρικό μπουρδούκλωμα αντί για το Super Bowl σαν όλο το μπλοκμπαστερικό κόσμο, δεν είναι τόσο θετικές όσο προσπαθούν να εμφανίσουν κάποιοι, σε αντιστοιχία με την όχι και τόσο πραγματική πραγματικότητα του σεναρίου όσο προσπαθεί να την εμφανίσει ο συγγραφέας του βιβλίου (λέγοντας ότι είναι.. πιο πραγματική από τις άλλες).


Previously on Movies for the Masses: Star Trek (2009): Κανονικό trailer

5 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Όπως είναι φανερό, το trailer το ανέβασα για να μη πάνε χαμένες κάποιες από τις άπειρες ώρες που έφαγα να ψάχνω τα άπειρα trailer της προηγούμενης βδομάδας, και αφού δε κατάφερα να βρω κανέναν να πει κάναν καλύτερο λόγο :p

  2. rotweiler said

    τον Michael Mann τον αγαπάμε για τις εμμονές του. και εφ'όσον το ψηφιακό είναι μία από αυτές, so be it. εξάλλου γυρίζοντας έτσι Collateral και Miami Vice, έφτιαξε κάδρα που άξιζαν να τα ξεκολλήσεις από την οθόνη σου και να τα κρεμάσεις στους τοίχους.

  3. mans said

    υπάρχουν κιάλλοι δηλαδή που τους άρεσε το Miami Vice;
    κάποια εποχή φοβόμουν ότι ήμουν (σχεδόν) ο μόνος.

  4. cheaptalk said

    Το πρόβλημα είναι ότι κανένας δεν έχει κάδρα στους τοίχους του με ληστές τραπεζών των 30s φωτογραφημένους από κινητά. Και ο πρωταγωνιστής χρειάζεται κασκαντέρ για να πηδήξει ένα πάγκο. Και το κυριότερο, ο προϋπολογισμός και ο χρόνος που χρειάζονταν για να καλυφτούν και τα δύο (και οι ψηφιακές κάμερες είναι φτηνότερες μόνο άμα θες να έχεις φτηνότερο αποτέλεσμα) δεν υπήρχαν. Όπως είπα και στο κείμενο νομίζω :p

  5. dark tyler said

    Ναι ρε man(s), ήταν τόσο γαμάτο το Miami Vice!

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.