Star Trek (2009): Κανονικό trailer


Πολύ μεγαλύτερο από οτιδήποτε έπαιξε πριν και κατά τη διάρκεια των Watchmen (2009) στις αμερικάνικες αίθουσες τη Παρασκευή, λιγότερο ξέφρενο και περισσότερο χαρακτηρο-κεντρικό, με υπόκρουση που ήδη είναι η πιο αναζητημένη στα αϊτιούνια και οπτική που τιμάει το υποτιμημένο Sunshine (2007) του Danny Boyle στο μόνιμο φως και τις κλίσεις της κάμερας, το μεγάλο trailer του Star Trek (2009) του J.J. Abrams αφήνει πίσω με ταχύτητα δίνης τις όποιες αφηγηματικές και λοιπές αντι-κανονικές ανησυχίες των προηγούμενων, δίνοντας σοβαρή βάση στη Paramount να ελπίζει για το 1-2 στις μπλοκμπαστεριές του καλοκαιριού, έστω και από το παραδοσιακά.. καταραμένο slot της δεύτερης ταινίας του Μάη.

Από τα ξημερώματα, όταν και κυκλοφόρησε online ο προπομπός, ασυγκράτητα νωρίτερα από τη Δευτέρα που είχε προαναγγελθεί και μια βδομάδα αφότου ψιλοπάτησε τον αντίστοιχο του Terminator Salvation (2009) στη WonderCon, ο Ιωάννης Γλυκός του Lost Echoes.net μας ειδοποιεί απανωτά ότι εκεί που λέει prepare στο βίντεο όλοι περιμένουν να συμπληρώσει for awesomeness, οπότε συμπληρώνει έκτακτα και τα υπόλοιπα, για όσους συνήθως αποφεύγουν ότι υπογράφουμε οι μόνιμοι σα να τα υπογράφει ο Βέλτσος:

Μετά από τα δύο πρώτα -μάλλον- άνευρα trailers και την (εύλογη) επιφύλαξη των απανταχού Trekkies για το αν ο Abrams μπορεί να σεβαστεί και να διατηρήσει τις αξίες, τις παραδόσεις κι όλα εκείνα που χαρακτηρίζουν δεκαετίες τώρα την Trek Legacy, ο δημιουργός των Lost, Alias και Fringe και το "επιτελείο" του δείχνουν με το 3ο trailer όχι μόνο να "σώζουν" την παρτίδα (τουλάχιστον αρχικά και μέχρι τα πρώτα επίσημα / public screenings) αλλά και να μετατρέπουν τα άλλοτε ουδετερο-αρνητικά σχόλια σε διθυράμβους!

Και μπορεί η κλασική ρήση "το trailer περιέχει όλες τις καλές σκηνές - η υπόλοιπη ταινία μπορεί να είναι φόλα" να έρχεται και πάλι και να ακουμπάει ελαφρά το πίσω μέρος του μυαλού μας, αλλά στο σύνολό του αφενός αποτελεί μακράν το καλύτερο trailer που έχει φτιαχτεί έως σήμερα για ST movie, κι αφετέρου μας γεμίζει ελπίδες για κάτι πραγματικά σπουδαίο.

Key points: Το νέο trailer βγάζει θαρρείς κάτι λιγότερο αμερικανο-βλάχικο στην εισαγωγή του, ο Eric Bana φαίνεται επιτέλους κακός ("Fire Everything....!! "), οι σκηνές είναι δεμένες σωστά και βγάζουν συναίσθημα χωρίς να θυσιάζουν την super-duper hi-tech αισθητική που κρίνεται πάντα απαραίτητη, ακόμα και για μια ταινία που πραγματεύεται ουσιαστικά την απαρχή της TREK ιστορίας όπως την μάθαμε από τις TV Series.

Ατάκα κλειδί για την ιστορία της ταινίας, από τον Bana: "James T. Kirk was a great man. But that was another life".

Δυνάμωσε τα ηχεία σου --το score του Michael Giacchino (Lost, Fringe, Ratatouille (2007), Mission Impossible III (2006)) ακούγεται και ταιριάζει απίστευτα με την ροή των σκηνών-- και προτίμησε κάποια από τις HD εκδόσεις του επίσημου site και της Apple.



8 Responses so far.

  1. rotweiler said

    ας μου θυμήσει κάποιος γιατί στο promo banner, ενώ όλοι είναι en face, η Zoe Saldana είναι τραβηγμένη σε τρία τέταρτα...

  2. Anonymous said

    Η σκηνή της "ξιφομαχίας" του Lt. Hikaru Sulu με έναν από τους κακούς στην πλατφόρμα στο 1.38 του trailer μου φέρνει πολύ για κάποιο λόγο στο μυαλό Star Wars ενώ μπορεί να βρει κανείς μέχρι και σχόλια του στυλ "Now Lucas can kiss my a**" στα διάφορα TREK forums (αν και προσωπικά θεωρώ στο σύνολό της αρκετά διαφορετική την αισθητική του δημιουργού του Star Wars).

    Παίζει να είναι ή πρώτη φορά που έχω δει ένα trailer τόσες πολλές φορές...

  3. dark tyler said

    H ταινία θα γαμάει τόσο πολύ που δεν είναι καν αστείο. Ο showrunner JJ Abrams μπορεί να πετάει πράματα στον τοίχο μέχρι να κολλήσουν τα μισά εκεί, αλλά ο σκηνοθέτης JJ Abrams δε μπορεί να κάνει λάθος!

    Και ο Michael Giacchino που σκοράρει εντυπωσιακά εδώ και μια δεκαετία οτιδήποτε βγάζει ο JJ Abrams και ο... Brad Bird, γιατί δεν έχει ανακηρυχθεί ως ο John Williams της νέας χιλιετίας ακόμα;

    Απορίες και ευχάριστες υπερβολές ενός κυριακάτικου πρωινού. Πάω να συνεχίσω τον καφέ.

  4. cheaptalk said

    Τελικά η υπόκρουση είναι από ένα σχήμα που κάνει μουσικές για τέτοιες χρήσεις κυρίως, και λέγεται Two Steps From Hell. Το κομμάτι φυσικά έχει πουληθεί πια αποκλειστικά στη Paramount, λέγεται Freedom Fighters, και φυσικά έχει καταπλημμυρίσει τα δίκτυα.

    Αντίθετα μέχρι τώρα η Paramount γενικά αποφεύγει να πλημμυρίζει την αγορά, παρόλο που η ταινία φαίνεται ολοκληρωμένη, τόσο σε εφέ όσο και σε score (o Giacchino το έχει ήδη παραδώσει, πράγμα που οδήγησε και στην αρχική σιγουριά ότι η μουσική του trailer ήταν δικιά του). Και παρά τα κάποια spoilers του τρίτου trailer, κάθε άλλο παρά σε απελπισία στιλ Terminator Salvation (2009) έχει φτάσει, χωρίς να υπάρχει ακόμα trailer πλοκής, και χωρίς να φαίνεται πια να χρειάζεται.

    Όλα τα στοιχήματα, από τη μούρη και την επιβίωση του studio, μέχρι το μεγάλο και το ειδικό κοινό, φαίνεται λοιπόν να έχουν κερδηθεί με μία και μόνη στρατηγική κίνηση. Και όλο αυτό το word of mouth των διχτύων και τα δάκρυα(!) των Trekkies, μαζί με τον τύπο κατευθείαν από κοριτσίστικα σίριαλ στην αφίσα, αν όχι τιποτάλλο, σίγουρα κάνουν έναν κύριο που χορεύει και τραγουδάει σε απονομές μεγάλων κινηματογραφικών βραβείων να μην αισθάνεται και τόσο καλά τελευταία.

  5. cheaptalk said

    Α και η Zoe στην αφίσα περνάει κι αυτή τα σχετικά μηνύματα στο σχετικό κοινό, υποθέτω. Και ο rotweiler παριστάνει ότι δε κυκλοφορεί σε μαϊσπέσια και χαϊφάβια υποθέτω :p

  6. rotweiler said

    /me σφυρίζει αδιάφορα...

  7. cheaptalk said

    Τελικά βρέθηκε κάποιος να παραπονεθεί για το trailer: Τα κτίρια του San Francisco στον 24ο αιώνα δεν είναι συνεπή με την αρχιτεκτονική του εξέλιξη, λέει, και να το θυμάσαι (όταν φτάσει ο 24ος).

  8. cheaptalk said

    Με τέσσερα (4) συνολικά βραβεία στα 10α Golden Trailers, και το μεγαλύτερό τους ("Best in Show"), το τρέιλερ του Star Trek είναι και επίσημα το πιο πετυχημένο της χρονιάς (που πιάνει προωθήσεις για ταινίες χειμώνα 2008 και καλοκαιριού 2009). Το γαμοτεράστιο γαμοτρέιλερ είναι βέβαια γαμοτεραστιότερο.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.