Where the Wild Things Are (2009): Indie trailer

Δες/Κρύψε το teaser

Την άνοιξη, το τίζερ του Where the Wild Things Are (2009) απέδειξε ότι μπορείς να προσθέσεις ένα indie hit και μερικά απόλυτα γενικόλογα σλόγκαν από τρίτης κατηγορίας DVD (του στιλ "μέσα στον καθένα μας υπάρχει.. ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ") σε μερικά κουνημένα πλάνα από τερατάκια που λίγο πολύ τα ίδια αλλά ακούνητα όλοι τα είχαν πει ψιλοάθλια (σε κάποιο footage που είχε διαρρεύσει νωρίτερα) και να κάνεις τα διαδίχτυα να παραληρούν. Η Warner βέβαια διαπίστωσε ότι στις αίθουσες το βιντεάκι έκανε την πάνω από $100 εκατομμυρίων πια παραγωγή της να μοιάζει με κάτι που γύρισαν κομπάρσοι σε τηλεπαραγωγή της Henson στα διαλείμματά τους για να το βγάλουν στο YouTube, και το ξανάκοψε τον Ιούλιο αφήνοντας το μισό, σε μια μάλλον απελπισμένη προσπάθεια να έχει κάτι ελκυστικό να παρουσιάσει στη πελατεία-μαμούθ ανά τον πλανήτη του έκτου Harry Potter. Ένα μήνα αργότερα, στα τέλη της προηγούμενης βδομάδας, στο Yahoo! Movies κυκλοφόρησε και το ολοκληρωμένο τρέιλερ, με περισσότερες και καλύτερα μονταρισμένες σκηνές, με τις περασμένες ψηφιακή επεξεργασία φάτσες των μεγάλων τριχωτών γούτσι γούτσι πλασμάτων αντί για τις πλάτες και τα λοιπά πισινά τους, με τις ατάκες συμμαζεμένες να υπονοούν μόνο τις προηγούμενες, με πραγματικούς διαλόγους και ήχους και πιο χρωματισμένα χρωμοφίλτρα, αλλά παρολαυτά χωρίς να έχει γυαλίσει εντελώς την αίσθηση.. ανεξαρτησίας και χωρίς να δίνει την εντύπωση φιλμ για το οποίο το κοινό θα κάνει ουρές στα ταμεία με τα λεφτά στο χέρι.

Και κάπως έτσι συνοψίζεται χαρακτηριστικά και η πολύ μεγάλη αλλά χωρίς ενδιαφέρον για τον μέσο θεατή ιστορία της παραγωγής. Τρέχοντας, το εικονογραφημένο παραμύθι του '60 φαίνεται αγαπημένο στην Αμερική και θεωρείται αριστουργηματικό, η Disney το είχε ξεκινήσει για μεταφορά κάποια στιγμή στα 80s, η Universal έφτασε σε σημείο να βγάλει και τίζερ πριν καμιά δεκαριά χρόνια, πριν 3-4 ο Spike Jonze που το είχε αναλάβει πλακώθηκε και πήγε με το (παρατημένο στο εντωμεταξύ) project στη Warner. Μετά από καθυστερήσεις πάνω σε καθυστερήσεις διέρρευσε ότι το studio ξανάγραψε το σενάριο (κρίνοντάς το όχι και τόσο παιδικό) και ήταν έτοιμο να ξαναγυρίσει το φιλμ από την αρχή (καίγοντας πολλές δεκάδες εκατομμυρίων), κυκλοφόρησαν και οι σκηνές που δικαιολογούσαν τις "ανησυχίες", τελικά ο σκηνοθέτης που μάλλον είχε το final cut φαίνεται να αρνήθηκε ακόμα και επαναληπτικά γυρίσματα αλλά όχι να το ξανακόψει δέκα είκοσι φορές ούτε να το παραδώσει για CGI επεξεργασία. Έτσι είναι πολύ δύσκολο να πεις, μέχρι να το δεις ολόκληρο, τι μαγικό κι ανάποδο παρέδωσε αυτή τη φορά ο παλιός αγαπημένος σκηνοθέτης του MTV και του Charlie Kaufman, και παλιός αγαπημένος αγαπημένος της Sofia Coppola και της Karen O (που για καλό ή για κακό έχει γράψει και το soundtrack).


Previously on Movies for the Masses: The Lovely Bones (2009): Οσκαρικό trailer

5 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Ή αλλιώς, αν τα Wild Things ήταν παραγωγή του ενός ή των δέκα εκατομμυρίων πολλά θα φαίνονταν ενδιαφέροντα και oh so quirky, τώρα τα πολλά λόγια φαίνονται το ίδιο φτωχά μέχρι τον Οκτώβριο.

  2. Stelios K. said

    Υπάρχει και η παρακάτω βερσιον: http://www.youtube.com/watch?v=--N9klJXbjQ

  3. cheaptalk said

    Ναι αυτό είναι το teaser (που υπάρχει και στο θέμα εκεί που λέει "Δες/Κρύψε το teaser"). Και το "test footage" (κατά τον Jonze) σε χειρότερη ποιότητα από αυτή που της έχω link στο θέμα είναι εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=Z46Yym346QA. Το νέο μοντάζ του teaser, διάρκειας περίπου ενός-ενάμισι λεπτού σύμφωνα με τις αναφορές, δε το βρήκα πουθενά online.

  4. cheaptalk said

    Για όσους ενδιαφέρονται, ο Jonze ή.. η πλευρά Jonze γενικά, διατηρεί και blog για τη παραγωγή, στo weloveyouso.com.

  5. Anonymous said

    Χαριτωμένα τερατάκια, χαριτωμένη παιδική αθωότητα, χαριτωμένοι τίτλοι, χαριτωμένα σχεδιάκια στους τίτλους, i m sold.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.