Screencap: Τα λάθη πληρώνονται ακριβά στο διάστημα


«Αλίμονο! Τα λάθη πληρώνονται ακριβά στο διάστημα» - Κλίον, μια από τις εξωγήινες της Επίθεσης Του Γιγαντιαίου Μουσακά (1999)

Ο Μουσακάς δημιουργείται από ένα λάθος μίας παρέας εξωγήινων κοριτσιών που φτάνουν στον πλανήτη γη έχοντας χαθεί από μοιραία λάθη σε ένα ξένο γαλαξία (τον δικό μας). Θέλοντας να διακτινίσουν την επιστήμονα της παρέας, Γκόρα, στη γη ώστε να μελετήσει τις συνθήκες διαβίωσης έτσι ώστε να μπορέσουν να φιλοξενηθούν για ένα χρονικό διάστημα, κάνουν άλλο ένα τραγικό λάθος, το έκτο κατά σειρά!!! Την διακτινίζουν μέσα σε ένα κομμάτι μουσακά που τυχαίνει να βρίσκεται στο σημείο πρόσκρουσης των ακτίνων. Μία περίεργη βιοχημική αντίδραση με τα συστατικά του μουσακά εγκλωβίζει την Γκόρα μέσα σε αυτό το κομμάτι μουσακά που επί πλέον παίρνει διαστάσεις μίας εξαόροφης πολυκατοικίας.

Από εκείνη την στιγμή πανικοβλημένος, (ο Μουσακάς φυσικά τώρα πια) ψάχνει να βρει διέξοδο στην λαβυρινθώδη Αθήνα. Θέλει να αποδράσει. Θέλει να γίνει όπως πριν. Στην πορεία του προς την έξοδο θα ρίξει άφθονη τοξική σάλτσα, θα σκοτώσει πολλούς Αθηναίους και θα αλλάξει την μοίρα άλλων τόσων. Όλοι οι κάτοικοι της πόλης θα αναρωτηθούν, τι είναι, από που έρχεται, τι θέλει, γιατί τους συμβαίνουν όλα αυτά, αν πραγματικά υπάρχει!

Οι εξωγήινες κοπέλες εν τω μεταξύ ανακαλύπτουν πως ο Μουσακάς πρέπει να βρεθεί κοντά στην θάλασσα γιατί μόνον εκεί υπάρχει ο σωστός χώρος, κλίμα και συνθήκες για να μπορέσουν επαναφέρουν την Γκόρα στην αρχική της μορφή και να τελειώσει το μαρτύριο όλων (ελπίζουμε by that time και των θεατών:-) Αναρωτιούνται αν θα τα καταφέρουν διότι επιπλέον δεν πρέπει με τίποτα να έρθουν σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα αυτής της πόλης διότι... γερνάει! «Τι τρέλα» αναφωνεί η Κλίον, η καπετάνισσα του διαστημόπλοιου. Ωστόσο πρέπει να σώσουν την Γκόρα διότι : «εκτός του ότι είναι φίλη μας, είναι και η μόνη που γνωρίζει της γαλαξιακές χωρικές υπερεπιφάνειες και χωρίς την Γκόρα δεν θα μπορέσουμε ποτέ να γυρίσουμε πίσω και θα μείνουμε για πάντα χαμένες στο διάστημα»!

«Αλίμονο! Τα λάθη πληρώνονται ακριβά στο διάστημα», αναφωνεί και πάλι η Κλίον και παίρνουν την ηρωική απόφαση να γυρίσουν πίσω στον πλανήτη Γη με οποιοδήποτε κόστος!

Στην επόμενη σκηνή ο Μουσακάς τρομοκρατημένος, θα σκοτώσει όλους όσους παρευρίσκονται σε ένα μπάρμπεκιου μίας παρέας των βορείων προαστίων στην Φιλοθέη. Είναι τα πρώτα αδικοχαμένα θύματα. Δυστυχώς ή ευτυχώς θα ακολουθήσουν πολλά!!!



Επετειακή προβολή απόψε στις 22:00 στο Δαναό 1,
παρουσία του σκηνοθέτη, Πάνου Χ. Κούτρα, που υπογράφει και το κείμενο

One Response so far.

  1. verbal said

    Αν έχεις την προβολή του Μουσακά στο πρόγραμμά σου απόψε, μη σκοτωθείς να πας από νωρίς, γιατί ακόμα προσπαθούν να κάνουν τα μηχανήματα προβολής υποτίτλων να δουλέψουν για το Χειρόγραφο της Σαραγόσα που προηγείται στην ίδια αίθουσα --το ένα κήρυξε απεργία περίπου στο μισάωρο και το εφεδρικό φέρνει αντιρρήσεις να το παίξει εφεδρεία.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.