Inception (2010): Κινηματογραφικότερο teaser


Από το πρώτο του teaser τον Αύγουστο κολλάς στο Inception (2010) το tag "πιο αναμενόμενη ταινία του 2010" όσο εύκολα του κολλάς και το "από τον σκηνοθέτη του Dark Knight" ή όσο εύκολα λες τον Chris Nolan μεγαλύτερο σκηνοθέτη της δεκαετίας. Εμπρεπώς λοιπόν η Warner κλείνει ουσιαστικά το κινηματογραφικό 2009 με δεύτερο teaser, που έπαιζε τη προηγούμενη βδομάδα πριν τον πετυχημένο Sherlock Holmes (2009) του studio και βγήκε online τα ξημερώματα.

H Warner κλείνει τη χρονιά έχοντας βγάλει και τις περισσότερες παραγωγές από κάθε άλλο χολιγουντιανό στούντιο, και έχοντας μαζέψει πάνω από $2 δισεκατομμύρια στην Αμερική και άλλα τόσα στον υπόλοιπο πλανήτη, και το Inception το έχει προγραμματίσει για τις 16 Ιουλίου, στο ίδιο ακριβώς slot όπου βγάζει τα τελευταία χρόνια τις πλανητοσυντριπτικές (παραγωγές) της, τους Χάρι Πότερ και τον Σκοτεινό Ιππότη (2008), και στο ίδιο που θα βγει το δεύτερο μέρος των Κλήρων του Θανάτου το 2011. Οπότε εκτός από.. φύσει η ταινία είναι και θέσει πρώτη μούρη της επόμενης χρονιάς, πράγμα που για το είδος της και για τα βιομηχανικά δεδομένα μοιάζει τόσο παλαβό όσο η ίδια ή σα μεγάλο comeback του κινηματογράφου όπως είπαμε και όπως βλέπεις και στις νέες σκηνές, ονειρώξεις για τον Tarantino και άπιαστα όνειρα πια για τον Spielberg, τόσο πραγματικές που μπορείς να τις μυρίσεις. Όλες τις σκηνές ενός κόσμου που υπακούει στους νόμους των ονείρων δε μπορεί βέβαια κανένας να τις κινηματογραφήσει μπροστά στη μούρη σου, και το teaser προσθέτει από την αρχή μια πόλη να συμπτύσσεται σε αργή κίνηση, σκηνή εντυπωσιακότερη (και φωτεινότερη) από όλες μαζί τις αντίστοιχες του Dark City (1998) αλλά παρολαυτά ψηφιακή. Το teaser προσθέτει και τους περισσότερους από τους πρωταγωνιστές της μαρκίζας πλην Michael Caine, Tom Berenger και Marion Cotillard, με τη τελευταία να απουσιάζει λίγο περίεργα σε σχέση με το μέγεθος του ρόλου της και τη δημοσιότητα που πήραν όλα τα γυρίσματά της, αλλά όχι και τόσο (περίεργα) αν ξέρεις ότι όλες οι μέχρι τώρα γνωστές σκηνές της είναι πηγμένες και στα spoilers για τη πλοκή.


Previously on Movies for the Masses: Sex and the City 2 (2010): Οθωμανικό teaser

2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Ο Tom Berenger μάλλον εμφανίζεται στο βίντεο, στο 0:49 στο φόντο δεξιά με ένα όπλο στο κεφάλι του.

  2. giorgos said

    To teaser σπέρνει, το καστ επίσης, ο Νόλαν ακόμα δν έχει κάνει κακή ταινία, αφότου το avatar ήρθε είδε και νίκησε to ιντερνετ βρήκε εδώ το νέο του Obsession μεχρί το επόμενο καλοκαίρι.

    Αν και φαίνεται αρκετά "περιεργή" ταίνια διπλά στα λοιπά χαζοζαρούμενα blockbuster που κατακλύζουν το αμερικανικό καλοκαίρι νομίζω είναι σχεδόν αδύνατον να αποτυχεί.

    Όποτε όλα βαίνουν καλώς.

    Α και καλή χρόνια

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.