Sex and the City 2 (2010): Οθωμανικό teaser


Ερμμ.. η άμμος θα είναι πολύ καυτή φέτος το καλοκαίρι, το ίδιο και οι κελεμπίες, ειδικά τέλη Μαΐου, όταν στην Αμερική ανοίγει ο Πρίγκιπας της Περσίας (2010) έχοντας απέναντί του τις Τσούλες της Αραβίας το Sex and the City 2 (2010).

Απέναντι στη κινηματογραφική παραγωγή για όλη την οικογένεια του Jerry Bruckheimer, λογικό είναι να περιμένεις κάτι ακόμα πιο torture porn και ακόμα πιο HBO από το πρώτο Sex and the City (2008), και όντως, όπως ακούς και στο τρέιλερ του δεύτερου που κυκλοφόρησε χριστουγεννιάτικα, "δεν έχεις δει τίποτα ακόμα". Και δεν έχεις δει τίποτα ακόμα, εννοείται, έχοντας ήδη δει τις απανωτές σκηνές με τη μουμιοποιημένη Kim Cattrall να υπόσχεται περισσότερες αϋπνίες από τον Εφιάλτη στο Δρόμο με τις Λεύκες (2010) ή με όλες μαζί τις σκύλες απ' τη κόλαση να έρχονται κατά πάνω σου ξεπροβάλλοντας από την έρημο της εμμηνόπαυσης. Στα τρομοχτυπήματα που έρχονται, περιλαμβάνονται ενδεικτικά: cameo της Hannah Montana˙ flashback με όλες τις πενηνταροεξηντάρες να παριστάνουν τις πιτσιρίκες (yep τις πιτσιρίκες) τη περίοδο που γνωριστήκανε˙ ακόμα ένας γάμος, gay αυτή τη φορά για πρόσθετη υστερία, και με τη Liza Minnelli κουμπάρα ώστε να προτιμάς το δολοφόνο με το κουταλάκι˙ και πολύ πιθανή πια εμφάνιση της Άννας Βίσση, για να μοιάζει τελικά το New Moon (2009) η αντρικότερη και σοβαρότερη ταινία ever.

Πέρα από τις υστερικές υστερίες που είναι φυσικά ανεξάντλητες, το πρώτο Sex εξάντλησε τις μεγαλοδραματικές υστερίες στη προσπάθειά του να έχει, τυπικά γυναικεία, και τη πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο και τη χοντρή να τραγουδάει (ή αλλιώς, έπρεπε να είναι και το τελευταίο τελευταίο και κοσμογονικό επεισόδιο, και να μην αλλάξει τίποτα για το sequel). Έτσι, είναι μεν αναμενόμενο ότι στο πρώτο τρίτο του Sex 2 θα επαναξαναματατσιρίζουν συνέχεια όλες που επαναξαναματαβρέθηκαν πάλι, όμως, εκτός κι αν βάζει λουκέτο ο Manolo Blahnik στο δεύτερο τρίτο κι ο Jimmy Choo στο τρίτο, είναι και δεδομένο ότι η όποια ένταση θα είναι στη συνέχεια τόσο faux και ξαναζεσταμένη όσο και το σήμα κατατεθέν της σειράς, η κρεατοελιά της Sarah Jessica Parker που αφαιρέθηκε χειρουργικά και θα είναι πια ζωγραφιστή. Με άλλα λόγια, τα ατελείωτα κουτσομπολιά αναμένονται λίγο πιο έντονα όσο αφορά το πόσες φορές αισθάνθηκε η καθεμιά το βράδυ να της μπαίνει κάτι από πίσω (για να φανεί ότι στα ογδονταφεύγα θα πάνε προς συζυγικό βίο), αλλά κατά τα άλλα, το ψωμοτύρι της σειράς, για το οποίο έχουν εξαντληθεί πια τα λόγια που να το περιγράφουν, θα ταΐσει κατά τα φαινόμενα όσες πιστές προσέλθουν και πάλι στις αίθουσες, όπως υπονοεί και το "Carrie on" στη πρώτη αφίσα της προώθησης. Αφίσα που επιχειρεί, με σιγοντάρισμα από το βίντεο, να δώσει μια υπερφωτεινή εικόνα στη παραγωγή σε πλήρη αντίθεση με πριν δυο χρόνια, σίγουρα επειδή έχει τώρα να πουλήσει αέρα κοπανιστότερο από τον τότε αέρα κοπανιστό, αλλά πιθανά και αναγνωρίζοντας ότι τα σκήπτρα στις βλακομπλαστεριές έχουν περάσει πια σε άλλο franchise. Προς Twilight-light δείχνει και το σχετικό βιβλίο, The Carrie Diaries, που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλη, εξιστορώντας ροζ κοριτσίστικες σεξοσιτικές περιπέτειες. Με τις υγείες σου.


13 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Άμα τη παρατήρησες στο κείμενο, ελπίζω να σε κατασυγκίνησε η υπεράνθρωπη προσπάθειά μου να αποφύγω να πω "ταινία" ή "φιλμ" ή οτιδήποτε σχετικό, τη συνέχεια του πράματος που εμφανίστηκε στις μεγάλες οθόνες πριν δυο χρόνια ανοίγοντας το δρόμο στη πραγματική γυναικιοποίηση και του κινηματογράφου (μετά από τη γυναικιοποίηση σχεδόν του οτιδήποτε, από λογοτεχνία μέχρι τηλεόραση). Για την αφίσα έχει κυκλοφορήσει και εναλλακτική, ελαφρά λιγότερο εξιδανικευμένη, εκδοχή.

  2. cheaptalk said

    Τίποτα δε λέει καλύτερα τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και ευχετήρια, από τρέιλερ στις Μάζες αποκλειστικά για μωρά παιδιά και μωρότερες γυναίκες, οπότε σημείωσε, για να πάει ασορτί με το teaser του Sex and the City 2 (2010), πως η Warner είχε κυκλοφορήσει (480p|720p|1080p) πριν 7-8 μέρες και το trailer του Valentine's Day (2010). Trailer που δε προσθέτει ουσιαστικά τίποτα στο αντίστοιχό του teaser του Σεπτεμβρίου, πέρα από τον Taylor Lautner και τη Taylor Swift που εμφανίζονται για.. περισσότερο χρόνο απ' ότι στη ταινία (με επανάληψη της σκηνής τους), για να αποδείξουν και με τον καλύτερο τρόπο σε τι είδους και επιπέδου κοινό απευθύνεται η παραγωγή. Από τους ρόλους που ήταν ακόμα αδιευκρίνιστοι το Σεπτέμβρη, χαρακτηριστικότερη είναι η διευκρίνιση ότι ο Joe Jonas θα παίζει το σκύλο της Jessica Alba (χωρίς πλάκα), όμως, μετά το περσινό σκυλοβρίσιμο από τη Swift και τη φετινή αυτοσαρκαστική "εμφάνιση" των αδερφών στη Νύχτα στο Μουσείο 2 (2009), τη συγκρεκριμένη συμμετοχή μπορείς να τη πεις τη μοναδική πραγματικά έξυπνη καριερίστικη κίνηση από οποιονδήποτε στο καστ (πέρα φυσικά από τη Katherine Heigl που.. αρνήθηκε να συμμετάσχει τελικά).

  3. Anonymous said

    agapite siggrafea..an to ergo einai feministiko meta ap auti su tin kritiki eisai anamfisvitita misoginis..iparxei k to allo osa de ftanei i alepu ta kanei..apokumpia(mia kaliteri ekdoxi tis parpimias analogi tis peristasis)
    vres pios/pia eimai.Gnorizomaste alla oxi gia poli meta ap auto:)

  4. Γιάννης_Βασιλείου said

    agapite astronayti. an to ergo einai koummounistiko meta apo ayth sou thn diplwmatikh ergasia eisai adiamfisbhthta goeboelikos...yparxei kai to allo ths konths lwlhs ths ftainei oi...trixes (mia kalyterh ekdoxh ths paromoias, analogh ths peristashs)
    Vres poios/poia eimai. Den gnwrizomaste

  5. cheaptalk said

    χεχ, δε ξέρω με ποια μπορεί να γνωριζόμαστε ή να μη γνωριζόμαστε καν αλλά να μας διαβάζει και από τη προηγούμενη βδομάδα έστω, και δε ξέρει ότι είμαι φαλλοκράτης, μισογύνης, κι ακόμα χειρότερα :p

    άλλωστε απλά τις παραπομπές στο κείμενο (που btw δεν είναι κριτική εφόσον αναφέρεται στο τρέιλερ) αν ακολουθήσει κανένας, βλέπει και τι γνώμη είχα για το πρώτο sex, από το πρώτο teaser πριν δυο χρόνια.
    παραφράζοντας και τη manohla dargis σε ένα σχόλιο κάτω από τη κριτική (του sex 1) φαίνεται και η άποψή μου για τη σειρά που "γνώριζε τη τέχνη του mainstream, είχε επίγνωση ότι αποτελούσε γελοία φαντασίωση (ή "όμορφο ψέμα") και [..] μεγάλωσε, έστω και αναγκαστικά, με το δημογραφικό στόχο της, παρόλο που έμεινε να λατρεύεται από τη μεγάλη πυροβολημένη πλειοψηφία των 18-29 που τη πέρναγε και τη περνάει για τον πραγματικό κόσμο".

    από κει και πέρα, το "έργο" (ή "πράμα" ακριβέστερα, "ταινία" πάντως όχι) που βγήκε στις οθόνες απευθύνονταν αποκλειστικά σε πυροβολημένες, η συνέχειά του απευθύνεται φανερά σε πυροβολημενότερες και ακόμα και αυτό (το οφθαλμοφανές) έκανα μια προσπάθεια να το εξηγήσω, αλλά όπως είπα είμαι σίγουρος ότι και στα ογδόντα τους οι πρωταγωνίστριες θα παριστάνουν για το κοινό τους (αυτό το πυροβολημένο, για όποιον δε το κατάλαβε) κάποιες που μόλις πάτησαν τα τριάντα αλλά δε τα φοβούνται γιατί είναι μοντέρνες των 90s.
    απόδειξη ότι οι φήμες πως γύρναγαν παράλληλα και το sex 3 (για να μην είναι ακόμα μεγαλύτερες όταν θα βγει) αποδείχτηκαν ψευδείς, και ότι όλες εδώ και χρόνια πατώνουν στις ελάχιστες προσπάθειες που κάνουν να παίξουν και κάνα ρόλο της ηλικίας τους.

  6. cheaptalk said

    Για να μη σβήνω σχόλια συνέχεια όποια με ξέρει, ξέρει και που να με βρει. Για τις υπόλοιπες, προτού αφήσουν την εξυπνάδα τους ας σκεφτούν (αν γίνεται βέβαια) ότι μπορεί να μη κατάλαβαν το κείμενο ή μπορεί να μη κατάλαβαν τον τρόπο έκφρασης ή μπορεί να μη κατάλαβαν ότι δε μιλάω προσωπικά γι' αυτές. Ή αλλιώς, να προσβληθεί μπορεί όποια τη λένε Liza Minelli και δε ξέρει ούτε από Ελληνικά ούτε από δίχτυα ή όποια έχει τη μύγα.

  7. Unknown said

    Άντε πάλι!Θα με πρήξει η κοπέλα μου να πάμε να δούμε το sex and the city 2 και την αγαπημένη της Sarah Jessica Parker.Ελπίζω τουλάχιστον μα μη ζητήσει να της αγοράσω κανένα απ΄πο αυτά τα fashion ρούχα και παπούτσια που φοράνε εκεί:)

  8. Anonymous said

    Δεν περίμενα μια ταινία να γίνει τόσο μεγάλο θέμα αντιπαράθεσης:)))
    Anyway, εμένα μου αρέσει το sex and the city, όχι γιατί έχει το τρελό σενάριο, αλλά γιατί περνάω καλά,γελάω και μου αρέσει όλο το fashion κλίμα.Υπάρχει διαγωνισμός για δωρεάν προσκλήσεις γα την πρεμιέρα: http://www.getitnow.gr/fashionandthecity

  9. Λιάνα said

    Ok, το Sex and the City 2 δεν είναι ταινία για σινεφίλ, είναι όμως μια ταινία για να γελάσεις και να περάσεις καλά, ειδικά αν είσαι γυναίκα. Πως να το κάνουμε; Έχει τέλεια ρούχα, ωραίους άντρες και ρομάτζο που μας αρέσει! Γι' αυτό μη μας πάτε κόντρα! Γουστάρουμε τρελά Sex and the City, πάει και τελείωσε!

  10. ElenaKat said

    ok i tainia den itan oti perimename k to oti pigame na to doume de simainei oti mas arese. pirovolimenos eisai k fainesai.opws k misogynis k farmakoglwssos. min arxiseis na les ta gnwsta s de me kserete k opoios me kserei ktl. tha mporouses na isoun ligo pio evgenikos k pros aftous pou kanoun ton kopo na diavasoun tis kakies sou. distixws to diavasa k diavasa k ta sxolia sta opoia me les pirovolimeni afou piga na dw tin tainia.efxomai na min se petixw pouthena,afou me evgale to google edw. ade geia

  11. Anonymous said

    περασα τελεια δακρυσα απο τα γελια θα την ξαναβλεπα την ταινια ανετα

    δεν χρειαζεται να το ριχνουμε στην βαρια φιλοσοφια.πως κανετε ετσι καλε?
    παντως κατι που εχει τοσο φανατικους εχθρους και τοσο φανατικες οπαδους παει να πει οτι απλα ειναι επιτυχημενο ;)

  12. cheaptalk said

    Για όσες τη βρίσκουν να με βρίζουν λες και φταίω εγώ που η "ταινία" είναι μια παπάρα και μισή, υπάρχει και κριτική πια, για να πάθουν χειρότερη αποπληξία. Η κριτική βγαίνει και στα σχετικά, ορίστε και το λινκ για να μη κουράζετε πολύ το μυαλουδάκι σας αγαπητές πυροβολημένες

    http://mftm.blogspot.com/2010/05/sex-and-city-2-2010.html

  13. GoGo said

    Η ΤΑΙΝΙΑ είναι τέλεια! Αλλά τι να καταλάβουν οι άντρες; Αυτοί βλέπουν ποδόσφαιρο και στο καπάκι εκπομπές 3 ωρών που αναλύουν την κίνηση της μπάλας! Δηλαδή ήμαρτον! Τα ρούχα και ο γκριζομάλλης της Kim Cattrall είναι όλα τα λεφτά! Αλλά και το ταξίδι στη Νέα Υόρκη και τα 4.000 ευρώ για shopping που δίνει ο χορηγός του Sex and the City 2 (http://purerush.gr/contest.html) δεν θα με χάλαγαν καθόλου ;-) Αύριο θα πάω με την κολλητή μου να το ξαναδούμε!

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.