The Karate Kid (2010): Teaser παιδικής χαράς


Στο Cannonball Run (1981), στη πρώτη του (περίπου) αμερικάνικη παραγωγή, ο Jackie Chan έκανε τον Γιαπωνέζο, οδηγούσε Subaru, και μίλαγε φυσικά σε όλη τη ταινία.. Καντονέζικα, ακόμα και όταν του μίλαγαν Ιαπωνικά. Τριάντα χρόνια αργότερα, μετά από αμέτρητες παραγωγές που τον έκαναν πασίγνωστο σε όλο τον πλανήτη, και μετά από καναδυο δεκαετίες πολιτικής ορθότητας, μπορεί πια να παίζει τον Κινέζο που διδάσκει κάποιο στιλ Kung Fu σε μαύρο Αμερικάνο, σε ταινία που λέγεται.. Karate Kid (2010).

Αν βέβαια έλεγες στους Parker & Stone να γράψουν επεισόδιο που να σατιρίζει ένα πιθανό ριμέικ του Karate Kid (1984), δύσκολα θα κατάφερναν να φανταστούν κάτι που να 'χε περισσότερη πλάκα από το πολύ πραγματικό χολιγουντιανό κατασκεύασμα που θα βγει στις οθόνες το καλοκαίρι. Δεν είναι ότι θα φαίνονταν σοβαρότερο με τον Pelé να μαθαίνει σε Κορεάτη αμερικάνικο φούτμπολ στη διάρκεια του καρναβαλιού του Ρίο, είναι και ότι ο Will Smith δε μπορούσε να περιμένει μέχρι ο γιος του να πάει στο γυμνάσιο, με αποτέλεσμα το φιλμ να μοιάζει πραγματικά με ημίωρο όπου ο Butters μαθαίνει Barry White Fu από το φάντασμα του Chef γιατί τα κοριτσάκια στο σχολείο τον τάραξαν στα αεροπλανικά σκουντήματα. Σίγουρα κάπου υπάρχει κάποια λογική, οποιοσδήποτε έχει δει το Pursuit of Happyness (2006) και ειδικά το Day the Earth Stood Still (2008) καταλαβαίνει ότι ο Jaden Smith δε θα μπορεί να έχει το ακαταλόγιστο, σε ρόλους ανήλικων που του βρίσκει ο μπαμπάς του, μετά τα τριάντα (και τότε αν δεν έχει ψηλώσει πολύ), οπότε έχει περισσότερο μέλλον σα διάδοχος του Steven Seagal, όπως λέει περίπου και ο Chan. Στην ίδια λογική μετράς και τη πρόσληψη του Harald Zwart, σκηνοθέτη που επέδειξε απαράμιλλη ικανότητα στο να κάνει ιστορικά μνημεία να μοιάζουν με φόντο φτηνού καρτούν στο Pink Panther 2 (2009) και συνεχίζει εμφανέστατα απτόητος, μόνη παραφωνία στο όλο αποφασισμένο παιδικό (κυριολεκτικά) δράμα πήγε να γίνει η αλλαγή του τίτλου, σε Kung Fu Kid, όταν την άνοιξη η παραγωγή κατάλαβε ότι.. δεν έβρεχε. Το τίζερ, από χτες στο Yahoo! Movies, με πολυχρησιμοποιημένο μουσικό θέμα, overdubbed και χωρίς να κάνει προσπάθεια να προσαρμόσει το στιλ της πολεμικής τέχνης ή να δικαιολογήσει τα υπόλοιπα αδικαιολόγητα, δείχνει ότι η Sony και ο Smith κατάλαβαν επιπλέον ότι χωρίς τον τίτλο η επένδυσή τους θα διακρίνονταν όσο αραπάκι στη Κίνα, και έτσι μπορείς να το δεις και σα το πιο πανηγυρικό βίντεο των ημερών.


Previously on Movies for the Masses: Shrek Forever After (2010): Teaser τέλους

8 Responses so far.

  1. jackie said

    Θεικό.

  2. cheaptalk said

    Είπα μια φορά να το αφήσω το θέμα χωρίς αφισέτα από κάτω μιας και το ανέβασα μόνο για το.. γιορτινό των ημερών. Αλλά αφού βρέθηκε επισκέπτρια να ενθουσιαστεί, έβαλα και κάτι να το.. στολίσω περισσότερο (έστω κι αν η επίσημη σελίδα, στην οποία παραπέμπει το κλικ, είναι ακόμα μισοτελειωμένη).

  3. Θανάσης said

    Mitsubishi οδηγούσε ρε Cheaplog ο Jackie στο Cannonball Run... :D

    Αν έγραφαν επεισόδιο οι Parker - Stone θα έβαζαν τον Κινέζο από το City Wok να διδάσκει καράτε στον Cartman και θα ήταν θεικό.

  4. Anonymous said

    Αναμφισβήτητα στην όλη ιστορία με τα αμερικάνικα remakes υπάρχει ένα καλό κι ένα κακό. Το καλό είναι ότι συνήθως έπιαναν ξένες παραγωγές (ευρωπαϊκές και μη) οπότε αν είχες δει το original απλά γελούσες και έκανες την απαραίτητη προσπέραση. Το κακό είναι πως απ' ότι φαίνεται ξεμένουν από ιδέες και άρχισαν να πιάνουν τα δικά τους.

    Πραγματικά δεν ξέρω τι έχουν στο κεφάλι τους οι παραγωγοί. Γνωρίζω ότι τα ναρκωτικά είναι η μάστιγα του Hollywood αλλά το πράμα φαίνεται να έχει ξεφύγει απ΄τα χέρια τους.

    Όσο αστείος/γελοίος κι αν είναι ο Jackie Chan, όσες πλάτες κι αν έχει ο Smithογιός, το Mega/Star/Ant1/you name it θα είναι πάντα εκεί να μας θυμίζει το αυθεντικό. Θλίβομαι που είδα μια καρικατούρα του Mr. Miyagi σε αυτό το ολιγόλεπτο trailer αλλά από την άλλη χαίρομαι που αυτό δεν ήταν αρκετό για να σβήσει τον Pat Morita απ' τη μνήμη μου.

  5. cheaptalk said

    Πραγματικά πρέπει να το ξαναδώ το Cannonball Run. Εγώ θυμόμουνα Toyota, η Wikipedia λέει Subaru, τώρα ακούω Mitsubishi, θα αρχίσουμε το καράτε για να το ξεκαθαρίσουμε στο τέλος :p

    Πάντως κι εμένα η εντύπωσή μου είναι ότι η πρωτότυπη ταινία έπιασε με τα χρόνια *πολύ* ευρύ κοινό σε όλο τον πλανήτη, παπούδες και παιδάκια, γιαγιάδες και κοριτσάκια, freaks, geeks και.. καρατίστες, δε μετριέται αυτός ο κόσμος με τα εισιτήρια που έκοψε στην Αμερική όταν βγήκε. Και από όλον αυτόν τον κόσμο το ριμέικ φαίνεται εξίσου πολύ μακριά, τα 'χουμε δει όλα όμως νομίζω πως αυτό σπάει προσωρινά τα ρεκόρ αναμασήματος εκνευριστικά αχρείαστου και χωρίς καμία λογική.

  6. Θανάσης said

    Έχεις δίκιο, στο Ι είχε Subaru, στο Cannonball Run II ήταν το Mitsubishi :P

    http://www.imcdb.org/vehicle_24630-Mitsubishi-Starion-1983.html

    Καλές γιορτές και καλές Μάσες!!!

  7. Θανάσης said

    Χμμμ,

    η ταινία που θέλω τελικά να μου φέρει ο Άγ. Βασίλης αυτά τα Χμας είναι

    The Karate Kid VS Hit-Girl

    http://www.traileraddict.com/trailer/kick-ass/hit-girl-red-band-trailer

    αλλά δε νομίζω μια τέτοια ταινία να κρατούσε πάνω από 2 λεπτά... Άντε, 3 το πολύ για να σκουπιστεί το αίμα από τοίχους και πατώματα.

  8. verbal said

    Τσατισμένος που η επιτυχία του The Karate Kid πιστώνεται σχεδόν αποκλειστικά στο... Karate Kid που εκπαιδεύει, ο Jackie Chan αποφασίζει να ξεδώσει πάνω σε μερικές απ' τις πιο αναγνωρίσιμες παιδικές μούρες που έχουν περάσει από οθόνη, σ' αυτό το mash-up που κυκλοφόρησε το Black20 χθες βράδυ, λίγο μετά την επιβεβαίωση ότι το remake που έστησε ο Will Smith για κάνει πρωταγωνιστή το γιο του και να του περάσει τη λαμπάδα των αστέρων με πλάτες να σηκώσουν άνοιγμα, έγινε και η ταινία που έριξε τον Shrek Forever After από την κορυφή των αμερικάνικων ταμείων.

    Μετά από τρεις εβδομάδες κυριαρχίας, το πράσινο όγκρε έχει ήδη μαζέψει πάνω από $284 εκατομμύρια στο τέταρτο Σαββατοκύριακό του σε διεθνείς κι αμερικάνικες αγορές, καπαρώνοντας έτσι τη δέκατη θέση στις εισπρακτικότερες ταινίες των τελευταίων 365 ημερών, στην από 'κει μεριά του Ατλαντικού, πάνω απ' το Sherlock Holmes (2009), και κάτω απ' το How to Train your Dragon. Αν και έχει δείξει γερά πόδια ως ώρας, το τέταρτο κεφάλαιο του franchise που έχτισε τη DreamWorks, μάλλον θα χάσει τη γη από κάτω του σύντομα, καθώς θα πρέπει να συναντήσει τον έντονο ανταγωνισμό του μεγάλου της ανταγωνιστή, τουτέστιν το Toy Story 3 της Pixar.

    Το The Karate Kid από την άλλη, με το (δηλωμένο) μεσαίων βαρών του budget των $40 εκατομμυρίων, έβγαλε τα σπασμένα με άνοιγμα που ξεπέρασε τα $55 εκατομμύρια στην εγχώρια αγορά (και έφτασε τα $62 αν βάλεις μέσα και τις διεθνείς), βοηθώντας να ανέβει κατά 10% σε σχέση με τα περσινά νούμερα, το ανεμικό ως τώρα αμερικάνικο καλοκαιρινό box office. Το άνοιγμά του σταμπαρίστηκε ως το δεύτερο καλύτερο για ταινία πολεμικών τεχνών, κάτω μόνο απ' το Rush Hour 2 (2001), του Jackie Chan, και ήταν παραπάνω από διπλάσιο απ' το άνοιγμα του έτερου '80s revival του Σαββατοκύριακου, δηλαδής της ομάδας του The A-Team, που έκλεισε το Σαββατοκύριακό της στη δεύτερη θέση των εισπράξεων, με $25.7 εκατομμύρια μπουναμά. Ούτε καν το 1/4 των $110 εκατομμυρίων που χρειάστηκε για να γυαλιστεί για οθόνη.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.