Robin Hood (2010): Rocking teaser


Η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη από τον Ridley Scott του θρύλου του Γιοφυριού της Άρτας Ρομπέν των Δασών απέκτησε από χτες τρέιλερ που κυκλοφόρησε αποκλειστικά.. σε όλα τα internets για αλλαγή, αφού όπως φαίνεται η Universal το είχε προωθήσει στα διεθνή παρακλάδια της με μόνο περιορισμό την ημερομηνία έκδοσης.

Η ταινία, όπως θα κατάλαβες, ήταν σε παραγωγή τόσο καιρό που το κάστρο παύλα σκηνικό της ενσωματώθηκε φυσικά στο περιβάλλον (i.e. χορτάριασε) όσο απανωτά ξαναγραψίματα του σεναρίου πήγαιναν τα γυρίσματα όλο και πιο πίσω. Η αρχική ιδέα (των Ethan Reiff και Cyrus Voris του Sleeper Cell) ήταν για ακεραιότερο σερίφη-ήρωα και αχρειότερους υπερασπιστές των φτωχών, ο Sir Ridley όταν ανέλαβε έβαλε να ξαναγράψουν το σενάριο ώστε και οι άνθρωποι με τα τόξα να είναι καλοί και ο Nottingham να μη ξέρει ποιανού το μέρος να πάρει (με το άλλο να ανήκει στον γνωστό κακολιονταρομούρη Πρίγκηπα Ιωάννη), στη συνέχεια ο Russell Crowe ήταν να βαφτιστεί πρώτα σερίφης προτού βγει στη παρανομία, και τελικά, μετά προφανώς από έρευνα αγοράς, αποφασίστηκε ότι το κοινό ήθελε το μύθο του κλασικό, κομπλέ με κολάν, χαίτη στο μαλλί, arrow-cam, και τον Bryan Adams να κλαίγεται στην υπόκρουση για καμιά δεκαετία. Όπως όμως βλέπεις και στις πρώτες εικόνες, ο John Irvin, τον ρεαλιστικότερο Robin Hood (1991) του οποίου ισοπέδωσε ο Robin Hood: Prince of Thieves (1991) του τότε ακόμα σε υπόληψη Kevin Costner, παίρνει μιας μορφής εκδίκηση μετά από δυο δεκαετίες, και ο Robin του 21ου αιώνα ζει σε ένα τραχύ ματοβαμμένο 11ο αιώνα, όχι πολύ διαφορετικό από αυτόν του Maximus χίλια χρόνια νωρίτερα. Προς τον παλιό του και εικονικότερο ρόλο της δεκαετίας φέρνει και η εμφάνιση του Crowe, που κατάφερε να χάσει αρκετά από τα κιλά που πήρε για το Body of Lies (2008) αν και του είχαν αλλάξει προληπτικά, για να μη τη συντρίψει πάνω σε κάνα κρεβάτι, τη Sienna Miller με τη Cate Blanchett, ενώ ο Scott θα τον χρησιμοποιούσε σε οποιαδήποτε κατάσταση, με τη λογική ότι άνθρωπος της εποχής του Λεοντόκαρδου που γύρναγε από 15 χρόνια σταυροφοριών λίγο δύσκολα θα έμοιαζε με μοντέλο του Calvin Klein. Προς εισπράξεις Gladiator (2000) ελπίζει πασιφανέστατα να πάει και η Universal που έχει καθορίσει τη δεύτερη βδομάδα του μπλοκμπαστερο-Μάη για νέα ημερομηνία εξόδου της $150-180 εκατομμυρίων παραγωγής της, και έκοψε κι ένα τρέιλερ που να θυμίζει επιπλέον και κάτι από αυτό των 300 (2007) στην αργή κίνηση και το soundtrack, κρατώντας για έκπληξη στο τέλος το τόξο και το βέλος, όπως και τον τίτλο που μέχρι πριν κάνα μήνα ήταν ακόμα αβέβαιος.


Previously on Movies for the Masses: The Crazies (2010): Συνετό trailer

2 Responses so far.

  1. Alien_Dwarf said

    Αγαπάμε Ridley Scott (τις περισσότερες φορές anw.) Τι "Titans will clash" και παπάκια μέντολες. Αυτό θα είναι το epic του 2010.

  2. cheaptalk said

    Ε άμα ψάξεις και τις υπόλοιπες ταινίες του >Sir Ridley εδώ, φαίνεται καθαρά ότι οι Μάσες είναι γκρούπις. Αλλά είπα να μη το τονίσω, όχι τιποτάλλο αλλά αυτή τη φορά δε θα βγει ένα τρέιλερ μπαμ και κάτω πεντέξι μήνες νωρίτερα, αφού η Universal φαίνεται να έχει σχεδιάσει άλλα δυο (ένα για Γενάρη-Φλεβάρη κι ένα για Μάρτη-Απρίλη), και δε θα 'χω τι να γράφω στα υπόλοιπα.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.