Το Σινεμά Γυμνό (2010): Πρεμιέρα trailer


Στο πνεύμα των ημερών (του Porn Film Festival), έφτασε στην πόρτα των Μαζών το trailer του επικού ντοκιμαντέρ Το Σινεμά Γυμνό (2010), μιας παραγωγής της Roman Films (που σου είχε φέρει και τη Μαρία Κορινθίου γυμνή με το Deep End (2008)) για να το δεις εδώ πρώτος, κατά το σύνηθες. Το Σινεμά Γυμνό, στην πλήρη του μορφή, συστήνεται ως μια εμπεριστατωμένη έρευνα και κριτική ανάλυση της ιστορίας του ερωτισμού και του ερωτικού, ένα ντοκιμαντέρ τεκμηρίωσης που με νηφάλια, αλλά και παθιασμένη διάθεση, φιλοδοξεί να φέρει στο φως το απαύγασμα ανεξερεύνητων πτυχών της ελληνικής φιλμογραφίας, σπάνια καρέ ακριβοθώρητων φιλμ, αλλά και διαφορετικές αναγνώσεις γνωστών εικόνων και ινδαλμάτων της αγιογραφίας του τολμηρού.

Έχοντας ξεκινήσει ως project που στόχο είχε να περικυκλώσει όλη την ιστορία του ερωτισμού και του ερωτικού κινηματογράφου για τις δεκαετίες του ’60, του ’70 και του ’80 και να καταπιαστεί με την μετεξέλιξη του αισθησιασμού στο πορνό, το Σινεμά Γυμνό, σε σκηνοθεσία του Βάσου Γεώργα (προσκυνητή της ντόπιας κινηματογραφίας από πολλά και διάφορα πόστα) και σενάριο του Δημήτρη Κολιοδήμου (βετεράνου κριτικού και δ/ντη του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ), άπλωσε τη διάρκειά του στις επικές διαστάσεις των 12 ωρών. Μέσα σ’ αυτές τις ώρες, ντοκουμέντα και σκηνές από ταινίες, μπλέκονται με διηγήσεις και απόψεις από ονόματα μέσα και γύρω απ’ το χώρο, μεταξύ των οποίων άνθρωποι του σινεμά παλιότεροι και σύγχρονοι, όπως ο Νίκος Κούνδουρος, ο Πάνος Κούτρας, η Βικτώρια Χριστοδουλίδου, ή η Βάνα Μπάρμπα, άμεσα ενδιαφερόμενοι και ενδιαφέροντες όπως ο Κώστας Γκουσκούνης, ο Νότης Πιτσιλός, η Τίνα Σπάθη, ο Μπέρτο (κ.κ. Νάσος Σπύρης), ή ο Γιατρός (της SIRINA), αλλά και δικά μας παιδιά όπως ο Ηλίας Φραγκούλης, ο Άκης Καπράνος, ο Τάσος Θεοδωρόπουλος, ή ο εκλιπών Νίκος Αντωνάκος. Ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων που ψαχουλεύει τη σιλουέτα το γυμνού, όπως τη διαμόρφωσαν οι περιστάσεις της κάθε εποχής.

Με έναν σκελετό που θυμίζει το μέγεθος και το μοντέλο διανομής του Earth (2007), το Σινεμά Γυμνό σκοπεύει να πρωτοπαρουσιαστεί στην απογυμνωμένη 104λεπτη κινηματογραφική μορφή του, το Μάρτη στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης. Θα βγει στις αίθουσες κάπου μετά το Πάσχα, κι ύστερα θα είναι έτοιμο να φιγουράρει σε όλες τις ταινιοθήκες που σέβονται τον εαυτό τους, σε μια κασετίνα τεσσάρων DVD με τρία ωριαία επεισόδια το καθένα. Οπότε, ξεκίνα να γεμίζεις τον κουμπαρά σου, γιατί προβλέπεται απόλυτα συλλεκτικό.


No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.