The Company Men (2010): Sundance buzz teaser


Το Sundance φέτος μετράει το buzz ανάλογα με το πόσοι προσθέτουν τις ταινίες του στο πρόγραμμά τους online, όμως το παραδοσιακότερο, αυτό των σχολίων μετά τη προβολή, συνοδεύει από τα ξημερώματα τη πρώτη σημαντική παραγωγή στο πρόγραμμα των Πρεμιερών του φεστιβάλ και πρώτη σκηνοθετική δουλειά του John Wells, τους Company Men (2010).

Ο Wells κάνει καμιά εικοσαριά χρόνια τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, με πιο σημαντικές τις ER και West Wing, οπότε δεν είναι και μεγάλη έκπληξη ότι μάζεψε στη ταινία του all-star cast και τον Roger Deakins στη φωτογραφία. Και σχετικά αναμενόμενο είναι τόσο το θέμα της (ταινίας του), τρεις εταιρειάνθρωποι που χάνουν τη δουλειά τους στην ύφεση στα τέλη των 00s, όσο και το χαλαρό μοντάζ που επισημαίνουν οι περισσότερες αναφορές και τυραννάει κάθε πρωτάρη που δε μπορεί να αποχωριστεί ούτε δευτερόλεπτο γυρισμάτων. Το ξεχωριστό στην όλη υπόθεση είναι βέβαια ότι άρχισαν οι συγκρίσεις με Up in the Air (2009) στο πιο βοστονέζικα παγωμένο, οι οσκαρολογίες, και κάποια χαλάκια για την επιστροφή του Kevin Costner, όλα πριν σταματήσουν τα ζοχαδιασμένα tweets όσων δε κατάφεραν να μπουν στη βραδινή προβολή στο Eccles Theatre. Και δεν είναι δύσκολο να φανταστείς παρασκηνιακό πόλεμο προσφορών να έχει ήδη ξεκινήσει για τη παραγωγή, μιας και μπορεί φέτος το υπό νέα διεύθυνση φεστιβάλ να επαναξαναματάθεσε στόχο την επιστροφή στις indie ρίζες του, αλλά από την άλλη ένα κάποιο φως στο βάθος του παγκόσμιου εμπορικού τούνελου είχε αρχίσει να φαίνεται από το Rendez-Vous στο Παρίσι, και με τα καλωσορίσματα στο Park City άρχισαν και οι αγορές (του Waiting for Superman (2010) από τη Paramount, συγκεκριμένα).


Previously on Movies for the Masses: Room in Rome (2010): Naked promo

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Τα επίσημα reviews από το Park City που άρχισαν να σκάνε μύτη, ζωγραφίζουν μια εικόνα όχι και πολύ διαφορετική από αυτή του The Road (2009) για παράδειγμα, από την άποψη ότι άλλοι καταενθουσιάστηκαν και άλλοι βρήκαν το φιλμ υπερβολικά άχαρο για τα γούστα τους.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.