The Runaways (2010): Sundance KStew teaser


Τουλάχιστο σε ότι ακουμπάει τη κινηματογραφική βιομηχανία, μετά τη μεγαλύτερη geek-οσύναξη του πλανήτη (διάβαζε San Diego Comic-Con) που ισοπεδώθηκε δυο χρόνια απανωτά, και το μεγαλύτερο indie πανηγύρι του δέχεται αυτό το σαββατοκύριακο στο Park City μια, σχετικά μίνι, εισβολή τσιριάρων, με αφορμή τη συμμετοχή της Kristen Stewart τόσο στο Welcome to the Rileys (2010) ως ανήλικη stripper-hooker όσο και στις Runaways (2010) ως ανήλικη Joan Jett. Η 20χρονη περιφέρεται στο φεστιβάλ από το ξεκίνημά του αντικαθιστώντας στα κουτσομπολίστικα τη Paris Hilton (που φαίνεται να μην έμεινε ούτε φέτος μακριά, παρά το πρόγκημα του Robert Redford) και μονοπωλώντας από πολύ νωρίτερα το ενδιαφέρον των επισκεπτών στις σελίδες του, ενώ άνοιξε χτες μεσημέρι ώρα Utah τους Rileys μέσα σε καλή και άμεση υποδοχή από το Twilight TV, και απόψε κάνει Πρεμιέρα τις Runaways για τις οποίες έχει τα περισσότερα ο Σταύρος Στριλιγκάς του Stop That Sound.

Πριν από μήνες, με την (εξαιρετική στο In The Land of Women (2007) και μια χαρά στο Into The Wild (2007)) Kristen Stewart να πρωτοσταστεί σε όλα τα media του πλανήτη λόγω Twillight, τα σελεμπριτοσάιτς αποφάσισαν για μια και μόνο μέρα να την κράξουν για το απαράδεκτο ντύσιμό της. Ήταν η μέρα που την "πέτυχαν" με τα ρούχα μιας επόμενης δουλειάς, ήτοι της Joan Jett στο Runaways (2010). Όπου Runaways, η πρώτη ταινία της Floria Sigismondi (έχει κάνει videos για Marilyn Manson, The Cure, The White Stripes, David Bowie, Muse) με θέμα το ομώνυμο συγκρότημα των Joan Jett, Cherrie Currie, Lita Ford, Sandy West, Vicki Blue και Mickie Steele.

Το συγκρότημα υπήρξε ιδιαίτερα επιδραστικό: ατίθασες, ανήλικες πιτσιρίκες με attitude προβεβλημένο πανέξυπνα από τον ραδιούργο παραγωγό Kim Fowley (μια ιδέα: τύπωσε στο εξώφυλλο του πρώτου δίσκου τους τις πραγματικές ηλικίες τους, 14, 15, κλπ), γίνονται παγκόσμια γνωστές με αλλεπάλληλες rock punk επιτυχίες (Cherry Bomb, You Drive Me Wild, Rock and Roll), μεσουρανούν από το 1975 ως το 1979 και ανοίγουν τον δρόμο για πάρα πολλά γυναικεία ροκ συγκροτήματα έκτοτε. Εσωτερικές προστριβές και η μικρή απήχηση που είχαν στις ΗΠΑ οδήγησαν στην διάλυση τους το 1979. Η συνέχεια απέδειξε οτι η πορεία τους δεν ήταν τυχαία: η Joan Jett γνώρισε τεράστια επιτυχία (I Love Rock n Roll), η Lita Ford επίσης (Close My Eyes Forever), το ίδιο και η Mickie Steele (στις Bangles).

Πριν κάποια χρόνια, η Victory Tischler-BlueVicki Blue) παρουσίασε το Edgeplay (2004), ένα ντοκιμαντέρ για το συγκρότημα, με ενδελεχείς, φορτισμένες συνεντεύξεις από τα μέλη, αλλά χωρίς την μουσική των Runaways (δεν το επέτρεψε η Joan Jett)! Τώρα, το Runaways αντλεί υλικό από την αυτοβιογραφία της Cherie Currie.



Previously on Movies for the Masses: The Company Men (2010): Sundance buzz teaser

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Τα reviews από το Park City αναφέρουν ότι περίμενες λίγο πολύ από τους συντελεστές και την εμπορικότητα της παραγωγής. Η ταινία φαίνεται καθαρά πια να απευθύνεται στο ανήλικο κοινό του Twilight, επεκτείνοντας το.. ορμονικά με επικέντρωση ακριβώς σε ότι πούλησε και ο Kim Fowley, πράγμα ευχάριστο μεν για πορνόγερους αλλά όχι και πολύ άξιο λόγου γενικά. Πιο χαρακτηριστικές οι εντυπώσεις του IndieWire, που έχει σε βίντεο και όλο το Q&A μετά τη προβολή.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.