The Killer Inside Me (2010): Sundance spanking promo


Πιο γνωστό σα το φιλμ όπου η Jessica Alba τις τρώει άγρια στο κωλαράκι και το απολαμβάνει, το The Killer Inside Me (2010) του Michael Winterbottom κάνει Πρεμιέρα απόψε στο Sundance, έχοντας ήδη κλείσει κόκκινα χαλιά και για τη Berlinale σε μερικές βδομάδες.

Βασισμένο στην ομώνυμη και σημαδιακή pulp noir νουβέλα του Jim Thompson από το 1952, το project είναι τόσο παλιό που αρχικοί πρωταγωνιστές του προορίζονταν να είναι ο Marlon Brando, η Marilyn Monroe και η Elizabeth Taylor. Μετά από μυριάδες attachments και μια χαμηλού προϋπολογισμού άσχετη παραγωγή το 1976 με τον Stacy Keach, κατέληξε (το project) στον Winterbottom από τα χέρια του Andrew Dominik ο οποίος προτίμησε τελικά να γυρίσει τον Jesse James (2007). Βέβαια οι ταλαιπωρίες της παραγωγής δε σταμάτησαν εκεί, στις αρχές του 2009 κάποια από τα $13 εκατομμύρια του προϋπολογισμού.. αποσύρθηκαν διακριτικά, όταν βρέθηκαν αντικαταστάτες δεν υπήρχαν πρωταγωνιστές γιατί είχαν αλλού υποχρεώσεις, και τα γυρίσματα ξεκίνησαν να ολοκληρώνονται στα μέσα του Μάη, με αποτέλεσμα να ξεχαστούν οι όποιες φιλοδοξίες για βραβεία και το Νοέμβριο στο American Film Market να υπάρχει έτοιμο μόνο ένα 6λεπτο sales reel για τους αγοραστές, μια μπομπίνα που ξέφυγε και στα διαδίχτυα από τη σχετική προωθητική σελίδα της Wild Bunch.

Παρά τη μεγάλη του διάρκεια, το μοντάζ των πωλήσεων μένει σχεδόν αποκλειστικά στο πρώτο τρίτο της ιστορίας, όταν ο ψυχοπαθητικός ήρωας του Thompson, προκαλούμενος από τον πισινούλη της Jessica και τις μπουτάρες της Kate Hudson, αρχίζει να βρίσκει ελαφρά πιο βίαιους τρόπους να εκτονώνεται στους άλλους, αντί να τους κάνει να βαριούνται μέχρι θανάτου στη συζήτηση. Έτσι, το μεγαλύτερο spoiler που βλέπεις, είναι ότι ο Winterbottom δεν προσέγγισε τη μεταφορά τόσο ανορθόδοξα όσο συνηθίζει (πιο χαρακτηριστικά στον Tristram Shandy (2005)), αλλά φαίνεται να ακολούθησε πιστά την αφηγηματική δομή της νουβέλας, και να προσαρμόστηκε από πάνω και στο χαρακτηριστικά άνευρο, υπόγειο στιλ του Casey Affleck. Στις πιτσουνίστικες σκηνές διακρίνεις και κάτι από το ρομάντζο του Butterfly Kiss (1995), και γενικότερα στο πρόμο (διακρίνεις) αυτή τη "τεράστια μαεστρία" του σκηνοθέτη που αναφέρει και το blurb του προγράμματος του φεστιβάλ και έχει κάνει τη παραγωγή από τις πιο εμπορικά ενδιαφέρουσες προβολές του.


Previously on Movies for the Masses: The Runaways (2010): Sundance KStew teaser

5 Responses so far.

  1. Θανάσης said

    Χορταστικό promo, δείχνει τόσα πολλά και όμως νιώθω σίγουρος ότι κρύβει πολλά περισσότερα. Τρομερό casting, Pullman και Baker σε ρόλους που μοιάζει να τους πηγαίνουν γάντι, ενώ ο Affleck μοιάζει εκνευριστικά καλός.

  2. cheaptalk said

    Ερμμ.. έγραψες παραπάνω από τα μισά απ' όσα σκόπευα να συμπληρώσω :p

  3. cheaptalk said

    Συμπλήρωσα το θέμα που το είχα αφήσει στο συνεχίζεται όσο έψαχνα μπας και υπάρχει τίποτα φρέσκο από το Park City. Προφανώς δεν υπήρχε τίποτα νεώτερο, και δε το συμπλήρωσα και ακριβώς όπως υπολόγιζα, αφού αρκετά τα πρόλαβε ο Θανάσης παραπάνω.

  4. cheaptalk said

    BTW, ο κώλος δεν ανήκει στη Jessica και αν θυμάμαι καλά είναι και προσθετικός (για να αντέχει στη.. κακομεταχείριση χωρίς να κοκκινίζει). Έψαξα λίγο χωρίς να βρω καμιά πηγή τώρα, αλλά ο Mr. Skin έχει σημειωμένες τις γυμνές σκηνές με το αστεράκι του body double, και κάτι θα ξέρει παραπάνω.

  5. cheaptalk said

    Τα reviews επιβεβαίωσαν ότι o Winterbottom έκανε πιστή διασκευή και γενικότερα είναι λίγο πολύ αναμενόμενα στην έμφασή τους στην έμφαση στη βία. Πιο χαρακτηριστικά το Variety, μέσω κανενός άλλου αλλά του Todd McCarthy, βλέπει την "αισθησιοκρατική διάσταση" του φιλμ να εμποδίζει τις προοπτικές του στην αμερικάνικη αγορά αλλά.. φυσικά να τις ενισχύει για τη διεθνή.

    Το quest για να βρεθεί ταυτότητα για το περιποιούμενο κωλαράκι συνεχίζεται πάντως.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.