Frozen (2010): Sundance midnight trailer


Κάτι σα headliner των πολύ καλών φέτος μεταμεσονύχτιων προβολών του Sundance, και στη πρόσφατη παράδοση που θέλει τα κινηματογραφικά φεστιβάλ να συμπτύσσονται σε ένα τριήμερο, το Frozen (2010), γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Adam Green, κλείνει τα ξημερώματα τον πρώτο και πιθανότατα σημαντικότερο κύκλο πρεμιερών της χρονιάς στα υψίπεδα της Utah.

Ξεχωριστό όνομα της τρομοσκηνής του LA με το Hatchet (2006) του, ο Green χρησιμοποίησε τις παγωμένες βουνοπλαγιές της Utah σα τα κύματα της Καραϊβικής του Open Water (2003) όπως βλέπεις, απομονώνοντας κρεμασμένους κι αβοήθητους στον αέρα τρεις σκιέρ, με τους λύκους να ξερογλείφονται στο παρασκήνιο. Μάλλον σα δείγμα ωριμότητας του δημιουργού παρά καταλληλότητας για όλες τις ηλικίες του trailer, το αίμα δε πιτσιλάει αυτή τη φορά την οθόνη, και οι αναφορές από τις μέχρι τώρα ανεπίσημες προβολές λένε πως η ταινία βασίζεται στους ανθρωπινούς χαρακτήρες της για να δώσει λογική και ένταση στο σενάριο επιβίωσης. Η αφορμή του σεναρίου οδηγεί σε πλακωμούς αμφισβήτησης της αληθοφάνειάς της στα φόρα βέβαια, με κάποιο κόσμο να υποστηρίζει ότι τα μέτρα ασφαλείας στα χιονοδρομικά είναι idiot-proof (ξεχνώντας τις χιλιοτραγουδισμένες δυνατότητες των ηλίθιων), παρά τις διαβεβαιώσεις του Green ότι βασίστηκε σε προσωπικές εμπειρίες και πολλές σχετικές περιπτώσεις που κάνανε το γύρο του κόσμου. Και παρά τις κατά πλειοψηφία εξαιρετικές κριτικές και τα γυρίσματα.. αυτοθυσίας για τα μέτρα του προϋπολογισμού, είναι πια σίγουρο πως άμα δε καταπίνεις τον προσυλλογισμό δεν είναι για σένα η παραγωγή.

Η παραγωγή πάντως είναι της A Bigger Boat του.. βετεράνου Peter Block και έχει ήδη αμερικάνικη διανομή μέσω της After Dark, όπως και αρκετές, ακόμα και στο διαγωνιστικό του Sundance --το Please Give (2010) της Sony Classics, για παράδειγμα-- φέτος, παρόλο που δε ξεχωρίζουν σα σπονσοναρισμένη μύγα στο γάλα του προγράμματος, προς credit του νέου του διευθυντή, John Cooper. Στις πιο αξιόλογες από τις υπόλοιπες μεταμεσονύχτιες (παραγωγές), η γαλλοκαναδική Les 7 Jours du Talion (2010) βρήκε μια διέξοδο στο video on demand του Sundance Selects, το Splice (2010) του Vincenzo Natali είχε τη στάμπα του Guillermo del Toro και διαλέγει προσφορές, ενώ το Buried (2010) με τον Ryan Reynolds είναι στο στόχαστρο όλων εκείνων που ψάχνουν το επόμενο Paranormal Activity (2007).


Previously on Movies for the Masses: The Killer Inside Me (2010): Sundance spanking promo

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Σύμφωνα με το Screen, η Lionsgate αγόρασε το Buried με κοντά στα $4 εκατομμύρια και σκοπεύει να το βγάλει στις αμερικάνικες αίθουσες μέσα στη χρονιά.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.