Cop Out (2010): Trailer αναχρονισμών

Δες/Κρύψε το greenband trailer

Αν πρόκειται να δώσεις ένα credit στη καινούρια ταινία του Kevin Smith και του Bruce Willis αυτό είναι σίγουρα για τη προσπάθεια μιας κάποιας επαναφοράς του R-rated στις οθόνες, μιας κατηγορίας καταλληλότητας που έχει μπει σε μουσείο για το είδος των πλακατζίδικων αστυνομικών παρόλο που βασίλευε (το είδος, ως R-rated) στα ταμεία τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Smith, Willis και υπόλοιποι συντελεστές, στη πραγματικότητα δέχτηκαν μειώσεις στις συνηθισμένες αμοιβές τους για να αντισταθμίσουν τα προβλεπόμενα μειωμένα έσοδα της Warner αλλά δε κατάφεραν να κρατήσουν και τον πρωτότυπο τίτλο, A Couple of Dicks, με τον οποίο το σενάριο είχε βρεθεί στη "μαύρη λίστα" όσων κυκλοφορούσαν στο Hollywood χωρίς να έχουν μπει ακόμα σε παραγωγή το 2008.

Κάπου σε αυτό το σημείο σταματάνε τα προφανή θετικά για το Cop Out (2010) όπως το βάφτισε ο Smith για να μπορεί να διαφημιστεί στη TV πριν τις 9 τονίζοντας παράλληλα και τον συμβιβασμό, και από κει και πέρα αρχίζουν οι αντιρρήσεις που πλημμύρισαν τα δίχτυα μετά το χριστουγεννιάτικο τρέιλερ, αντιρρήσεις που συνεχίστηκαν και τη προηγούμενη βδομάδα που κυκλοφόρησε στα δίχτυα και κοκκινοκόρδελο ενόψει κυκλοφορίας της ταινίας στις αίθουσες στα τέλη Φεβρουαρίου, αντιρρήσεις που εστιάζονται και στο προφανές και παλιωμένο πια στιλάκι σκηνοθεσίας και στην όχι και τόσο φρέσκια αποτύπωση του buddy cop film, αντιρρήσεις που συνοψίζει από τη σκοπιά του φαν του John McClane έκτακτα ο Σταύρος Στριλιγκάς, μιας και ο Kevin Smith έχει σταματήσει να πλακώνεται στα δίχτυα (και περιορίζεται στο Twitter) και κανένας άλλος δε βρέθηκε να τον υπερασπιστεί.

Ό,τι και να κάνει ο Kevin Smith, δεν συγκρίνεται με το Clerks (1994), το οποίο όλοι αναφέρουν πάντα, οπότε ας το αναφέρουμε και εδώ: ο Kevin Smith (θυμάστε το Clerks;) σκηνοθετεί μια, όπως φαίνεται, παρωδία του Lethal Weapon (1987), με πρωταγωνιστές τον Bruce Willis στον ρόλο του Mel, τον Tracy Morgan (Saturday Night Live, 30 Rock) στον ρόλο του Danny Glover και τον Stifler στο ρόλο του Joe Pesci. Η αλλαγή του τίτλου, από τον αρχικό A Couple of Dicks (που πραγματικά θα ήθελα να δω σε ελληνική μετάφραση) σίγουρα έκοψε πολλές ευκαιρίες για ατάκες στους σινε-κριτικούς. To σενάριο των τηλεοπτικών Robb και Mark Cullen (του Heist και του Las Vegas) φέρνει αναπόφευκτα σε τηλεόραση. Ο Smith, μετά το καλό comeback του Zack and Miri Make a Porno (2008), δεν μοιάζει με την επιτυχέστερη επιλογή για τόσο clean cut παρωδία, καθώς το χιούμορ του είναι υποδόριο. Λίγο απ' όλα από την Warner μπροστά στην ανάγκη επιτυχίας στα ταμεία.


9 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Ο Kevin Smith γενικά κάνει πια ταινίες για το αρκετό κοινό του αναγνωρίζοντας ότι σταδιακά έχει μαζέψει και αρκετούς και αμετανόητους και φωνακλάδες haters. Το Cop Out είναι η πρώτη ταινία που κάνει χωρίς δικό του σενάριο, αλλά παρολαυτά, όπως ξεκαθάρισε η παρατεταμένη ακούνητη σκηνή από το τέλος του πρώτου τρέιλερ, δεν έκανε και καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια να προσαρμοστεί σε διαφορετικές απαιτήσεις. Τελικά το τι περιμένεις από τη ταινία είναι και θέμα γούστου --εγώ ας πούμε προτιμάω το πρώτο τρέιλερ που έχει κι έναν αέρα στούντιο αντί για τον χύμα που επιμένει να χρησιμοποιεί ο Smith παρότι κάνει χολιγουντιανές παραγωγές (πράγμα που του κόβει επιπλέον αξιοπιστία όπως και να το δεις). Έτσι, βρέθηκε κι ένας τουλάχιστο στο δίκτυο να γράψει σεντόνι υπέρ του φιλμ, για όποιον ενδιαφέρεται: Why Kevin Smith’s ‘Cop Out’ Will Succeed.

  2. Γιώργος said

    ΜατηΜπαναγια ευχομαι η ταινια να ειναι μια ευχαριστη εκπληξη.Να σπασει και ο κακομοιρης (ο Κεβιν) το φραγμα των θερτι μιλιον ντολαρς που τον κυνηγαει σαν μαυρο συννεφο.

    Υ.Γ Αληθεια μονο σε μενα αρεσε το Jersey Girl;

  3. cinemad said

    Ο Κέβιν Σμιθ είναι ένας ατάλαντος χοντροκουράδας.

  4. Anonymous said

    Γι'αυτο και τον αγαπαμε!

  5. cheaptalk said

    Και πάνω που έλεγα ότι ο Smith σταμάτησε να πλακώνεται με όποιον έχει άδικο στο internet, άρχισε πάλι να.. συζητάει, στο blog του, τις αντιδράσεις στη σκέψη του να κάνει παραγωγή με συμμετοχή των φαν του (και όποιου άλλου θέλει βέβαια). Όσο είσαι εκεί, μπορείς να διαβάσεις και την υπεράσπιση του Cop Out από τον.. Kevin Smith.

  6. cheaptalk said

    Για τον ανώνυμο στο δίχτυο που επιμένει να αφήνει βρισίδια εκμεταλλευόμενος το ότι του δίνουμε το δικαίωμα, επισημαίνω ότι για όλον τον πλανήτη και πιθανά για ολόκληρο το σύμπαν πια, η μεγαλύτερη δήλωση κομπλεξισμού είναι το να βρίζεις ανώνυμα στο δίχτυο.

  7. Anonymous said

    που ακριβως ειδες το βρισιδι φιλτατε?
    Οταν χρησιμοποιει ακριβως τις ιδιες εκφρασεις για κποιον ο οποιος προφανως δεν μπορει να απαντησει...

    ΑΠλα προσθεσα το κομπλεξ που οσα χρονια διαβαζω/βλεπω τον cinemad παντα βγαζει σε μεγαλες ποσοτητες πιθανων μη μπορωντας να τραβηξει την προσοχη αλλιως.

  8. cheaptalk said

    O cinemad έχει δεδομένη ιστορία και στο χώρο και στις Μάζες ή αλλιώς έχει υπογραφή που συμπληρώνει όσα δε γράφει στο κάθε σχόλιο. Όταν λέει τους Coen καραγκιόζηδες ή τον Smith χοντροκουράδα ή γελάς ή απαντάς σοβαρά ή και τα δυο. Το να τον βρίζεις αν τον ξέρεις είναι απάντηση επιπέδου Δημοτικού, το να τον βρίζεις ανώνυμα είναι απαράδεκτη εμπάθεια, το να τον βρίζεις με ανώνυμο σχόλιο στο δίχτυο σε βάζει στη χειρότερη κατηγορία απαράδεκτης εμπάθειας μαζί με όλους τους υπόλοιπους που έχουν εξαντλήσει κάθε ανοχή σε κάθε ελάχιστα σοβαρή σελίδα του πλανήτη.

  9. Anonymous said

    Καταρχας ευχαριστω chealog που απαντας εσυ και που απαντας γενικως καθως στις ΜαΣες κυριως εσενα διαβαζω.
    Ολοι εχουμε ιστορια.
    Το να αμολας τους κομπλεξισμους σου σαν πορδες που σου ρθαν επειδη εφαγες φακες, δηλαδη αβιαστα, απλα και μονο για να το παιξεις καποιος ή απλα λες οτι ετσι ειμαι αλλα το λεω επωνυμα τοτε δεν υπαρχει προβλημα.
    Μπορω να βρω ενα πολυ ομορφο νικνεημ και γω και να λεω επωνυμα τις σαχλαμαρες μου.
    Ισως απλως δεν καταλαβα το ποτε η επωνυμη σαχλαμαρα εχει μεγαλυτερη βαρυτητα και αντικρυσμα απο την ανωνυμη σαχλαμαρα.
    Στην τελικη σαχλαμαρες ειναι και οι 2.

    Τωρα θα με συγχωρεσετε παω να δω το Fourth Kind.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.