Clash of the Titans (2010): Unmarked international trailer


Σχεδόν ταυτόχρονα με την επικύρωση του Avatar (2009) ως του επικερδέστερου φιλμ όλων των εποχών, με κάτι γύρω στο 20% 40% των εσόδων του να έρχεται από τις επιπρόσθετες χρεώσεις της τρισδιάστατης τεχνολογίας, ήρθε κι η ανακοίνωση της Warner Bros, ότι θα φροντίσει να πηδήξει στο βαγόνι της τρέλας των πλαστικών γυαλιών και κάνοντας αναδρομική μετατροπή, θα προσπαθήσει να ξεζουμίσει όσο περισσότερο μπορεί, τους θεατές των δυο τεράστιων επερχόμενων ταμειακών της στοιχημάτων: του διπλού φινάλε του Harry Potter και βεβαίως, του Clash of the Titans (2010), της εξτραβαγκάντσας του Louis Leterrier, που ελπίζουν να μαζέψει αρκετό χαρτί, για να τους γεννήσει μια καινούρια τριλογία, με τον Περσέα στο κέντρο της.

Το Clash of the Titans σου το 'χα αναλύσει καραδιεξοδικότατα τότε που είχε σκάσει το πρώτο teaser πριν κάτι μήνες, κι από τότε δεν άλλαξαν και πολλά, με το trailer που ακολούθησε, να ανακυκλώνει βασικά τις ατάκες και να δίνει μερικές πιο ανοιχτοχέρικες ματιές στο σκοτωμό που πέφτει ανάμεσα σε ανθρώπους, θεούς, ημίθεους, διαόλους και τριβόλους, ως αποτέλεσμα της οργής του Δία απέναντι στους ανθρώπους που τον αψηφούν και του μπλέξιμο κάπου εκεί μέσα του Περσέα, που αποφασίζει να κατέβει στον Κάτω Κόσμο για να βρει τον Άδη, ο οποίος, κατά το σύνηθες, έχει στήσει και το μεγάλο σχέδιο να ρίξει τον αδερφό του το Δία απ’ το θρόνο του Ολύμπου. Αυτό το περίπλοκο storyline φέρνει στο προσκήνιο το διεθνές trailer της παραγωγής, που κυκλοφόρησε προχτές με τη στάμπα του IGN ακατονόμαστης σελίδας και σήμερα το βλέπεις σε ασταμπάριστο, εδώ (και σε HD μεγαλείο στα links για 480p, 720p και 1080p). Και ναι, ο Δίας του Liam Neeson μοιάζει κολλημένος στα σκηνικά του Tron (2010), η απόσταση της ιστορίας απ’ το όποιο δείγμα σοβαρής μυθολογίας θα είναι πιθανότατα αντίστοιχη της απόστασης των ψηφιακών απ’ τα κατασκευάσματα του Harryhausen στην ταινία του ’81, και η επιλογή του (συνήθως πιο... αισθαντικού) Craig Armstrong στο soundtrack (που θα συμπληρώσει με κάνα πιο μπιτάτο μισάωρο ο Neil Davidge των Massive Attack, αντί του αρχικά προγραμματισμένου Matt Bellamy των Muse) ανασύρει άδοξες μνήμες απ’ το The Incredible Hulk (2008), αλλά μα τους θεούς και τους τιτάνες, δες το Κράκεν, τη Μέδουσα, τους γιγάντιους σκορπιούς, και τον Κολοσσό της Ρόδου να γκρεμίζεται, τις Ερινύες, τους τράγους, τις θεές, τους ημίθεους, τον Πήγασο, την κόλαση, το μακελειό και το χάος των αρχαιοελληνικών και των γειτονικών ηρώων και τεράτων και πείσε με μετά, να μην περιμένω τη 2α Απριλίου, σα πυρομανής τη 4η Ιουλίου.


Previously on Movies for the Masses: Black Field (2009): Theatrical trailer premiere

14 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Έκανα κάτι ψιλοδιορθώσεις στο θέμα, σημειώνω ότι το "καραδιεξοδικό" της ανάλυσης στο teaser είναι προφανώς αστείο, ότι άκυρες (και ηθικά και νομικά ουσιαστικά) σελίδες που βάζουν στάμπες στα τρέιλερ δε τις αναφέρουμε καν, και ότι το "20%" που λέει ο verbal (προφανώς για να μου κουρελιάσει τα νεύρα) είναι εκτίμηση συντηρητικότερη και από τον Murdoch.

  2. cheaptalk said

    Επειδή παραμένει το θέμα ακόμα πρώτο και εξακολουθεί να μου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι, συλλαβιστά χοντρικά μπας και το χωνέψει κανένας, και συντηρητικά σύμφωνα με κοινά αποδεκτές πια εκτιμήσεις, όταν το Avatar πέρασε το Dark Knight σε εισπράξεις στην Αμερική, είχε κόψει ~50 εκατομμύρια εισιτήρια (το Avatar) έναντι ~75 εκατομμυρίων (του Dark Knight). Αυτό με μαθηματικά δημοτικού σημαίνει 50% premium στα εισιτήρια, και 33,33% των εσόδων από το 3D. Και το είχα πει από την αρχή.

  3. Balidor said

    Αν κατάλαβα καλά αναφέρεις οτι θα βγεί στις αίθουσες 3D το CotT;;

    Γιατί σύμφωνα με συνέντευξη του Leterrier στο ΜουΤουΒού:

    "We tried [to do 3-D for 'Clash']. We tried hard. We just won’t have time. Maybe we possibly can re-release it in 3-D. With all of the effort put into trying to release “Clash” in 3-D, it was tough to get on set every day and deal with Worthington and his “Avatar” experiences. Because it was Sam Worthington, I could hear all these 3-D stories from ‘Avatar.’ And James Cameron was calling often, and I was like ‘Guys, I’m doing the best I can with [the two dimensions] I’ve got!’ So if we ever get to do ['Clash'] in 3-D, that would be fantastic. But it’ll never be as good as James Cameron’s stereoscopic 3-D."

    με σεβασμό,
    Δημήτρης.

  4. verbal said

    Η συνέντευξη που αναφέρεις έχει ημερομηνία 8 Γενάρη, δυόμιση βδομάδες πριν και το ίδιο το blog του MTV διαψεύσει τον Leterier, αναφερόμενο στην είδηση που έσκασε απ' τον Hollywood Reporter και περίμενε, διασταυρωμένη, να επιβεβαιωθεί κι από επίσημη ανακοίνωση, που ήρθε στις αρχές της βδομάδας.

    Σχετικά με το bump των εσόδων του Avatar απ' τα premium των 3D, τα δικά μου μαθηματικά είναι λίγο πιο απλοϊκά, αλλά το αποτέλεσμα που έγραψα, μού θυμίζει γιατί έχω σταματήσει από καιρό να κάνω πράξεις χωρίς κομπιουτεράκι δίπλα. Συγκεκριμένα, το 80% των θεατών πλήρωσαν ένα (μέσο) καπέλο του 30% στην (μέση) τιμή του (αμερικάνικου) εισιτηρίου ($10 έναντι των $7, για να δουν την ταινία με ειδικά γυαλιά), το οποίο αν απλώσεις στο σύνολο, μεταφράζεται σε 37.5% κερατιάτικο, κι όχι 18.75% που, λανθασμένα, είχα υπολογίσει αρχικά. Οπότε διόρθωσα το (στρογγυλοποιημένο προς τα πάνω, για να πιάσει και τις κατά τόπους εξωφρενικές τιμές του 3D) 20%, με το (επίσης στρογγυλοποιημένο) 40% στο θέμα.

  5. cheaptalk said

    Όταν λες ότι το 40% των εσόδων είναι από τη προσαύξηση σημαίνει προφανώς ότι στα $100 τα $40 είναι η προσαύξηση. Πράγμα που σημαίνει ότι σε κανονικές συνθήκες θα μάζευε $60. Πράγμα που σημαίνει ότι στα $60 χρέωσε άλλα $40. Πράγμα που σημαίνει ότι η προσαύξηση είναι 4/6 ή 66,66%.

    Οπότε μείνε στα απλά, βγάζοντας συμπέρασμα από τη πράξη, ανάποδα (i.e. χωρίς να κάνεις πολλές προσθέσεις και πολλαπλασιασμούς χωρίς κομπιουτεράκια). Το Avatar είχε τόσα έσοδα με 50 εκατομμύρια εισιτήρια όσα το Dark Knight με 75 εκατομμύρια, και βγάζεις τη σύγκριση με τα τρέχοντα. Το Avatar είχε τόσα έσοδα με 60 εκατομμύρια εισιτήρια όσα ο Τιτανικός με 130 εκατομμύρια και βγάζεις και τη σύγκριση με πριν 10 χρόνια.

    Οι διαφορές είναι ακόμα μεγαλύτερες αλλά.. μη μπλέκεσαι :p

    Όσο περνάει ο καιρός η μέση τιμή του εισιτηρίου που πληρώνει κάποιος για το Avatar ανεβαίνει, εφόσον σχεδόν κανένας δε το βλέπει πια σε 2D και όσοι το ξαναβλέπουν κοιτάνε να το δουν σε ακριβότερες αίθουσες. Αντίθετα, για κάθε παλιότερη παραγωγή που μπορεί να θες να συγκρίνεις, η μέση τιμή του εισιτηρίου έπεφτε, ειδικά μετά τις πρώτες 4 βδομάδες, παίζοντας όλο και σε φτηνότερες αίθουσες (στην Αμερική υπάρχουν και τα $1 cinemas και οι $1 προβολές-προσφορές). Οπότε αυτή την εποχή το τσίμπημα των εσόδων του Avatar είναι ουσιαστικά πάνω από 100% (σε σχέση με άλλη ταινία που παίζει 7-8 βδομάδες).

  6. cheaptalk said

    Και ξαναλέω ότι το τσίμπημα του S3D δεν είναι μόνο η έξτρα χρέωση που πληρώνεις στα Village για S3D, για παράδειγμα. Είναι και η έξτρα χρέωση που πληρώνεις στα Village για 2D σε σχέση με το 2D του κινηματογράφου της γειτονιάς. Και εδώ και καιρό είναι και η έξτρα χρέωση που πληρώνεις για 2D σε A' προβολή στη γειτονιά σου, σε σχέση με 2D σε Β' προβολή στη γειτονιά σου. Τα εύκολα συμπεράσματα δεν είναι πάντα τα λογικότερα ή τα ορθότερα.

  7. Anonymous said

    Τα ~75 εκατομμύρια του DK πως είναι υπολογισμένα; Απλή διαίρεση των εσόδων του δια της τιμής του εισιτηρίου; Γιατί είχε και $50 εκατομμύρια έσοδα από τα IMAX, που είχαν διπλάσια σχεδόν τιμή.

  8. cheaptalk said

    Η μέση τιμή του εισιτηρίου που δίνει η NATO και η MPAA δεν είναι αποτέλεσμα πολύπλοκων υπολογισμών. Είναι το σύνολο των εσόδων της χρονιάς διά τον αριθμό των εισιτηρίων, και για παράδειγμα το 2008: $9,791 δις / 1,364 εκατ. δίνει $7,18 μέση τιμή. Στη μέση τιμή υπολογίζονται και οι (75-80% πάνω) τιμές των εισιτηρίων των IMAX, στη μέση τιμή υπολογίζονται και οι (20-85% κάτω) τιμές των φτηνών αιθουσών. Το Dark Knight είχε $50 εκατομμύρια από IMAX, είχε και $100 εκατομμύρια μετά το πρώτο μήνα προβολών. Οπότε άμα πιάσεις το ένα άκρο και λες ότι το 1 εισιτήριο σε 100-300 αίθουσες IMAX για 2-3 μήνες είναι 2 εισιτήρια στη μέση τιμή, θα πρέπει να πιάσεις και το άλλο και να πεις ότι 1 εισιτήριο στη μέση τιμή είναι 7 εισιτήρια του ενός δολαρίου σε άλλες τόσες αίθουσες για 5-6 μήνες.

    Ξαναλέω ότι οι υπολογισμοί είναι χοντρικοί, όποιος επιμένει ας κόψει κάνα εκατομμύριο εισιτήρια γιατί πάρα πολύ το κουράσαμε.

  9. KilliK said

    cheaplog να μας πεις ποιος ειναι ο ακριβης αριθμος εισιτηριων του DK,απο επισημα στοιχεια.αποκλειεται να μην υπαρχουν.στο boxofficemojo δεν λεει;

    Στρογγυλοποιημένα νουμερα εισιτηριων που βγαινουν απο εμμεσους και προχειρους υπολογισμους απλως δεν διαθετουν την παραμικρη αξιοπιστια.και δεν λεει κατι το να κοψεις 1m,διοτι τιποτα δεν αποκλειει το σφαλμα ναναι πολυ μεγαλυτερο.

  10. cheaptalk said

    Στοιχεία για τα εισιτήρια του Dark Knight υπάρχουν όσο και για του Avatar και οποιασδήποτε άλλης ταινίας στην Αμερική. Δε δίνει καμιά εταιρεία, δε πρόκειται να τα βρεις πουθενά. Για κάθε χρονιά, η μέση τιμή του εισιτηρίου είναι προφανώς εξαιρετική προσέγγιση για ταινίες που κάνουν μέσο νούμερο εισπράξεων σε μέσο χρονικό διάστημα. Άμα συντρέχουν ειδικές συνθήκες μόνο μαντεψιές μπορείς να κάνεις οπότε δε καταλαβαίνω τι νόημα έχει να πω 76,3 εκατομμύρια ή 73,6.

    Ειδικά για το Dark Knight που έπαιζε 7μισι μήνες και η Warner το έκανε delete (i.e. συνέχισε να παίζει σε δεκάδες αίθουσες απλά σταμάτησαν τα στοιχεία), σε μια εποχή που ο μέσος όρος είναι πολύ μικρότερος, εγώ θα έλεγα παραπάνω όχι παρακάτω και το εξήγησα ήδη. Έχεις $50 εκατομμύρια έσοδα που μπορεί να αντιστοιχούν σε 3-4 εκατομμύρια θεατές αντί για 7, έχεις και $50 εκατομμύρια έσοδα που μπορεί να αντιστοιχούν σε 15-20 εκατομμύρια θεατές αντί για 7. Και αν κάποιος εξακολουθεί να μη το καταλαβαίνει, 3-7=-4 και 20-7=13, και -4+13=+9, οπότε άμα πιάσεις τις ακραίες περιπτώσεις για περισσότερα (και πολλά περισσότερα) εισιτήρια μιλάς όχι για λιγότερα.

  11. cheaptalk said

    Ο Τιτανικός έπαιζε πολλούς μήνες σε αρκετές χιλιάδες αίθουσες οπότε η μέση τιμή των εισιτηρίων που πούλαγε αυτή τη περίοδο είναι ελαφρά μεγαλύτερη από τη.. μέση μέση. Αλλά βέβαια έπαιζε και για μήνες σε αίθουσες του ενός δολαρίου και σε αίθουσες φαντάσματα (που μοιράζονταν νόμιμες κόπιες) όπως παντού στο κόσμο, και άμα κάτσεις να τα προσμετρήσεις κι αυτά, θα βάλεις άλλα 20-30 εκατομμύρια εισιτήρια στα 130. Αλλά οι εκτιμήσεις και σε αυτή τη περίπτωση είναι συντηρητικές, ακριβώς για να μη καθόμαστε να το συζητάμε.

  12. cheaptalk said

    Και btw τώρα που το βλέπω η μια υποδιαστολή θα έπρεπε να είναι τελεία στους παραπάνω αριθμούς του 2008. Για να μην υπάρχουν μπερδέματα:

    9791 -> εκατομμύρια δολάρια
    1364 -> εκατομμύρια θεατές
    7 και κάτι ψιλά -> δολάρια το εισιτήριο

  13. Anonymous said

    Βάλτε Alpha να δείτε Cinemad οέο! :D

  14. Anonymous said

    Φαίνεται γαμάτο το "ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ".Είχα δει και το παλιό και μου άρεσε πολύ.Πόσο μάλλονα υτό σε 3d...

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.