Razzies 2010: Μέρα ανεντιμότητας


Η Sandra Bullock και η Εκδίκηση των Ηττημένων διακρίθηκαν τα ξημερώματα στο Barnsdall Gallery Theatre ανάμεσα στη παραδοσιακή, για τριακοστή φορά, μια μέρα πριν τα Oscar®, βροχή από επίχρυσα βατόμουρα που πετάνε τα Razzie® Awards στις θεωρητικά χειρότερες αμερικάνικες ταινίες της προηγούμενής τους χρονιάς. Βέβαια φέτος, από τις υποψηφιότητες κλασικά, έγινε πιο φανερό από ποτέ πως η επιτροπή από κάθε πρόθυμο να καταβάλει τουλάχιστο $25 ετησίως στον John Wilson.. δε βλέπει τις ταινίες που ψηφίζει, και βγάζει συμπλέγματα ή προσπαθεί να προκαλέσει (προσπάθεια που δεν αποκλείει βέβαια το σύμπλεγμα), όπως συμπέρανε και η Bullock στις δηλώσεις της κατά τη παραλαβή των Razzies χειρότερης Ερμηνείας και Ζευγαριού (με τον Bradley Cooper) για το All About Steve.

Ο Steve σίγουρα βρέθηκε στα χειρότερα πολλών κριτικών της χρονιάς αλλά περίεργα δεν ήταν υποψήφιος στη κατηγορία της ταινίας, ενώ γενικότερα, New Moon, Hannah Montana, Jonas Brothers, I Hate Valentine's Day, Bride Wars, Morgans, Beth Cooper, Jennifer's Body και κάθε άλλη αλαφρά καλύτερη από αυτές τις περσινές ασύστολες γυναικιές, έμεινε στο απυρόβλητο ή περιορίστηκε σε βοηθητικούς ρόλους. Κι ακόμα κι αν πεις ότι η σκοπιά ήταν πιο αντρική, η Miss March που έπιασε πραγματικά πάτο σε κριτικούς και κοινό δεν εμφανίστηκε σε καμιά κατηγορία, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων πια δε βλέπει ταινίες ούτε στο βίντεο. Όπως και να 'χει, από τη φούρια των προηγούμενων χρόνων, οι επιλογές της δεκαετίας ήταν σχετικά λιγότερο αμφισβητήσιμες, Battlefield Earth (2000), Eddie Muprhy και Paris Hilton σάρωσαν αναμενόμενα, αν και το Πεδίο Μάχης άξιζε κι ένα έξτρα ευχαριστήριο για το ατελείωτο γέλιο που συνεχίζει να προκαλεί σε όποιον απλά πέσει πάνω σε καμιά φωτογραφία της παραγωγής στο δίχτυο.

Ο Wilson τσιγκουνεύτηκε και τα κάπου 5 δολάρια που θα χρειάζονταν να δώσει για κάνα αγαπησιάρικο, στιλ Μπούτια της Δεκαετίας, βραβείο στη Sandra, παρολαυτά αυτή εμφανίστηκε στην απονομή όπως είχε υποσχεθεί, και ουσιαστικά έσβησε πριν ξεκινήσουν τις γιούχες για το χρυσό αγαλματάκι που θα παραλάβει απόψε στο Kodak Theatre. Land of the Lost και GI Joe έμειναν σχεδόν με άδεια χέρια παρά τις άπειρες υποψηφιότητές τους, υποψηφιότητες που φυσικά πρέπει να προσπαθήσεις για να καταλάβεις πως προέκυψαν (τόσες, αν όχι τιποτάλλο). Τα τρία (3) άγρια μούρα του Transformers: Revenge of the Fallen ήταν για ταινία, σενάριο και σκηνοθεσία, με το τελευταίο τουλάχιστο να αποδεικνύει ότι πλέον οι μουροφόροι εκτός από το ότι δε βλέπουν τις ταινίες που στέλνουν, και εκτός από το ότι δε βλέπουν ταινίες γενικά, δεν έχουν και ιδέα από κινηματογράφο, όπως θα περίμενες.


Περισσότερα στο δελτίο τύπου "RAZZIE® Voters Spread the Loathe Around"


Previously on Movies for the Masses: César 2010: Μέρα αντιδιέγερσης

5 Responses so far.

  1. ni pli said

    egw lew pws eixe k to thrasos na tus eirwnevetai h geloia.
    giati na synexisoume na asxolumatse me dafta an(afou) parei afth h sixamenh tainia (estw to adiaforo a' gyn) oscar k afth h sixamerh ermhneia?

  2. KilliK said

    Χαλαρωσε.

    Πες πως το πηρε το οσκαρ,ε και;
    Ουτε το σινεμα θα πεθανει,ουτε ο κοσμος θα καταστραφει,και σιγουρα η σιχαμενη δεν προκειται να επηρεασει την ζωη σου στο παραμικρο.

    Λιγο κουτσομπολιο για μερικες μερες,και αυτο ηταν.και του χρονου,παλι εδω θα ειμαστε,παλι τα ιδια θα λεμε.

  3. cheaptalk said

    Όπως απάντησα και στο Buzz, η Sandra δεν είναι ακριβώς Oscar material, θα 'λεγες ότι είναι προσβολή για κάθε ηθοποιό το να πάρει αγαλματάκι, αλλά αφού της το δίνουν οι.. ηθοποιοί δε μπορείς να πεις και τίποτα. Από την άλλη, σίγουρα ούτε για Razzies είναι, φέτος οι άλλες "συνυποψήφιες" (Beyonce, Miley Cyrus, Megan Fox, Sarah Jessica Parker) σέρβιραν πολύ χειρότερες παπάρες σε μεγαλύτερες πατάτες, ενώ και άλλες ήταν ακόμα χειρότερες (λέω ενδεικτικά Κate Ηudson και Νia Vardalos, για να μην αρχίσω να μετράω και πάθω κάνα εγκεφαλικό).

  4. ni pli said

    me ta razzies poios asxoleitai. entaksei k me ta oscars alla k me sena khilik, an thelw na asxolumai tha asxoloumai. htan ypopshfies 4 ithopoioi k mia kurada k kerdise h kurada, oi antres ithopoioi siga mhn asxoluntai me to ti ekane h carrey h' h gaby, th pshfisan gt meta apo tosa xronia einia filaraki twn 3/4. k dont get me wrong gia na mh ginw (k allo)grafikos h tainia(?) blind side einai POLY xeiroterh k gia kapsimo kopias apo ermhneia k ithopoio sandra

  5. cheaptalk said

    Η Sandra κέρδισε φυσικά και το Oscar στη συνέχεια αλλά, δυο μήνες μετά, ο John Wilson της ζήτησε να.. επιστρέψει το Razzie. Όχι γιατί το μετάνιωσε αλλά γιατί κατά λάθος της δώσανε το πρωτότυπο βραβείο αντί για κάποιο από τα φτηνά ($4,79) αντίγραφα που μοιράζονται στις απονομές.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.