Tamara Drewe (2010): Trailer ζουμερού κώλου

Tamara Drewe - French(?) Trailer

Πιθανά για να συμπέσει με το θόρυβο για το γάμο της Gemma Arterton το προηγούμενο σαββατο-κύριακο στην Ανδαλουσία, η γαλλική διανομή της έδωσε στη δημοσιότητα στα μέσα της προηγούμενης βδομάδας, στο AlloCiné, το trailer της Tamara Drewe (2010). Το φιλμ βγαίνει εκεί στα μέσα Ιουλίου, χωρίς να βιάζεται ακριβώς και για καλοκαιρινή έξοδο πουθενά αλλού, και χωρίς να έχει άλλο επίσημο υλικό να κυκλοφορεί, πέρα από το λιγοστό που διατέθηκε για τις προβολές του στις Κάνες.

Οι προβολές, και ειδικά το σημείο τους που γεμίζει την οθόνη με τα μπούτια της Gemma φαντάζεσαι, ήταν από τα λίγα highlights του φεστιβάλ, το οποίο φέτος έφτασε στο σημείο να παίζει και ταινίες ταχτικών του που είχαν ήδη ανοίξει στο μισό πλανήτη, προς έκπληξη απολύτως κανενός. Παρολαυτά, η πρωταγωνίστρια των προβολών τις σνόμπαρε, για να πάει στη πρεμιέρα του Prince of Persia (2010) στο LA, και για να επιβεβαιώσει το εξώφυλλο του GQ που κάνα μήνα νωρίτερα είχε ήδη διαπιστώσει πως το 2010 "if it doesn't star Gemma Arterton it's not worth seeing". Για να γεμίσει το κενό μπροστά σε δημοσιογράφους λυσσασμένους να γίνουν το καυτό σορτς το σφηνωμένο ανάμεσα στα κωλομέρια της αστέρας του, ο Stephen Frears που παρεμπιπτόντως αναφέρεται ως σκηνοθέτης, είχε ομολογήσει τότε, στο περίπου, πως δε τη γνώριζε αλλά της έδωσε τη δουλειά μόλις την είδε. Άμα πιστέψεις τις σημειώσεις της παραγωγής, ο Frears αγάπησε μόλις το είδε και το κόμικ της Posy Simmonds στο οποίο βασίστηκε η ταινία, και το οποίο είχε προκαλέσει νωρίτερα την αυτόματη αγάπη και της παραγωγού Alison Owen, από τη στιγμή που εκδόθηκε σα graphic novel - συλλογή των σελίδων που δημοσιεύτηκαν από το 2005 μέχρι το 2007 στον Guardian. Άμα κάτσεις να διαβάσεις και το κόμικ, σου βγάζουν το μάτι γρήγορα οι στριπ καταβολές του, η ιστορία χοροπηδάει και φιδίζει ανεξέλεγκτα και οι αναλύσεις της γίνονται κυρίως οπτικά και ειδικότερα.. ενδυματολογικά, όμως η ταινία, σύμφωνα με τις μυριάδες κριτικές που ακολούθησαν, καταφέρνει μια πιο στρωτή και ακόμα πιο καυστική αφήγηση, χωρίς να χάνει σε καυστικό ρουχισμό, όπως έχεις ήδη δει (και όχι μόνο) μέχρι να τυφλωθείς, στα κλιπάκια (της) του Μάη.

Στα κλιπάκια το trailer προσθέτει και μια πιο απλωτή ματιά στις συνέπειες της εισβολής πρόσφατα πλαστικο-χειρουργημένης δημοσιογράφου σε ησυχαστήριο συγγραφέων, συνέπειες βασισμένες με τη σειρά τους στις περιπέτειες της Bathsheba Everdene στο Μακριά απ'το Αγριεμένο Πλήθος του Thomas Hardy, και συνέπειες στις οποίες υποτίθεται κεντρικό θέμα είναι αυτό το πόσο πιο εύκολη είναι η ζωή άμα είσαι ωραίος. Ωραίος αν και δε του φαίνεται, μάλλον είναι και ο Boss, ο σκύλος της ταινίας που αναδείχτηκε κι αυτός σε σουπερστάρ των Κανών, κομπλέ με Palm Dog.


Previously on Movies for the Masses: Tangled (2010): Rapunzel's boy teaser

No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.