Rango (2011): Trailer με Johnny Depp

Rango - Teaser Trailer

Μετά από ένα βιντεάκι που ανακοίνωνε την έναρξη λειτουργίας της επίσημης σελίδας του στα μέσα του μήνα, η Paramount κυκλοφόρησε στα μέσα αυτής της βδομάδας το πρώτο teaser για το Rango (2011), το πρώτο κινούμενο τόσο του Gore Verbinski όσο και της Industrial Light & Magic. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη η ιστορία ακολουθεί χαμαιλέοντα με τη συνηθισμένη ταυτότητα κρίσης αλλά δε χρειάζεται και πολύ για να σου κατέβει ότι ο τίτλος πάει προς Django (1966) με ερπετοειδή (i.e. reptiles)· σύμφωνα με τον Verbinski o Johnny Depp βάσισε αυτή τη φορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του σε Don Knotts και Bill Murray αλλά δε χρειάζεται να πας πιο μακριά από τη αφίσα για να βρεις τα δάνεια από τον Raoul Duke του Fear and Loathing in Las Vegas (1998) που άλλωστε εμφανίζεται και στο trailer (οδηγός στο αυτοκίνητο που σκάει πάνω ο Rango). Οι υπουλίες συνεχίζονται και στη παραγωγή, που έκανε.. κανονικά γυρίσματα με αρκετούς από το cast ντυμένους το ρόλο τους κιόλα, για να κρατήσει βέβαια μόνο το voice work άντε και κανένα βοήθημα για τους animators (ή emotion capture όπως το βάφτισε η παραγωγή στο post-production visit για τους δημοσιογράφους που τροφοδότησε και με τα υπόλοιπα quotes τα δίχτυα). Αλλά κάπου εκεί σταματάνε τα συναρπαστικά και αρχίζουν τα απλά ανορθόδοξα, με πιο οφθαλμοφανές το στιλάκι του rendering που διάλεξε η ILM, κάτι προς τον φωτο- σουρεαλισμό του Dalí χωρίς πολλή επιμέλεια στη σύνθεση, και με ακόμα πιο δύσκολο να εξομαλυνθεί μέχρι το Μάρτη (και την έξοδο στις αίθουσες) το στιλ της κίνησης, αναγκαστικά ανάμεσα στις υπερβολές στους χαρακτήρες και τον ρεαλισμό των σκηνικών, χωρίς να δίνει.. χαρακτήρα σε κανένα. Τα σκηνικά τα ξεσήκωσε λέει ο Verbinski από τα σετ του Mexican (2001), και το Rango μάλλον το ξεκίνησε για να ξεδίνει ανάμεσα στους Πειρατές της Καραϊβικής και τις σκοτούρες της παραγωγής του BioShock (2011?) που δυστυχώς φαίνεται να έφαγε κι άλλες περικοπές μετά τις όχι και συγκλονιστικές εισπράξεις του Πρίγκιπα της Περσίας (2010). Με τέτοιο γνώμονα, δε μπορείς παρά να εύχεσαι τα καλύτερα για project που τολμάει να έχει και καμιά κουλτούρα των.. πρόσφατων αιώνων και να δοκιμάζει να κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά, οπότε και η παρουσία του αυτοκράτορα των τσιριάρων Johnny αποκτάει το νόημα που δε βρίσκεις στη burton-ική εκφορά του.


Previously on Movies for the Masses: The Disappearance of Alice Creed (2009): 5 min intro

7 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Σε περίπτωση που δε το κατάλαβε κανένας, ξεκαθαρίζω ότι όλα τα quotes και τα υπόλοιπα σχετικά με τη παραγωγή στο κείμενο, προέρχονται/τεκμηριώνονται στο ίδιο link, στον απολογισμό από το post-production visit του Collider, αφού η ίδια επίσκεψη για τους δημοσιογράφους είναι η πηγή των περισσότερων σοβαρών δημοσιευμάτων στο δίχτυο (και των πολύ περισσότερων ασόβαρων που τα αντιγράφουν φυσικά). Τα υπόλοιπα που ήταν ήδη γνωστά για τη παραγωγή, από δηλώσεις του cast από δω κι από κεί, δεν έχουν πια και πολύ ενδιαφέρον, εκτός κι άμα παίρνεις στα σοβαρά τον (αρχικακό στο φιλμ) Bill Nighy όταν λέει ότι τον Rango δε τον λένε πια Rango αλλά Cheap as Dirt.

    Τα "οφθαλμοφανή" από το trailer μπορεί να μην είναι οφθαλμοφανή στον καθένα, από την άλλη δεν είναι μόνο δικιά μου άποψη, αλλιώς θα την έγραφα και σα να είναι μόνο δικιά μου άποψη. Ο Verbinski ήταν αρχικά και να σκηνοθετήσει το BioShock αλλά μετά.. δε φτάναν τα λεφτά για την αμοιβή του μεταξύ άλλων, και δυστυχώς το φιλμ δεν είναι καθόλου σίγουρο πια ότι θα γυριστεί ποτέ (και ο Verbinski προχωράει σε άλλα project). To Rango έχει ακόμα αρκετό χρόνο να κάνει το στιλ του.. στιλ (και όχι χαρακτήρες του Crash McCreery, σε ψηφιοποιημένα σκηνικά, animated από ανθρώπους που ξέρουν.. φυσική) αλλά όπως και να 'χει ήδη είναι cult παραγωγή, και στη τελική το ότι λείπει το "latest 3D technology" από τις αφίσες εγγυάται πια ποιότητα και σοβαρότητα.

  2. cheaptalk said

    Α και τα της επίσημης σύνοψης στο κείμενο, είναι πλάκα βέβαια.

  3. cheaptalk said

    Και για να κλείνω με τα σημαντικότερα που μείναν έξω από το θέμα, το Newt η ερπετοειδής ταινία της Pixar που ακούγονταν για αρκετά χρόνια, ακυρώθηκε και επίσημα σα project πριν καναδυό μήνες.

  4. Anonymous said

    να κανω μια ερωτηση? πως ακριβως δουλευουν τα τρειλερ? παταω το πλει αλαλ ακουω ηχο και δεν βλεπω εικονα!!! γιατι το αλλαξατε απο το προηγουμενο συστημα που δουλευε μια χαρα??

  5. cheaptalk said

    Αυτό είναι πρόβλημα του Chrome σε Mac, δε ξέρω αν εμφανίζεται και πουθενά αλλού αλλά δεν είναι πρόβλημα του "συστήματος" όταν λειτουργεί στη τεράστια πλειοψηφία των περιπτώσεων ;-)

  6. verbal said

    Απ' τη δική μου εμπειρία, για καλύτερα αποτελέσματα σε mac, χρησιμοποίησε safari (σε chrome δουλεύει μόνο ο ήχος, σε firefox δεν δουλεύει η μεγιστοποίηση)

  7. cheaptalk said

    Πιο τεχνικά είναι σαφώς θέμα λανθασμένου χειρισμού του Flash από τον browser. Δεκαπέντε χρόνια Flash, δεκαπέντε χρόνια παίζει πάνω από κάθε HTML element, ανεξάρτητα από το που βρίσκεται στο DOM. Εκτός κι άμα έχει "wmode" που να είναι "opaque" ή "transparent", που είναι σχετικά.. πιο νέα εφεύρεση και που δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Οπότε κράτα το 15 χρόνια όλοι οι browsers εμφανίζουν το Flash, ο δικός σου που δε το εμφανίζει έχει πρόβλημα.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.