Thor (2011): Leaked Comic-Con trailer

Thor - Comic-Con Trailer

Πρώτος στην έξοδο από τους τρεις μπλοκμπαστερικούς υπερήρωες του επόμενου καλοκαιριού, ο Thor (2011) έγινε χτες ο πρώτος που απέκτησε και trailer για τις μάζες, έστω και με διαρροή αυτού που έπαιξε για τα ματογυάλια μόνο όσων βρέθηκαν τη προηγούμενη βδομάδα στο San Diego Convention Center.

Άμα είσαι καχύποπτος τη διαρροή μπορείς να την αποδώσεις στη Marvel, και όχι μόνο γιατί έγινε σε σχετικά ανεκτή ποιότητα. Ο Thor φυσιολογικά δε πλησίασε τα τιτιβίσματα του Scott Pilgrim (2010) και του Sucker Punch (2011), όμως γενικότερα το buzz του με το τέλος της Comicon ήταν μέτριο, ταινίας διαφαινόμενα καλής αλλά όχι τίποτα που να αξίζει να συζητάς, πράγμα όχι και τόσο αποδεκτό για τη παραγωγή που θα εγκαινιάσει το επόμενο καλοκαίρι. Και είχε ανάγκη τη προβολή, για να φτάσουν στο μέσο κοινό όσα δεν απασχόλησαν και πολύ τους geeks, η χαρά δηλαδή του gay και της γκόμενας, τα μούσκουλα του Chris Hemsworth και τα δυσκοίλια γρυλίσματα και αυτού και του Idris Elba. Από την άλλη, φτάνει έτσι στο ψυλλιασμένο κοινό και η επιτυχία του Kenneth Branagh να κάνει 150 εκατομμύρια να μοιάζουν τηλεπαραγωγή, κομπλέ με επαναχρησιμοποιημένες εκρήξεις. Ερχόμενος κυριολεκτικά από Shakespeare, Shakespeare, Shakespeare, Mozart και Pinter, ο σκηνοθέτης προφανώς προσλήφθηκε για να παραδώσει τη θεατρικότητα των ασγκαρντιανών σκηνών του σεναρίου, αλλά χωρίς πολύ post-production ακόμα, τον βάζεις ισάξιο με το παιδί για τα νερά του Michael Bay. Καλές οι εικονικές γωνίες του Kirby, που συνεχίζουν τον υπεράψογο σχεδιασμό της παραγωγής --ότι και να λες, ξαναέλα να το πεις όταν θα έχεις γράψει πενήντα χρόνια σα το μεγαλύτερο κομικοστούντιο του πλανήτη και έχεις βγάλει και καναδυό Iron Man (2008)--, αλλά ακόμα και στατικά πλάνα που να βγαίνουν λιγότερο εντυπωσιακά από τα production stills, ούτε ο Gavin Hood στον Wolverine (2009) δε κατάφερε, και είχε και δικαιολογία τη φτήνια της Fox τουλάχιστο.


Previously on Movies for the Masses: Notre Jour Viendra (2010): Redheads trailer

2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Άμα δε πολυασχολείσαι, κάπως σαν επανάληψη του 2008 (με Iron Man, Incredible Hulk και Dark Knight) το 2011, βγαίνουν Τhor, Captain America και Green Lantern, δυο Marvel/Paramount κι έναs DC/Warner. Η Marvel έχει ήδη ανακοινώσει την τρισδιαστατοποίηση των παραγωγών της, με τις γνωστές εγγυήσεις ότι δε θα είναι σα τις άλλες, και το σχετικό footage προβλήθηκε σε S3D στη Comicon, πράγμα που έκανε πιο δύσκολη την τυχαία αντιγραφή του.

    Η αυξημένη (λόγω S3D) προσοχή στο post-production σίγουρα θα βοηθήσει το Thor, και σίγουρα δε μπορείς να κρίνεις τις τελειωμένες σκηνές με βάση το πρώιμο υλικό. Από την άλλη, σίγουρα μπορείς να κρίνεις το πρώιμο υλικό σα πρώιμο υλικό, και τα πολλά κεκλιμένα πλάνα από μόνα τους παραπέμπουν εδώ και μια δεκαετία σε Battlefield Earth, οπότε δε πολυβοηθάνε.

    Από τον Destroyer και μόνο, στο τέλος του trailer, βλέπεις ότι ο σχεδιασμός της παραγωγής ήταν υπερμελετημένος, τα πλάνα πάνω από τον ώμο του (που παρεμπιπτόντως είναι ψιλοκαταστροφικά για S3D) και από το επίπεδο των ανθρώπων, οι κινήσεις του, όλα είναι κλασικός Kirby. Και γενικότερα η Marvel δε πήγε τυχαία πίσω στα φουτουριστικά σχέδιά του για την Asgard, ο Thor είναι διαφορετικό είδος υπερήρωα, λιγάκι.. εξωγήινος, ο Kirby εσκεμμένα έβαζε αυτούς τους θεούς πιο εξελιγμένους από τους ανθρώπους για να καταπίνονται από το μέσο αναγνώστη, η Marvel έχει έναν επιπλέον λόγο να το κάνει τώρα, βρήκε συνδετικό κρίκο με όλους τους διαπλανητικούς ήρωές της όπως δείχνει και η εμφάνιση του Infinity Gauntlet στο San Diego. Και σα κινηματογραφικό στούντιο η Marvel τον έχει ανάγκη τον κρίκο για να πάει γενικότερα στη πιο απόκοσμη κομικοβιβλιοθήκη της, μιας και για τη πιο γήινη έχει μοιράσει άδειες χρήσης στο υπόλοιπο Hollywood. Τώρα αν βγαίνει και λίγο Flash Gordon η όλη φάση, δεν είναι απαραίτητα και αρνητικό για το στούντιο.

  2. cheaptalk said

    Το σενάριο δε το έχω διαβάσει, και ούτε πρόκειται μάλλον. Geek-ο-reviews του κυκλοφόρησαν φυσικά άπειρα, και το πρώτο draft του 2007 διέρρευσε πολύ πιθανά για να σφυγμομετρηθούν αντιδράσεις, μιας και το κόστος υλοποίησής του ήταν μεγάλο και το ρίσκο ανάλογο. Τα πιο σοβαρά reviews, μιλάνε για origin story με πολύ fantasy, και φυσικά με πολύ χρόνο στην Asgard όπως μπορείς να δεις πια και μόνος σου. Οπότε και το πως θα παίξει η ιστορία είναι εξίσου σημαντικό με τη δράση, και η επιλογή του Branagh δικαιολογημένη.

    Ο Branagh είπε στo San Diego ότι ο τόνος του φιλμ ήταν πάντα το σημαντικότερο θέμα, και πως ακόμα δεν είναι σίγουρα τα ποσοστά Asgard και Γης στο κόψιμο. Το leak δε το χρεώνεται καμιά σελίδα, εμφανίστηκε ένα mpeg στο MegaUpload, χωρίς προέλευση. Το αρχείο του σεναρίου είναι ως συνήθως για 10 κατεβάσματα και μετά από λίγο καιρό θα εξαφανιστεί έτσι κι αλλιώς.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.