Love and Other Drugs (2010): Trailer οσκαροφιλοδοξιών

Love and Other Drugs - International Trailer
Δες/Κρύψε το US trailer

Το περισσότερο οσκαρικό buzz, τουλάχιστο σε αυτό το σημείο της κούρσας που δεν έχει ξεκινήσει, και τουλάχιστο σύμφωνα με εξειδικευμένες σελίδες σαν αυτές του Entertainment Weekly, έχει το Love and Other Drugs (2010), ρομεντί με τον Jake Gyllenhaal και την Anne Hathaway.

Το σενάριο του φιλμ είναι χαλαρά βασισμένο στο Hard Sell: The Evolution of a Viagra Salesman, απομνημονεύματα προφανώς πωλητή της φαρμακοβιομηχανίας στα 90s, όταν εμφανίζονταν τα μαγικά χαπάκια που στον κάναν πανίσχυρο για ώρες. Και η ιστορία είναι προφανέστερα βασισμένη στο μαγικό κλισέ του παίχτη που ερωτεύεται το κορίτσι με την αγιάτρευτη αρρώστια, κλισέ που εξαφανίζονταν περίπου εκείνη την εποχή, με το Sweet November (2001) μάλλον τελευταία φτυαριά στη κηδεία. Αυτή η σύνθεση, σκληρού και γλυκού, δίνει μια αφορμή σε αρκετό κόσμο να τη λέει this year's Orgazmo (1997) Up in the Air (2009), και το σίγουρο πια, μετά από ολόκληρη σειρά προβολών σε 2 πλευρές του Ατλαντικού, είναι πως η Αγάπη είναι crowd pleaser, έχει τις "σωστές" δόσεις κοινωνικής ενασχόλησης (και επιμόρφωσης στο κυνήγι ξανθιών, όπως βλέπεις), χιούμορ (που περίεργα αυξάνεται όσο περνάει η ώρα, τουλάχιστο στο πρώτο rewrite), και ρομαντικού ξεματιάσματος (με τον κώλο του Jake και τα κρυφά προσόντα της Anne να εμφανίζονται τόσο ώστε να χρειάζονται ξεχωριστά credit, σύμφωνα με τις αναφορές). Όπως θα κατάλαβες και από τις παρενθέσεις, πριν ξεκινήσουν το Φλεβάρη οι ατελείωτες στη συνέχεια θετικές εντυπώσεις θεατών, τα πράγματα δε φαίνονταν και τόσο ξεσαλωμένα ρόδινα για τη παραγωγή, το project ξεκίνησε με draft του Charles Randolph που ως πρώην καθηγητής φιλοσοφίας δεν έγραφε και τόσο εύπεπτα σενάρια, πέρασε από διάφορους τίτλους (Hard Sell, Pharma), το ξανάγραψε ο Edward Zwick που έφτιαξε σιγά σιγά μια φήμη στα 00s σκηνοθέτη που παίρνει μέτρια μεγάλα project και τα κάνει χειρότερα, η Universal το παράτησε, κατέληξε στη Fox 2000, την υποτιθέμενα boutique division της εταιρείας του Murdoch που θυμίζει κι αυτή πανέρι για μεσαιομεγάλα έργα τα τελευταία χρόνια. Σημαντικότερα για τις όποιες συγκρίσεις και φιλοδοξίες, η Αγάπη Φάρμακο δε φαίνεται να πρόκειται να εμφανιστεί σε κανένα φεστιβάλ μέχρι τα τέλη Νοέμβρη που ανοίγει.


One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Στα σημαντικότερα που έκοψα, το αμερικάνικο τρέιλερ βγήκε πριν το δεκαπενταύγουστο για να παίξει με το Eat Pray Love (2010) προφανώς, αλλά προφανέστερα το παράκανε στη ρομεντιά καταστρέφοντας τη μέχρι τότε εικόνα, και γι' αυτό η Fox έκανε τη βδομάδα που πέρασε το πολύ ασυνήθιστο βήμα να βγάλει επίσημα σε αμερικάνικες σελίδες το "διεθνές" τρέιλερ, με τις αποκαλύψεις του για το Parkinson και τα αγριοπηδήματα με όλες τις ξανθιές να δίνουν τα κομμάτια που έλειπαν, τουλάχιστο για το μεγάλο κοινό.

    Το σενάριο είναι ως συνήθως για δέκα κατεβάσματα και θα αυτοκαταστραφεί μετά από μερικές βδομάδες, αν κανένας θέλει και το draft του Randolph ας στείλει mail στη γνωστή διεύθυνση. Έχει δημιουργηθεί ένα κάποιο θέμα με τις διαρροές των σεναρίων τελευταία στην Αμερική, αλλά στις Μάζες τα βγάζω κάνα χρόνο τουλάχιστο αφότου πάψουν να αποτελούν hot property, πιστέυω να είναι αρκετό για να μη με κυνηγάει κανένας στούντιος :p

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.