Ιστορία παιχνιδιών γίνεται η πιο αγαπημένη των εποχών


Μεγαλύτερο κινούμενο στην ιστορία είναι από τη Παρασκευή το Toy Story 3 (2010), η τρίτη κινηματογραφική έξοδος για τα παιχνιδάκια της Pixar που βάλανε το animation στις 3 διαστάσεις το 1995, και σημάδεψαν πια και δεύτερη γενιά θεατών, για να μπορείς να πεις ότι αποτελούν και τον πρώτο αυθεντικό μύθο του νέου αιώνα.

Το τρίτο Toy Story δεν είναι πρώτο εισπρακτικά στην Αμερική όπου πέρασε μεν το σαββατοκύριακο τα $400 εκατομμύρια αλλά δε πρόκειται να φτάσει τα $441M του Shrek 2 (2004). Δεν είναι πρώτο εισπρακτικά ούτε στον υπόλοιπο πλανήτη, όπου έχει περάσει αρκετά τα $500 μύρια χωρίς όμως να πέφτει κοντά στα $690Μ του Ice Age 3 (2009). Δύσκολα θα φτάσει το $1δις+ της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων (2010) και τη διαπλανητική κορυφή της φετινής χρονιάς, αφού δε τα πήγε καλά στη Ρωσία (όπως ξαναματάπαμε) χάνοντας από κει $50-60 μύρια τουλάχιστο, και κοντραρίστηκε με το Μουντιάλ σε αρκετές περιοχές του κόσμου (και στην Ελλάδα), με αποτέλεσμα να μη μπορεί να τα βγάλει ούτε από κει. Δε κατάφερε καν να κρατήσει ένα ψωρο-100% στις ντομάτες, μέχρι το 99 έφτασε, μιας και βρέθηκαν δυοτρεις κριτικοί να μη τους αρέσει. Η αλήθεια είναι ότι για μύθος μοιάζει αλαφρά under-performer, η αλήθεια είναι βέβαια και ότι ζητάμε πολλά από τους μύθους μας καμιά φορά.


One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Χάρη στη Βρετανία και την Ιαπωνία που πρόσθεσαν χοντρικά πάνω από τα $60 εκατομμύρια των 80 που χρειάζονταν, το Toy Story 3 (2010) μπήκε στο club των δισεκατομμυριούχων, 15 μέρες αφότου έγινε το μεγαλύτερο κινούμενο στην ιστορία (με $920M παγκόσμια). Αυτές οι δυο περιοχές όπου τα υπεραγαπημένα παιχνιδάκια της Disney συνεχίζουν να κόβουν εισιτήρια αρκετό καιρό μετά το άνοιγμά τους (6 και 8 βδομάδες αντίστοιχα) θα κρίνουν τελικά μέχρι που μπορεί να φτάσει η παραγωγή στο πινακάκι με τα (μη αποπληρωθισμένα) μεγαλύτερα τσουβάλια με δολάρια των εποχών. Και παράλληλα στο πινακάκι με αυτά (τα τσουβάλια) του κάστρου της Σταχτομπούτας, αφού στόχος του Toy Story 3 είναι πια τα $1024 εκατομμύρια της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων (2010) και τα $1066M του Σεντουκιού του Νεκρού (2006) στο βάθος. Ανεξάρτητα με τη κατάληξη, η Disney θα έχει φυσικά 3 αντιπροσώπους στους G7 της βιομηχανίας, έχοντας εκπληκτικά προσθέσει δυο σε μια χρονιά όχι και τόσο πλούσια γενικά. Και εκπληκτικότερα πάει και για τρίτο, αφού το TRON Legacy (2010) είναι φετινή ταινία, παρόλο που τα έσοδά του θα τα κάνει και αρκετούς μήνες μέσα στο 2011.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.