Αλίκη βρίσκει δις στη χώρα των S3D θαυμάτων


Λίγες μέρες προτού κυκλοφορήσει σε DVD, η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων (2010) πέρασε το $1 δισεκατομμύριο σε θεατρικές εισπράξεις, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της Disney.

Η παραγωγή φαίνονταν εδώ και αρκετές βδομάδες ότι θα γίνει το έκτο μέλος του club των δισεκατομμυριούχων, όμως τέτοια πρόβλεψη δε θα τολμούσε να κάνει ούτε ο (παραγωγός) Joe Roth πριν τις 4-5 Μαρτίου, τις ημέρες ανοίγματος στην Αμερική και το μισό (τουλάχιστο) πλανήτη. Στη πραγματικότητα, ακόμα και $600 εκατομμύρια θα τα 'λεγες απλησίαστα τότε για τη παραγωγή, μιας και δεσμεύονται γενικά για υπερπετυχημένες καλοκαιρινές μπλοκμπαστεριές τύπου Iron Man (2008), και για σύγκριση, από τις θρυλικές ταινίες της Disney/Pixar/Buena Vista, μόνο το Σεντούκι του Νεκρού (2006) έχει μαζέψει (προσωρινά) περισσότερα δολάρια από την Αλίκη, ενώ οι υπόλοιπες είναι εκατοντάδες εκατομμύρια πίσω. Όμως η ταινία με σήμα τον Τρελό Καπελά βρέθηκε να καβαλάει μια ιδανική συγκυρία, έναν παγκόσμια αναγνωρίσιμο τίτλο, ένα franchise με ονοματεπώνυμο Johnny Depp (άντε και Tim Burton) που είναι αυτή την εποχή μεγέθους Twilight αν δε ταυτίζεται με αυτό, και μια ταινία που ακριβώς πριν είχε κάνει το "3D" μαγική λεξούλα για κάθε ανωμαγουλιτσιώτη της Γης, ανεβάζοντας ταυτόχρονα και τις τιμές των εισιτηρίων μέχρι τη στρατόσφαιρα, αν όχι το διάστημα. Η Χώρα των Θαυμάτων διέλυσε στη πορεία και αρκετά από τα τρισδιάστατα ρεκόρ του Avatar (2009) χωρίς βέβαια να φτάσει την αντοχή του, στα κατορθώματά της μπορείς να προσθέσεις και το ότι έχει ήδη μειώσει το "παράθυρο" της έκδοσης DVD από τέσσερις μήνες στους τρεις όπως θα κατάλαβες, ενώ τα στατιστικά λένε πως τα $667 μύρια του δισεκατομμύριου προήλθαν εκτός Αμερικής (τα 111 από τη τρελή Ιαπωνία) και το 71% των συνολικών εισπράξεων (προήλθε) από τις S3D προβολές.


3 Responses so far.

  1. Hellboy said

    Εισιτήρια πόσα λένε πως έχει κόψει;

  2. cheaptalk said

    Εισιτήρια πάρα πολύ δύσκολο να υπολογίσεις για 3D. Όπως έγραφα από το Δεκέμβριο, τα $2-3 δολάρια επιπλέον (συν στη τιμή του εισιτηρίου) που υπολόγιζαν τότε όλοι ήταν πολύ λίγα, ο Ebert εκτιμάει $5-7μισι surcharge, και αυτά πάλι μετριοπαθή είναι πια, αφού τα $20 συνολικά για 3D δεν είναι και πολύ μακριά.

    Δικιά μου εκτίμηση είναι ότι η Αλίκη δεν έκοψε στην Αμερική ούτε τα εισιτήρια των 300ων ας πούμε.

  3. cheaptalk said

    Επειδή ξανάστειλες το ίδιο σχόλιο, σημειώνω πως όπως λέει και το σχετικό μηνυματάκι στην υποβολή, τα σχόλια στις Μάζες είναι πια moderated. Τους λόγους δε νομίζω ότι χρειάζεται να τους εξηγήσω σε κανέναν, τους έχουν έχουν ήδη νιώσει στο πετσί τους όλα τα δίχτυα και πολλές.. χώρες.

    Δυστυχώς αυτό συνεπάγεται και ότι κάποια σχόλια θα εμφανίζονται πια με αρκετή καθυστέρηση. Αλλαγή στη γενικότερη πολιτική δεν έγινε πάντως, ότι σχόλια δε σβήναμε πριν τα εγκρίνουμε τώρα.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.