Jianyu (2010): Leone d'Oro alla Carriera trailer

Jianyu - Trailer

Μετά το Somewhere (2010) της Sofia Coppola που κλείνει αυτή την ώρα έναν αγχωμένο μίνι κύκλο μεγάλων προβολών, η Βενετία τιμάει χαλαρά μέχρι τα μεσάνυχτα τον John Woo με Χρυσό Λιοντάρι καριέρας και τη προβολή του Reign of Assassins (2010).

Ο άνθρωπος που με τον Killer (1989) άλλαξε το διεθνές πρόσωπο του κινηματογράφου του Hong Kong σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Biennale και όχι μόνο, δε πολυκουράστηκε κι ακριβώς στα γυρίσματα των Assassins, χρέη σκηνοθέτη είχε ο Ταϊβανέζος Su Chao-Pin υπό την επίβλεψη και τη παραγωγή του Woo. Σύμφωνα με τον Su πριν τα γυρίσματα, και αν κάτι καταλαβαίνεις από το τρέιλερ που πουλάει κεφάλια όπως συνηθίζουν τα ασιατικά και όχι μόνο, το φιλμ χτίστηκε γύρω από τη Michelle Yeoh και περιλαμβάνει τον Νοτιοκορεάτη Jung Woo-Song σα το "love interest" (πράγμα που δεν ακούς ακριβώς εύκολα για αντρικό ρόλο) και αρκετά ονόματα από τις γύρω χώρες, με λεφτά κυρίως από το Hong Kong και τη Κίνα. Ο Woo είχε περιγράψει το φιλμ σαν το Face/Off (1997) να συναντάει τους Mr & Mrs Smith (2005) στη δυναστεία των Μινγκ, και προφανώς τον ενδιέφερε αρκετά το σενάριο για να το κάνει μεγαλοπαραγωγή (κάπου $15 εκατομμυρίων), αλλά ένα promo reel που είχε διαρρεύσει την άνοιξη έδινε αρκετά old school (με την έννοια της περιορισμένης επινοητικότητας) εικόνα, και οι πρώτες σύντομες αντιδράσεις το επιβεβαιώνουν, προσθέτοντας πάντως ένα pop πνεύμα που δεν είχε φανεί ακριβώς πουθενά και μάλλον κάνει το όλο wuxia εγχείρημα από ανεκτό μέχρι συμπαθητικό. Οι Weinsteins έχουν ήδη τα βορειοαμερικάνικα δικαιώματα του φιλμ σύμφωνα με όλες τις λίστες, γεγονός που θα έλεγε κάτι σημαντικό αν δεν είχαν αγοράσει τη μισή Ασία χωρίς να κυκλοφορήσουν τίποτα θεατρικά τόσα χρόνια, αλλά όπως και να 'χει αποτελεί ένα λόγο παραπάνω για να πεις ότι υπάρχουν δυτικές εμπορικές προοπτικές και γι' αυτό ο Marco Müller προγραμμάτισε (και αυτή) τη προβολή πριν οι μισοί μεγαλοεπισκέπτες αρχίσουν να πετάνε για Telluride και Toronto.



Previously on Movies for the Masses: Happy Few (2010): Venezia 67 trailer

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Σημαντικές κριτικές δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά ως συνήθως πολύ περισσότερα από όσα θες να ξέρεις για τη παραγωγή έχουν κολλημένα όλα τα αγγλόφωνα ασιατοκεντρικά φόρα, όπως ας πούμε του Kung Fu Magazine. Το promo reel κυκλοφορεί γενικά ακόμα στο YouTube, βαφτισμένο official για να αποφεύγει τα takedowns.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.