A Temporary Area in Athens (2010): Exclusive clip πρεμιέρας

A Temporary Area in Athens - 10 min intro

Έπρεπε να το περιμέναμε πέρσι, όταν καλούσαμε τον Vincent Moon στο Φεστιβάλ για να παρουσιάσει το παρ'ολίγον βραβευμένο του (στο εδώ Μουσικό Διαγωνιστικό) ντοκιμαντέρ All Tomorrow's Parties (2009), ότι θα σκεφτόταν κάτι εντυπωσιακό και ιδιοφυές για να αφήσει το στίγμα του στην Αθήνα. Τον ξέραμε και τον λατρεύαμε ως τον άνθρωπο που είχε σκηνοθετήσει τα πιο εμπνευσμένα live βιντεάκια για μερικές από τις αγαπημένες μας διεθνείς μπάντες. Έχει βάλει τους Sigur Rós να παίξουν σε ένα παριζιάνικο μπιστρό, τους Arcade Fire μέσα σε ένα ασανσέρ, τους Patrick Watson να αυτοσχεδιάζουν στο μετρό. Έχει σκηνοθετήσει περιοδείες των National. Έχει ανακαλύψει συναρπαστικούς μουσικούς στην Ιαπωνία. Και, στη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, γύρισε το A Temporary Area in Athens (2010).

Που θα πει, ζήτησε μια λίστα με Έλληνες ανεξάρτητους μουσικούς. Διάλεξε 15 από αυτούς. Ζήτησε έναν χώρο που να μπορεί να χωρέσει το -απροσδιόριστο ακόμα- όραμά του. Επελέγη το Booze. Λειτουργώντας καθαρά ενστικτωδώς (όπως θα καταλάβεις αν δεις οποιοδήποτε από τα θαυμάσια βιντεάκια του στην Blogotheque), χαρτογράφησε στο μυαλό του τους τρεις ορόφους του μαγαζιού, πήρε τα 15 συγκροτήματα και έστησε το κάθε ένα σε κάποιο σημείο. Και ξεκινώντας από τα ψηλά, κατέβηκε μέσα σε μια λήψη όλους τους ορόφους, καταλήγοντας τελικά έξω στο δρόμο, στην Κολοκοτρώνη, και καταγράφοντας στη διαδρομή το κομμάτι-συνεισφορά του κάθε συγκροτήματος.

Δεν είναι μόνο η φιλοδοξία του εγχειρήματος που το κάνει ξεχωριστό. Ο Moon είναι ένας διαρκής ταξιδιώτης, από το ένα αεροπλάνο περνάει στο επόμενο, έτοιμος να ανακαλύψει τον επόμενο άγνωστο μουσικό ή να καταγράψει το επόμενο αναπάντεχο live από κάποια λατρεμένη μπάντα σε κάποιο κουφό σημείο του κόσμου. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, φοβερά ενεργητικός και ενθουσιώδης στην κάθε του στιγμή, κατάφερε στις λίγες του μέρες εδώ, να πιάσει τον παλμό της νυχτερινής Αθήνας. Και να φέρει μαζί από σταρ της ανεξάρτητης σκηνής μέχρι μουσικούς στα πρώτα τους βήματα, μέσα στην ίδια 40λεπτη μουσική ανάσα.

Ένα χρόνο μετά, το A Temporary Area in Athens είναι επιτέλους έτοιμο και προβάλλεται για πρώτη φορά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που το βοήθησε να γεννηθεί. Ο ίδιος ο Moon, συνεπής με τον εαυτό του, ταξιδεύει κάπου αλλού αυτή τη φορά, αφήνοντας πίσω μια ακόμα υπέροχη δημιουργία σε αναζήτηση της επόμενης. Αλλά αυτό που έφτιαξε εδώ πέρσι τον Σεπτέμβριο, θα είναι για πάντα μια από τις πιο όμορφες και ξεχωριστές στιγμές που έχει ζήσει αυτό το Φεστιβάλ.




Απόψε στις 22:45 στο ΑΠΟΛΛΩΝ Cinemax Class 3D, παρουσία συντελεστών

2 Responses so far.

  1. verbal said

    Όπως σημειώνει ο dark tyler εξ αποστάσεως, στην ταινία συμμετέχουν οι μουσικοί: iON / LOVE BOAT ORCHESTRA / MARAVEYAS ILLEGAL / MATTEUS / MINIMAXIMUM / MHTERA FALAINA TYFLH / MONIKA / MONSIEUR MINIMAL / MUSIC FOR MICE / MY WET CALVIN / NAONO&MELORMAN / NIGHT ON EARTH / NIKOS VELIOTIS / PAN PAN/ ZEBRA TRACKS

  2. cheaptalk said

    Το "by dark tyler" κάτω από τον τίτλο σηματοδοτεί και τη πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που στις Μάζες δημοσιεύει κάποιος έξω από τους συνήθεις ύποπτους. Ο tyler βέβαια υπέγραφε μαζοκείμενα για ακόμα περισσότερο καιρό, εξαπανέκαθεν γράφει το US TV, εδώ και κάποιους μήνες online τον βρίσκεις με τους υπόλοιπους παλιούς φίλους του Yupi.gr, ενώ και στις Νύχτες και το ΣΙΝΕΜΑ πέρασε κάποια φεγγάρια όπως θα ξέρεις.

    Για ευκολότερο τρόπο να δημοσιεύσεις στις Μάζες, ρώτα καμιά πρώην μας :p

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.