Source Code (2011): Trailer ερωτηματικών

Source Code - Trailer

Τον Duncan Jones τον γνωρίσαμε πέρσι τέτοιο καιρό με το Moon, το ήδη cult ντεμπούτο του, και κυριολεκτικό one-man show του Sam Rockwell που χαιρετίστηκε ως κάτι νέο, κάτι διαφορετικό στην επιστημονική φαντασία. Σε κάποιο παράλληλο, δικαιότερο σύμπαν, ο Rockwell είχε κερδίσει Όσκαρ, και ο Jones ήταν τουλάχιστον υποψήφιος για το σενάριό του. (Στην πραγματικότητα, πήρε τη Χρυσή Αθηνά των περσινών Νυχτών Πρεμιέρας). Το Moon παίχτηκε στο εξωτερικό την ίδια περίοδο με το Transformers: Revenge of the Fallen (2009), οπότε η συγκυρία το έκανε poster child για ένα εξυπνότερο, πιο εσωτερικό και φιλοσοφημένο sci-fi. Ο ίδιος ο Jones κέρδισε τεράστια ποσότητα καλής θέλησης, που σαν έναν νέο Richard Kelly, θα είναι αρκετή για να κάνει κάθε νέα του ταινία άξια προσοχής στο εξής, ακόμα κι αν του βγουν όλες αποτυχημένες.

Διότι η αλήθεια είναι ότι το Source Code δε μοιάζει να είναι ταινία αντάξια του χαρακτηρισμού "από τον σκηνοθέτη του Moon". Έχει βέβαια αρχική ιδέα που σε ιντριγκάρει κάπως: Ένας στρατιώτης (Jake Gylenhaal) είναι μέρος πειραματικού προγράμματος, που του επιτρέπει να προβάλει τον εαυτό του μέσα στο σώμα ενός άλλου ανθρώπου για τα τελευταία 8 λεπτά της ζωής του. Στην προσπάθεια του να σταματήσει μια βομβιστική επίθεση, επιστρέφει διαρκώς μέσα στο κεφάλι ενός επιβάτη τρένου ζώντας ξανά και ξανά την επίθεση, μέχρι να ανακαλύψει την αιτία της. Ακούγεται σα να έχει κατακλέψει από παντού κι από τα πάντα, αλλά από την άλλη το ίδιο δε θα έλεγες και για το Moon; Το αρχικό σενάριο του Ben Ripley ακούγεται πως είχε ενθουσιάσει "τη βιομηχανία", αλλά ένα ξαναγραμμένο σενάριο και ένα κλισεδιάρικο και cheesy τρέιλερ αργότερα, μπορείς να πεις ότι τις αμφιβολίες τις έχουμε. Τα στοιχήματα ήδη τρέχουν: το τελικό αποτέλεσμα θα θυμίζει περισσότερο 12 Monkeys (1995), Groudhog Day (1993), Deja Vu (2006), Next (2007), ή κάτι άλλο; Επειδή το τρέιλερ τα θυμίζει όλα. Άσε που ουρλιάζει "απιθανογουάου ανατροπή στο τέλος".

Δύο λοιπόν οι μεγάλες απορίες μέχρι τον Απρίλιο που βγαίνει στις αμερικάνικες αίθουσες. Πρώτον, είναι το Source Code η ταινία που θα επιβεβαιώσει τον Duncan Jones ως σωτήρα του sci-fi, αν υποθέσουμε ότι χρειαζόμασταν έναν; Και δεύτερον, είναι δυνατόν ο ρόλος της Vera Farmiga να είναι απλώς ένα ομιλών κεφάλι;



No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.