Great White Northern Lights (2009): White Stripes trailer



Στον φεστιβαλικά νεκρό μήνα που ορίζει το μεταοσκαρικό μεταίχμιο του ξεφορτώματος όσων ταινιών περίσσεψαν απ' το χειμερινή σαιζόν που τελειώνει και όσες θα σε προθερμάνουν για την καλοκαιρινή που έρχεται, ένα ξεσηκωτικό curation έρχεται να γεμίσει τις Τρίτες σου και την αίθουσα του Δαναού, κάτω απ' τον γενικό τίτλο Μουσικός Μάρτης. Ο κύκλος προβολών που έχει συγκεντρώσει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η πρόσφατη παγκόσμια παραγωγή με θέμα αυστηρά τη μουσική, αρχίζει σήμερα με το The White Stripes Under Great White Northern Lights (2009), για το οποίο θα σου τα πει καλύτερα ο Ορέστης Πλακιάς. O οποίος εκτός από την ευθύνη για το στήσιμο της όλης φάσης, κρατάει και διπλές προσκλήσεις για τους πρώτους που θα τις ζητήσουν.

Το Under Great White Northern Lights αναπαριστά την εξελιγμένη διάσταση της γκαράζ βρωμιάς, μέσα από τη διαδρομή προς το απόλυτο hype. Οι Jack και Meg White, το "εναλλακτικό ζεύγος" στη μουσική και τη ζωή, κατάφεραν να δώσουν έναν νέο ορισμό στη σύγχρονη ροκ κουλτούρα, χρησιμοποιώντας μόνο τα βασικά συστατικά. Ασπαστείτε το ρομαντισμό και την ιδιομορφία της ξεχωριστής τους μελωδικότητας, με μια βαθιά εξερεύνηση του χαρακτήρα τους. Μάθετε περισσότερα γι' αυτούς, εξερευνώντας την καθημερινότητα και τις συνήθειές τους.

Στο ντοκιμαντέρ γίνονται όλα ξεκάθαρα, από την πολιτιστική προέλευση, τα μέσα και τον προορισμό μέχρι την πρόθεση, τη διαδικασία και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Η μουσική των Stripes ξεκινά από τον Jimmy Hendrix και καταλήγει στους Tesla, αναμειγνύει κουλτούρες διαφορετικές και μπερδεμένες με feedback από blues, ιδρώτα και πάθος. Εδώ αναπαριστάται η τελευταία περίεργη βόλτα των Stripes. Το διαφορετικό κάθε φορά set-list, οι στιγμές πλήρους συναισθηματικής φόρτισης, η παράνοια του live και η αμηχανία της σιωπής είναι τα στοιχεία που κάνουν το ντούο τόσο ξεχωριστό. Αξίζει να το δεις γιατί, όπως αποδείχτηκε, τόσο μεγάλες στιγμές συμβαίνουν μόνο μια φορά στην ιστορία ενός συγκροτήματος. Οι White Stripes ανακοίνωσαν τη διάλυση του γκρουπ ακριβώς ένα μήνα πριν την προβολή, στις 2 Φεβρουαρίου του 2011.



Previously on Movies for the Masses: Bad Teacher (2011): F' ing Diaz trailer

2 Responses so far.

  1. verbal said

    Για να διεκδικήσεις πρόσκληση, στείλε στο royalbonbon at gmail dot com το ονοματεπώνυμό σου κι έναν καλό λόγο να κερδίσεις και θα ενημερωθείς εγκαίρως.

  2. Pretty Visitor said

    Ευτυχώς ο Jack δεν μας αφήνει να πενθήσουμε...
    The king is dead... Long live the King...

    http://thevisitorsarepretty.blogspot.com/2011/02/danger-mouse-jack-white.html

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.