Cowboys & Aliens (2011): Σοβαρό trailer

Cowboys & Aliens - Trailer #2
Δες/Κρύψε το trailer #1

Από το σκηνοθέτη του Iron Man (2008) και μάλλον το τελευταίο φιλμ που προέκυψε από τη πιο πρόσφατη εισβολή εξωγήινων στο Hollywood, το Cowboys & Aliens (2011) έχει, από το σαββατοκύριακο που πέρασε, ολοκληρωμένο trailer να παίζει στις αίθουσες και στα δίχτυα, αφού πρώτα έκανε πρεμιέρα στη διάρκεια του American Idol.

Το πρώτο που παρατηρείς στο trailer, σε περίπτωση που είχες χάσει το μισοπειραχτήρικο (i.e. teaser) του Νοεμβρίου, και αμέσως μετά το credit στον Jon Favreau που σε προϊδεάζει για το αντίθετο, είναι τον Daniel Craig να σουφροχειλιάζει πιο πολύ και από την εποχή που έπρεπε να πείσει και τη τελευταία Κατίνα στο δίχτυο πως είναι ο καταλληλότερος για το ρόλο αυτού του πράκτορα που συστήνεται σα Pierce, Pierce Brosnan. Αυτή η υστερικά σοβαρή ποζερικότητα, καραμπάμ σε όλες τις μέχρι τώρα σκηνές του φιλμ, και σε όσες έπαιξαν στη Wondercon όπου αποκαλύφτηκαν και οι χελωνοκέφαλοι aliens, είναι βέβαια και το μεγάλο στοίχημα της παραγωγής, το φιλμ θα ζήσει ή θα πεθάνει στο μπλοκμπαστερικό mortal kombat του καλοκαιριού, ανάλογα με την ανταπόκριση που θα έχει ο τόνος του στα ακροατήρια, ανάλογα με το αν οι αγριοάγριες αγριεμένες αγριοματιές που ανταλλάσει ο Craig με τον Harisson Ford σε κάνουν να γελάς με το σωστό ή το λάθος τρόπο, και ανάλογα φυσικά με το πόσο θα συμπληρώνει η δράση το όποιο γέλιο. Τα trailer υπόσχονται βέβαια και άφθονη γυμνή Olivia Wilde, αλλά ακόμα κι αν περίμενες ένα τουλάχιστο $100 εκατομμυρίων project να διακινδυνεύσει το (χρυσοφόρο) PG-13 στη καταλληλότητα για τα βυζάκια της, έχει φροντίσει η ίδια να ξεκαθαρίσει πως γύρισε μία και μοναδική σκηνή κι αυτή με μαγιό. Τελευταίο καθοριστικό συστατικό, το σενάριο των χρυσοπληρωμένων Orci & Kurtzman που το ανέλαβαν, και μάλλον χωρίς πλάκα, όταν οι Fergus & Ostby γίνανε πολύ ακριβοί για τη παραγωγή μετά τον Iron Man, είναι εγγυημένο από τη στιγμή που κατάφεραν να παραδώσουν Star Trek (2009) το οποίο κάθε άλλο παρά να ζέχει, όμως δε πρόκειται προφανώς να έχει (το σενάριο) και ακριβώς σχέση με την σε εισαγωγικά ιστορία του σε εισαγωγικά κόμικ στο οποίο σε εισαγωγικά βασίζεται (το σενάριο και πάλι). Εισαγωγικός υπεύθυνος, και μάλλον κυριότερος για το ότι το φιλμ μοιάζει με Men in Black (1997) που παριστάνουν τον Dark Knight (2008), o Scott Mitchell Rosenberg χρηματοδότησε πριν δεκαετίες την ίδρυση της Malibu Comics, ανακάλυψε χρυσάφι όταν η τελευταία αγόρασε την Aircel και μαζί κάτι ανθρώπους με μαύρα, και από τότε προσπαθεί να επαναλάβει το ίδιο ιδρύοντας και σχετική εταιρεία να εκμεταλλεύεται properties που κυρίως κατεβάζει το κεφάλι του. Από τότε είναι και σε ανάπτυξη οι Cowboys & Aliens, o Ron Howard και ο Steven Spielberg στη παραγωγή ήταν αρχικά ανάμεσα στους πολλούς που είχαν αναλάβει τη σκηνοθεσία, και κατά πάσα πιθανότητα φιλμ δε θα είχε ποτέ γυριστεί αν ο Rosenberg δεν κυκλοφορούσε το ομώνυμο graphic novel αγοράζοντας και όλα τα τεύχη του.



2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Οι Orci και Kurtzman ήταν αρχικά, και αυτοί, μόνο στη παραγωγή του project, από το 2007 που αυτό είχε γυρίσει στη Dreamworks με τη Universal (όπου είχε πάει και αρχικά, το 1997, προτου περάσει για ένα φεγγάρι στη Sony το 2004). Όπως δήλωσε μάλλον σοβαρά ο Orci στη Wondercon, το σενάριο το έγραψαν τελικά αυτοί γιατί δεν τους φτάνανε τα λεφτά για να συνεχίσουν να απασχολούν τους Fergus και Ostby.

    Στη Wondercon ο Favreau υποχρέωσε ως συνήθως άπαντες με τη φιλικότητά του, το SuperHeroHype μεταξύ άλλων έχει και όσα, πολύ αναλυτικά, είπε για τους δημοσιογράφους μετά το panel.

  2. Μεσσίας said

    Γιατί Να Προετοιμαζόμαστε Για Τη Θέαση Των Στηθακίων Της Olivia Wide; Αφού Ως Γνωστόν Όταν Βλέπεις Γυμνή Πλάτη Σε Τέτοιου Είδους Απόπειρες, Έχουν Καλύψει Τη Λαχτάρα Σου Για Σάρκα Κοπελούδας...

    Αγαπάμε Τα Γυαλιά Του Sam Rockwell

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.