Stake Land (2010): Trailer φαγοποτιού

Stake Land - Trailer

Πίσω στον παλιό καιρό που τα βαμπίρ δεν ήταν χορτοφάγα και δε λαμπύριζαν για ινδιάνες, επιστρέφει από τη Παρασκευή στην Αμερική, σε VOD και κάποιες αίθουσες, ένα φιλμ που τιτλοφορείται κατάλληλα Stake Land (2010), και κέρδισε το βραβείο κοινού στο μεταμεσονύχτιο τμήμα του περσινού φεστιβάλ του Toronto.

Μιας και δε το πρόσεξες φαρδύ πλατύ και σε αργή επέκταση στο trailer που το κυκλοφόρησε με την αφορμή η IFC πρώτα στο IMDb, ξαναδιάβασε πως ο παλιομαζοφίλος ο Todd Brown στο Twitch, έβγαλε τη ταινία καλύτερη αμερικάνικη χοροριά της περσινής χρονιάς, πράγμα για το οποίο δε μπορείς να πεις ότι δεν είχε προειδοποιήσει κανέναν όταν είδε το promo της παραγωγής στο American Film Market του 2009. Πέρα από τις συνηθισμένα εμπεριστατωμένα οπαδικές υπερβολές του Todd που έκοβε από τότε το φιλμ σα το πιο συναρπαστικό μετά το Låt den Rätte Komma In (2008), εγγύηση εκείνη την εποχή για το Stake Land ήταν βέβαια το όνομα του Larry Fessenden, του οποίου η Glass Eye Pix είχε ξεκινήσει συνεργασία με τη Dark Sky Films για να εξασφαλίζει μια κάποια διανομή, είχε βγάλει με σχετική επιτυχία το House of the Devil (2009), και τσίμπαγε για τη συνέχεια έναν υποσχόμενο σκηνοθέτη, τον Jim Mickle του no budget Mulberry Street (2007). Ο σύγχρονος Roger Corman σύμφωνα με τη φήμη του που έφτασε πια μέχρι τους NY Times, ήταν όπως φαίνεται και αυτός που κράτησε τον τόνο στο έργο, έβαλε τον Mickle να το ξανασχεδιάσει όταν ξέφυγε από τις διαστάσεις του, έβγαλε ένα φιλμ που σύμφωνα με όλες τις κριτικές δε στοχεύει να εντυπωσιάσει με τρικ αλλά με τα.. παραδοσιακά του Fessenden, μεράκι, ήθος και δουλειά. Η Πασαλοχώρα από το trailer ακόμα, και όπως παρατήρησε περίπου και ο τελευταίος που την είδε, δίνει μια εντύπωση μπασταρδέματος του Road (2009) με το Zombieland (2009) --ή με το 30 Days of Night (2007) ακριβέστερα--, και ο Mickle αυτή ακριβώς τη πρόθεση είχε όπως λέει, να στείλει με τις κλωτσιές στο τρομεοείδος, σε στιλ Μύγας (1986), μια ιστορία που δεν ανήκε απαραίτητα εκεί. Η ιστορία είναι έτσι πασπαλισμένη και με τις συνηθισμένες.. κοινωνικές προεκτάσεις, οι επιζώντες της βαμπιροαποκάλυψης αντιμετωπίζουν στο ταξίδι τους και πυροβολημένους φονταμενταλιστές που περνάνε τους αιματορουφήχτρες για απεσταλμένους του θεού τους, ενώ η παρουσία όλης της παρέας του Fessenden στα γυρίσματα, είχε αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν και δυο φιλμάκια από τον Grahmam "I Can See You" Reznick και τον Glenn "I Sell The Dead" McQuaid, δυο character prequels που βγήκαν κι αυτά αυτές τις μέρες στα διαδίχτυα.



Previously on Movies for the Masses: Cowboys & Aliens (2011): Σοβαρό trailer

2 Responses so far.

  1. Μεσσίας said

    Δε Θυμάμαι Από Πότε Έχω Να Δω Τόσο Ενδιαφέρον Τρέιλερ Ταινίας Τρόμου.

  2. Anonymous said

    Μπα. Αν και το συγκεκριμένο ξεχωρίζει ελαφρά από τη μάζα, δεν αλλάζει το γεγονός ότι εδώ και κανα-δυο αιώνες τα τρέιλερ των χόρορ-φλικς έχουν υπάρξει πολύ πιο ενδιαφέροντα από τις ίδιες τις ταινίες. Μακράν.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.