Conan the Barbarian (2011): Trailer ασύγχρονων περιστροφών

Conan the Barbarian - Trailer

Δυο μήνες μετά από ένα αναγγελτικό teaser που τον έκανε να μοιάζει χειρότερος και από τον Καλ τον Κατακτητή (1997), η Lionsgate κυκλοφόρησε τη Πέμπτη και trailer για τον Κόναν τον Βάρβαρο (2011), το φιλμ που θα γεμίσει φέτος το μεσο-αυγουστιάτικο αντρικό slot της εταιρείας, ανάμεσα στους Expendables (2010) και τους Expendables 2 (2012). Η ταινία θεωρητικά δεν έχει σχέση με την ομώνυμη του '82 και της Universal, αλλά.. από τον τίτλο ακόμα καταλαβαίνεις ότι έχει αρκετή, φέρνει περισσότερο προς remake, παρά προς reboot ή re-imagining ή οτιδήποτε άλλο διαφοροποιητικό με re μπροστά. Πιο συγκεκριμένα, το brand name "Conan the Barbarian" έχει συνδεθεί απόλυτα με την εικόνα του Arnold Schwarzenegger να φουσκώνει τα μπράτσα και να μπερδεύει τη γλώσσα και τα μπούτια του, αφού νωρίτερα ο χαρακτήρας είχε γίνει γνωστός στις μάζες κυρίως από το ασπρόμαυρο ενήλικο Savage Sword of Conan, ενώ ακόμα νωρίτερα ο Robert E. Howard δεν είχε κολλήσει ποτέ στο συγκεκριμένο ήρωά του το προσωνύμιο του Βάρβαρου. Έτσι, αμέτρητοι στα φόρα ψάχνουν στον καινούριο Κόναν τον Βάρβαρο, να συγκρίνουν όλα τα στοιχεία του παλιού, από τα μούσκουλα του Governator μέχρι τις θρυλικές συνθέσεις του Basil Poledouris, και βρίσκουν μόνο μια παρόμοια ιστορία, ανυπότακτου ήρωα που ξεκινάει να εκδικηθεί τον κακούργο πολέμαρχο που του 'καψε την καλύβα.

Και λογικά, μιας και η παραγωγή ξεκίνησε ουσιαστικά χωρίς πρωταγωνιστή, και όταν κατέληξε στον Jason "Ronon Dex" Momoa, του έδωσε εκεί μια συνδρομή κυριολεκτικά έξι βδομάδων σε γυμναστήριο για να γίνει Mr Olympia, ενώ το score φαίνεται να έχει καταλήξει στον Tyler Bates, αγαπημένο συνθέτη του Zack Snyder. Πίσω απ' όλες τις επιλογές φτήνιας και ανορθοδοξίας στη παραγωγή, βρίσκεται η Millenium του Avi Lerner, που ανέλαβε την αραχνιασμένη από το 1985 τρίτη Conan-ο-ταινία, όταν άφησε την ανάπτυξή της η Warner, που το έψαχνε το θέμα από το 2003 με μια σειρά αξιοσέβαστων ονομάτων, από Wachowskis μέχρι Robert Rodriguez. Στον αντίποδα και ενδεικτικά η Millenium, προσπάθησε να φορτώσει το project στον αξιοχλεύαστο Brett Ratner, ο οποίος έκανε ότι το χειρίζονταν ανάμεσα στα 13 χιλιάδες άλλα στα οποία κοιτάει να μπλέκεται μέχρι να απεμπλακεί, και τελικά το σνομπάρισε. Όταν με τα πολλά ξεκίνησε το project, και στη διάρκεια των γυρισμάτων του στη χλιδάτη Βουλγαρία, η Millenium του έβγαλε μια εικόνα.. τουρλουμπούκι Uwe Boll-κάτι και Tarsem Singh-κάτι, με stills που μοίραζε από δω και κατέβαζε από κει. Αυτή την εικόνα έρχεται τώρα να ξεκαθαρίσει το trailer, φέρνοντας τελικά, χωρίς έκπληξή σου, κυρίως προς τον.. ανυπότακτο Γερμανό. Ο συμπατριώτης του (του ανυπότακτου), Marcus Nispel, που ανέλαβε τη σκηνοθεσία, αποδεδειγμένα μπορεί να στήσει σκηνές που στοιχειώνουν τις αναμνήσεις σου, αλλά εδώ μοιάζει προδομένος από τη καλλιτεχνική διεύθυνση και τα εφέ, και κυριότερα αυτό το τρομονουάρ στιλάκι του, δε ταιριάζει με τις απαιτήσεις για τρισδιαστατοποιήσιμα ανοιχτά πλάνα όπου κινούνται ταχύτατα μόνο τα αντικείμενα που κατευθύνονται προς τη μούρη σου.

Γενικότερα, το trailer έχει τη δυστυχία να σμπρώχνει τη ταινία κυρίως σα κουνγκφουειδές ξιφομαχικό έπος στη καλύτερη, και σα τηλεοπτική μαχαιροσανδαλαρία στη χειρότερη. Να επικεντρωθεί στον πρωταγωνιστή δε μπορεί, ο Momoa φάτσα Conan έχει, όμως κάθε άλλο παρά σταρ που θα κουβαλήσει το βίντεο είναι, αλλά και να ήταν, ο σωματότυπός του με τα λεπτά μπράτσα (που ανάγκασαν τη παραγωγή να του παραγεμίζει τα ρούχα) δεν είναι για πολλή έκθεση. Παραπέρα, η παραγωγή φανερά επαναχρησιμοποίησε ότι set και prop έβρισκε πρόχειρο, και χρησιμοποίησε όποιο μεσαιωνικό δάσος και βαθιά σπηλιά της δείχνανε οι ντόπιοι, και στερείται έτσι συνεκτικής φανταστικής εποχής που θα μπορούσε να προωθηθεί. Το σενάριο είναι χιλιογραμμένο φυσικά, τελευταίο χέρι για να προσθέσει τις Howard-ικές ατάκες του trailer, το πέρασε ο Sean Hood, που γυρνάει τα δίχτυα υπερασπιζόμενος τη.. βαρβαρότητα της παραγωγής και τον όποιο σεβασμό της στον πρωτότυπο χαρακτήρα.



5 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Τον Conan the Barbarian (1982) ακολούθησε ο Conan the Destroyer (1984) που πήγε άπατος. Έτσι οι της De Laurentiis προτίμησαν να κάνουν τη Red Sonja (1985) για threequel, αλλά ο Schwarzenegger εξάντλησε έμμεσα των τριών ταινιών συμβόλαιό του. Όταν στα 90s ο κόσμος είχε ξεχάσει τον Destroyer, ο Schwarz ήταν απρόθυμος να γυρίσει τον Conan the Conqueror, που έγινε έτσι εύκολα Kull the Conqueror. Παρολαυτά, μετά και τις αλλαγές στην ιδιοκτησία των δικαιωμάτων του Robert E. Howard, ξεκίνησε και τέταρτος Conan, πιο γερασμένος, στο King Conan: Crown of Iron. Που εγκαταλείφτηκε κι αυτό, όταν ο Governator έπιασε να βασιλεύει στη Καλιφόρνια. Έτσι ξεκίνησε το project της Warner του 2003, που πέρασε μετά στη Millenium για να ξεκινήσει από την αρχή, σαν 6ο ουσιαστικά Conan-ο-τέτοιο. Και όποιος θέλει με πιστεύει (i.e. links δε βλέπω και πολύ σκόπιμο να κάθομαι να ψάχνω να παραθέσω).

  2. cheaptalk said

    O Conan έχει τρεις διαφορετικές αρχετυπικές εμφανίσεις. Αυτή του Frank Frazetta για τα paperbacks των Conan-ο-συλλογών, δουλειά που αξίζει πια εκατομμύρια και εκατομμύρια. Αυτή του Barry Windsor-Smith που έκανε τα πρώτα 25 τεύχη του κόμικ της Marvel. Και αυτή του John Buscema που συνέχισε για πολλά χρόνια το κόμικ και καθόρισε το περιοδικό (το Savage Sword).

    Ο Momoa είναι πιο κοντά στα σκίτσα του Smith γενικά, το πόσο χτισμένος είναι δε θα ήταν θέμα άμα δεν είχε προκάτοχο τον Schwarzenegger βέβαια, και έτσι κι αλλιώς θα έχει ζωγραφισμένα μούσκουλα από τους ίδιους που επιμελήθηκαν και τους 300ους.

  3. cheaptalk said

    Το πόσο S3D και πόσο converted είναι το φιλμ.. ψάξε βρες. Το σίγουρο είναι πως η παραγωγή έκανε δοκιμαστικές προβολές προς τα τέλη του 2010, προβολές που πήγαν χάλια και οδήγησαν σε επαναληπτικά γυρίσματα και αλλαγή του τίτλου που ήταν ένα φεγγάρι Conan 3D. To Moviehole που φαίνεται να έβγαλε πρώτο τις σχετικές βρόμες, αναφέρει πως τα επαναληπτικά γίνανε για να προστεθούν "3D friendly" σκηνές.

  4. cheaptalk said

    Τέλος, το trailer είναι από αυτά τα ντεμί, τα διάρκειας 2 λεπτών που δε καταπιάνονται με τη πλοκή. Και η ταινία είναι R-rated, οπότε λογικά, εκτός από ολοκληρωμένο τρέιλερ, θα αποκτήσει και redband στη συνέχεια. Η πλοκή βέβαια είναι γνωστή, και το redband trailer δε βλέπω να προσθέσει και πολλά, πέρα από τα βυζάκια που εμφανίστηκαν στα (Uve-Boll-ικά) stills, και ψηφιακό αίμα στο sword-fu.

  5. verbal said

    Ο Conan the Barbarian ήταν μακελάρης από μικρός, όπως σου υπογραμμίζει το red-band clip που κυκλοφόρησε σήμερα, για να σου δείξει πόσο πηχτό ήταν το αίμα των αγρίων στις εποχές των παγετώνων, και πόσο ψηλά ψεκαζόταν όταν το κοπάναγες με πέτρες και κούτσουρα που εμφανιζόταν μαγικά δίπλα στα πόδια σου αν ήτανε γραφτό σου να γίνει μουσκουλιάρης υπερπολεμιστής. Η ταινία ετοιμάζεται να δροσίσει τις αίθουσες στα μέσα του Αυγούστου, αλλά μιας και τα προηγούμενα προωθητικά δεν φαίνεται να βοήθησαν ιδιαίτερα στο χτήσιμο των ακολούθων, η παραγωγή προφανώς και δεν μπορούσε ν' αφήσει ανεκμετάλλευτο το tilt που παθαίνουν τα geek-radars αυτές τις μέρες του ξεκινήματος της Comic-Con.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.