The Dark Knight Rises (2012): Teaser απογείωσης

The Dark Knight Rises - Teaser #2
Δες/Κρύψε το teaser #1

Αν χρειάζεσαι λόγο να περιμένεις την οριστική συνέχεια της μεγαλύτερης ταινίας του αιώνα, η Warner κυκλοφόρησε χτες και για τα διαδίχτυα, το πρώτο κανονικό τίζερ του Dark Knight Rises (2012), μετά το ανακοινωτικό του Ιουλίου, και κάνα μήνα μόλις μετά το τέλος των γυρισμάτων. Παρά τους αμέτρητους που προσποιούνται εδώ και κάνα χρόνο πως έχουνε τις λεπτομέρειες του σεναρίου, μπας και καταφέρουνε να κερδίσουνε καμιά στοματική εξυπηρέτηση, λίγα πράγματα είναι γνωστά για το αφηγηματικό τόξο της ταινίας, εκτός από το ότι ο Christopher Nolan είχε πειστεί πως άξιζε τον κόπο πριν καταπιαστεί με το Inception (2010), και το τίζερ φυσικά κρατάει κλειστά τα περισσότερα χαρτιά της παραγωγής, ο στόχος είναι να σου δώσει μια αίσθηση, και όχι λεπτομέρειες της πλοκής, να παρουσιάσει την Anne Hathaway και τον Tom Hardy να προβάρουν τις στολές της Catwoman και του Bane, και να σε αφήσει τόσο εμβρόντητο όσο τον Christian Bale στις σχετικές σκηνές. Το τίζερ ζωντανεύει και τη πρόθεση του Nolan να φέρει τον Σκοτεινό Ιππότη στο φως, να ενισχύσει αυτή την αίσθησή σου πως όσα βλέπεις πατάνε στη πραγματικότητα, για να ενισχύσει και αυτή την ολοένα και πιο απίστευτη δύναμη της τριλογίας, κατά συνέπεια μπορεί μεν τα ψηφιακά εφέ να έχουνε κάνα εξάμηνο δουλειάς μπροστά τους ακόμα, αλλά ήδη οι πια.. απογειωτικοί, και όχι μόνο, υπαινιγμοί είναι σαφέστατοι. Χωρίς καν τα χρωμοφίλτρα στη θέση τους, και με τα χοροπηδητά στις τοποθεσίες των γυρισμάτων, είναι δύσκολο να διακρίνεις τις γενικότερες προθέσεις του Nolan για το τρίτο μέρος της τριλογίας, το Batman Begins (2005) είχε μια φαιά χροιά και μια γήινη Gotham, το Dark Knight (2008) ένα δύσθυμο κυανό σε μια κοφτερά σύγχρονη πόλη, ο τόνος του Rises εκτός από.. διαπλανητικά επικός, μένει να ξεκαθαριστεί στη συνέχεια.



Previously on Movies for the Masses: The Dictator (2012) : Teaser αγοραίας Megan Fox

11 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Το teaser έπαιζε βέβαια στις αίθουσες από τη Παρασκευή, και από τότε κυκλοφορούν και bootlegs του, με ατελείωτες αντιδράσεις στα δίχτυα, ειδικά για τα ψηφιακά, και τη γενικότερη αληθοφάνεια, της σκηνής στο Heinz Field. Από τότε, από τη Παρασκευή, κυκλοφορεί και bootleg του Prologue, που παίζει μόνο σε IMAX, πριν το M:I IV. Ο πρόλογος είναι ένα εξάλεπτο αφιερωμένο στον Bane, σα το αντίστοιχο για τον Joker στην αρχή του Σκοτεινού Ιππότη, μεγαλειώδες μεν αλλά καλύτερα.. να μη το δεις κι αυτό, άστο να σε απογειώσει σε καμιά αίθουσα. Από αυτό πάντως, το βασικό συμπέρασμα είναι ήδη γνωστό, οι IMAX κάμερες κάνουν θόρυβο, έτσι οι διάλογοι σε αυτές θέλουνε dubbing, το οποίο και αυτό χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά.

  2. cheaptalk said

    Για το κουστούμι και τη καταλληλότητα της Anne Hathaway έχουν ειπωθεί.. όλα τους τελευταίους μήνες. Το trailer ξεκαθαρίζει, με παρατεταμένα ψιθυρίσματα, ποιός είναι ο ρόλος της, ο Nolan γενικότερα και πασιφανέστατα επιμένει σε ηθοποιούς που μπορούν να.. παίξουν, και ειδικότερα στη τριλογία επιμένει στον πλανήτη Γη όπως λέω και στο θέμα και όπως δηλώνει και ο ίδιος συνέχεια φυσικά. Με άλλα λόγια, τη κατάληξη καμιάς Catwoman στιλ Halle Berry, δε νομίζω να την ήθελε πραγματικά κανένας.

  3. Ody said

    Όλως περιέργως (αφού είχε προηγηθεί η ιντερνετική κατακραυγή,από media που βαραίνουν στη συνείδηση του Hollywood,για το ακατάληπτο της ομιλίας του Bane,μετά την δημοσιογραφική προβολή) έγινε "και-καλά-leaked" και το σενάριο της αρχικής σκηνής,για όσους (σ.σ. δηλαδή όλους) δεν κατάλαβαν τι στο διάολο έλεγε τόση ώρα ό Tom Hardy.

    Αν μη τι άλλο,μια ιδιότυπη νίκη του ειδικού Τύπου!

  4. cheaptalk said

    Αχαχαχααα, μπα το "σενάριο" μάλλον από τον ίδιο τον ειδικό τύπο προέρχεται, κυκλοφόρησε μετά το bootleg του προλόγου, όταν ήδη κυκλοφορούσανε transcripts των διαλόγων, και δεν είχε και watermark (εκτός από αυτό του site που το κατασκεύασε), πράγμα εξαιρετικά απίθανο.

  5. Ody said

    Χαχα!Πολυ πιθανό κι αυτό!Σε αυτή την περιπτωση λυπάμαι τον χριστιανό που έκατσε κι είδε το Bootleg clip καμιά 20αριά φορές,προκειμένου να αποκρυπτογραφήσει την ομιλία του Bane (που είναι όντως αλλού γι αλλού)...Σχετικά με τον κανόνα του watermark,σωστό...αλλά δεν ισχύει πάντα (μου έχει τύχει να δω leaked σενάριο,κατά λέξη,που δεν ειχε).

    Το πρόβλημα ήχου,με τις IMΑX κάμερες,είναι πράγματι γνωστό αλλά δε θα έπρεπε να έχει προβληματίσει την εταιρία παραγωγής πριν προβάλλει τον πρόλογο,χωρίς dubbing;

  6. cheaptalk said

    Ήμουνα σε αυτή τι κλίκα που είχε μαζέψει μια βιβλιοθήκη από σενάρια, μέχρι που μας έκλεισε η Fox, το είχα γράψει σε κάποια φάση. Το βασικό πρόβλημα, όπως και γενικότερα στο δίκτυο, ήτανε ο άκρατος αντιεπαγγελματισμός, το θράσος, η ασυδοσία, και ο απλός κάλος στον εγκέφαλο του καθενός που πετύχαινε κάποιο σενάριο να κυκλοφορεί και νόμιζε ότι έπιασε τον πάπα από τα παπάκια, πράγματα που τσάντισαν πολύ κόσμο. Από τότε έχουνε αλλάξει πολλά πράγματα, ακόμα και να έχει τελειώσει γυρίσματα η παραγωγή το σενάριο μπορεί να παραμένει κλειστό, και ειδικά σενάριο Nolan που το ψάχνει όλο το Χόλιγουντ, και ειδικότερα Σκοτεινού Ιππότη που το ψάχνει όλος ο πλανήτης. Αποκλείεται να κυκλοφορεί κόπια χωρίς στάμπα, που δεν είναι άλλωστε και κάνα τεχνικό κατόρθωμα να πέσει. Κυριότερα, το "σενάριο" του προλόγου έχει παιδαριώδη λάθη, αυτός που το κατασκεύασε δε ξέρει ούτε πότε αλλάζει τεχνικά η σκηνή για παράδειγμα, ούτε για παραγωγή της Asylum δε κάνει :p

  7. Anonymous said

    Παιδιά, καλησπέρα. Μήπως ξέρετε αν υπάρχει κάποια avant premiere στο προσεχές μέλλον; Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να περιμένουμε ως τις 21/8 και στο μεταξύ να παραμείνουμε spoiler-free.

    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
    Κωνσταντίνος

  8. cheaptalk said

    Ούτε δημοσιογραφική δεν έχει γίνει ακόμα, σε καμιά δεκαριά μέρες, θα φάμε τα μούσια μας γενικά :p Πρεμιέρες δε ξέρω αν θα γίνουν πριν τον δεκαπενταύγουστο ή μετά, αλλά η λογική λέει κοντά στο άνοιγμα.

  9. Anonymous said

    Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Διάβασα για μια spoiler-ιάρικη συνέντευξη της Hathaway στον Letterman, πριν ακόμη την παγκόσμια πρώτη, ενώ κάποια ζόμπι πόσταραν επίσης spoiler του τέλους της ταινίας σαν "θέματα" στις κεντρικές σελίδες του MSN και των google news.
    Οπότε μεγάλη προσοχή στις περιηγήσεις μας και ο θεός βοηθός...


    Κωνσταντίνος

  10. Anonymous said

    Για τους Μπατμανόφιλους και τους κομικσόφιλους είναι μακάβριο και στοιχειωτικό το πόσο η σκηνή που εκτυλίχτηκε στο Denver θυμίζει μια αντίστοιχη απ' το Dark Knight Returns. Αλλά για τις ΗΠΑ μιλάμε και τέτοια μαζικά ανεγκέφαλα εγκλήματα δυστυχώς δεν είναι καθόλου, μα καθόλου σπάνια. Να σημειώσω ότι αυτή η δυσάρεστη παρατήρηση ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σημεία της πλοκής του πιο πρόσφατου League of Extraordinary Gentlemen από το αντίπαλο (στον Miller) δέος, τον Alan Moore.


    Κωνσταντίνος

  11. Anonymous said

    Γαμώτο, αύριο γίνεται η avant premiere σε κάποιο από τα Village. Γινόταν κάποιος διαγωνισμός μέσω facebook και δυστυχώς το έμαθα κατόπιν εορτής.

    Κωνσταντίνος

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.