Σούπερ Δημήτριος (2011)

Super Demetrios
Super Demetrios, Poster

Σκηνοθεσία: Γεώργιος Παπαϊωάννου
Σενάριο: Αλέξανδρος Στογιάννης, Γεώργιος Παπαϊωάννου, κ.ά.
Παίζουν: Δημήτριος Βαΐνάς, Παρασκευάς Παπαδόπουλος, Όλγα Σφέτσα


Δες/Κρύψε το trailer

Σ' ένα παράλληλο, σουρεαλιστικό σύμπαν, η Θεσσαλονίκη έχει τον δικό της προστάτη υπερήρωα: τον Σούπερ Δημήτριο. Μεταμφιεσμένος ως δημοσιογράφος του περιοδικού Χρυσή Ιερουσαλήμ, μάχεται για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και το ελληνοχριστιανικό ιδεώδες. Ένα βράδυ, ο χειρότερος εφιάλτης της πόλης επιστρέφει. Super Demetrios, PhotographΜια ταινία για τη Θεσσαλονίκη από τη Θεσσαλονίκη. Με τον Λευκό Πύργο να γίνεται φραπέ, το κτίριο της ΔΕΘ να μετατρέπεται σε γύρο χοιρινό, και συνθήματα τύπου "ΠΑΟΚ κι ας μη γαμήσω ποτέ", μια κολεκτίβα νέων με παντιέρα το handmade/ homemade/ DIY (η ταινία στοίχισε 2 χιλιάδες ευρώ), σατιρίζουν, κάνουν πλάκα, καυτηριάζουν, κριτικάρουν όλα εκείνα τα στοιχεία που πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι και χαρακτηριστικά της πόλης τους. Από τον άκρατο συντηρητισμό (για δεκαετίες δεξιοί δήμαρχοι) και τον φανατικό θρησκευτισμό (μητροπολίτης Άνθιμος), τη σαλονικιώτικη μαγκιά, την εθνικοφροσύνη και το τοπικιστικό αίσθημα (περιφερειάρχης Ψωμιάδης), η πιτσιρικαρία του Σούπερ Δημήτριου (2011) τα βάζει με όλους και με όλα. Ασχολείται και με την ονομασία Μακεδονία ή FYROM βάζοντας για κακό τον Κάπταιν ΦΡΟΜ, και με τις διατροφικές συνήθειες, και τα ποδοσφαιρικά οπαδιλίκια. Εξιλαστήριος.. ήρωας όλων αυτών είναι ο Σούπερ Δημήτριος, που προφανώς προέρχεται από τον πολιούχο της πόλης (Άγιος Δημήτριος) και τον.. Σούπερμαν. Με ελάχιστα μέσα, μια digi κάμερα, και hype διάθεση οι πιτσιρικάδες έκαναν μια απολαυστική ταινία, η οποία έχει ως μόνο αρνητικό τη διάρκειά της. Οι σχεδόν δύο ώρες δεν δικαιολογούνται, μια και πολλές σκηνές θα μπορούσαν να αφαιρεθούν.


Σούπερ Δημήτριος (Super Demetrios)
by
April 19, 2012

2.5/5 stars




Το κείμενο υπογράφει o Νέστορας Πουλάκος για το sevenart.gr που μας το παραχώρησε

3 Responses so far.

  1. verbal said

    Ο Έλληνας υπερήρωας Σούπερ Δημήτριος είναι η ταινία της εβδομάδος με ευθύνη του Έλληνα υπερκριτικού Πουλάκου, μέχρι τουλάχιστον να βγει απ' τον Οίκο Ανοχής ο cheaplog να σού πει πώς τα πέρασε. Τις εξωγήινες ναυμαχίες του διάστερου Battleship, τις εφηβικές κάβλες του επίσης διάστερου Άναψέ με και τα ελληνικά αναμασήματα του Magic Hour με το ενάμιση αστέρι, συμπληρώνουν στο Μικρόκοσμο τα Ανοιχτά Μικρόφωνα του Νίκου Σκαρέντζου που είχε ξανακάνει ντοκιμαντέρ για την ελληνική hip hop πριν μια τριετία αν θυμάσαι, και ο ιστορικός Άνθρωπος με την Κινηματογραφική Μηχανή του 1929, που επανεκδίδεται στον ιστορικό Ζέφυρο

  2. Anonymous said

    Νομίζω το link του trailer έχει πρόβλημα. Του ρίχνεις μια ματιά plz, VK;

    Ως τότε, για όσους ψήνονται να ψηθούν και δεν μπορούν, http://www.superdemetrios.gr/superdetails.php?id=53

    -Τρεϊλερόσουπας

  3. cheaptalk said

    Το τρέιλερ το είχα στο Google Docs. Εκεί έχει περιορισμούς στο bandwidth κάθε μέρα, μπορεί να το δει συγκεκριμένος (άγνωστος) αριθμός επισκεπτών. Και είχε σουξέ προφανώς και σταμάτησε να σερβίρει. Τώρα το πήγα στον σέρβερ μου, όπου βέβαια έχω περιορισμούς στο bandwidth μηνιαία, και άμα το περάσω σταματάνε να παίζουνε όλα τα τρέιλερ, που είναι μεγαλύτερο κακό προφανώς.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.