The Dictator (2012): Trailer που τρομοκρατεί αθώους μπουλούκους

The Dictator - Redband Trailer
Δες/Κρύψε το κατάλληλο trailer

Η κινηματογραφική μεγάλη ώρα του τυράννου που διακινδύνευσε τη ζωή του για να εξασφαλίσει καταπίεση στους αγαπημένους του υπηκόους, δεν είναι και πολύ μακριά: ο Dictator (2012) της Paramount ανοίγει τη Τετάρτη, μεσοβδόμαδα, στην Αμερική, κουβαλώντας τουλάχιστο τον τίτλο της πρώτης ακατάλληλης για ανήλικους κωμωδίας του καλοκαιριού. Η παραγωγή γέμισε τη Πέμπτη το Λονδίνο με ψηλοτάκουνα μπούτια κάνοντας τη παγκόσμια πρεμιέρα της, και έκανε παράλληλα δημοσιογραφικές προβολές στην Αμερική, έτσι είναι ήδη γνωστό πως η ακαταλληλότητα είναι και το μεγάλο της όπλο. Ο Roger Ebert έγραψε χαρακτηριστικά πως η ταινία είναι "αστεία" επιπλέον του να είναι "άσεμνη, αηδιαστική, σκατολογική, χυδαία, άξεστη και βάλε", και η γενικότερη κοινή συναίνεση φαίνεται να καταλήγει σε ότι περίμενες από το χειμώνα περίπου, σε ένα έργο μια κλάση κατώτερο από τα προηγούμενα του Sacha Baron Cohen το οποίο παρολαυτά έχει την πλάκα που στόχευε.

Στις αρχές της εβδομάδας που πέρασε, η Paramount κυκλοφόρησε για τη παραγωγή της και ένα κατάλληλα ακατάλληλο τρέιλερ, για να τον τονίσει αυτόν το στόχο, να τον τονίσει με όλη αυτήν την υπερ-καφρίλα που έλειπε μέχρι τώρα από το προωθητικό υλικό, με επιθέσεις κατά γιαγιάδων, παιδιών, μαύρων, εβραίων και μπλε δεντρόφιλων αδερφών εξωγήινων. Κορυφαία στιγμή σε αυτό το τρέιλερ, στο τέλος του φυσικά, είναι η πλάκα που κάνουν ο Baron Cohen με τον μουσάτο φίλο του σε ένα ζευγάρι αγαθών μπουλούκων Αμερικάνων. Αυτή η σκηνή εξελίσσεται διαφορετικά από.. την ίδια στο επίσημο (i.e. πρασινοκόρδελο) τρέιλερ της ταινίας, και διαγράφει έτσι πιο χαρακτηριστικά πως αυτή τη φορά το συνεργείο είχε τη πολυτέλεια να γυρνάει και να ξαναγυρνάει -- το καστ αυτοσχεδίαζε στις σκηνές και ότι κατέληξε στο τελικό μοντάζ είναι μάλλον μόνο δείγμα του γέλιου που έπεφτε. Πράγμα που διακρίνεται και στα πρώτα λεπτά από την ταινία, ανεβασμένα στο YouTube, εκεί βλέπεις τον μουσάτο απολυτάρχη να.. μην πυροβολάει αρκετούς (όσους στις σκηνές στα διάφορα τρέιλερ) στον αγώνα 100 μέτρων όπου κερδίζει 200 χρυσά μετάλλια. Με αυτό το δεδομένο, έχεις λόγους να ανυπομονείς όχι μόνο για τη ταινία αλλά και για το DVD της πάλι (στις προηγούμενες σχετικές ταινίες κόβονταν ολόκληρες σκηνές), αλλά και έτσι, το πόσοι ανυπομονούν μαζί σου δεν είναι και τόσο δεδομένο. Το στούντιο μετακίνησε τη ταινία μεσοβδόμαδα ώστε να αποφύγει τη σύγκρουση με το Dark Shadows (2012) στην έξοδο, και είναι σίγουρο πια ότι έχει και το καλύτερο υλικό, αλλά κανένας ακόμα δεν ποντάρει ότι θα ανοίξει με περισσότερα από τα αναιμικά $28 εκατομμύρια του παλαβού δρακουλίνου της Warner.



Previously on Movies for the Masses: The Campaign (2012): Ferrell vs Galifianakis trailer

2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    [iframe id="NBC Video Widget" width="570" height="380" src="http://www.nbc.com/assets/video/widget/widget.html?vid=1400036" frameborder="0"/>

    Ο General Admiral Aladeen δεν άφησε εκπομπή στην οποία να μην εμφανιστεί στην Αμερική φυσικά. Πιο πετυχημένη, και πιο προβεβλημένη ήτανε η εμφάνισή του στο SNL, με αιχμάλωτο τον Martin Scorsese (στο παραπάνω κλιπάκι όσο διαρκεί η διαδιχτυακή προβολή του από το NBC). Παρεμπιπτόντως, στο SNL ο Baron Cohen φαίνεται να πέτυχε και τον Ryan Seacrest και να του ζήτησε συγγνώμη για τη φάση στα Όσκαρ, τις στάχτες στον George Clooney ήθελε να τις ρίξει λέει.

  2. cheaptalk said

    [iframe width="570" height="236" src="http://www.youtube.com/embed/ytRUJEzyI7U?rel=0&autohide=1&showinfo=0&theme=light" frameborder="0" allowfullscreen/>

    Η σκηνή με τους μπουλούκους --πιο διαβόητη της ταινίας όχι μόνο γιατί έχει γέλιο αλλά και γιατί.. προκαλεί το κοινό αίσθημα στην Αμερική-- κυκλοφόρησε και στο YouTube. Ολόκληρη, επίσημη και με υπότιτλους. Τα στούντιο άρχισαν να παίρνουν καλά είδηση τη δύναμη του YouTube αλλά και τη.. παγκοσμιότητα του διχτύου, όπως ξανάπαμε.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.