Skyfall (2012): Teaser de la plage

Skyfall - Teaser

Ίσως κι από φόβο μην τους πάρουν και τους σηκώσουν οι ανεμοθύελες την οθόνη που θα το πρόβαλαν, η MGM κι η Sony αέρισαν στα ιντερνέτια και τις αμερικανικές τηλεοράσεις νωρίς σήμερα το πρωί το πρώτο teaser του Skyfall (2012), που ήταν προγραμματισμένο να κάνει το παγκόσμιο θεατρικό ντεμπούτο του στην τεράστια ανοιχτή οθόνη του Cinéma de la Plage της Croisete απόψε, μπροστά απ’ την προβολή του From Russia with Love (1963), με πλασάρισμα απ’ το νέο bond girl, την Berenice Marlohe, που άρπαξε το ρόλο μέσα απ’ τις χειλάρες της Τόνιας Σωτηροπούλου, όπως ξέρει κι η κουτσομπόλα του μεσημεριανού σου να σου πει. Το casting της Σωτηροπούλου σε άλλο, μικρότερο ρόλο, ήταν και η μόνη σοβαρά αξιοποιήσιμη είδηση που είχε η παραγωγή εδώ και μήνες, τουλάχιστον για την από ‘δώ μεριά των Βαλκανίων, και το νέο προωθητικό δεν έχει και τίποτα περισσότερο να σου προσθέσει στο κομμάτι του storyline ιδίως, τουλάχιστον όχι πέρα απ’ το να σου υπογραμμίσει ότι σ’ ετούτη την εικοστή τρίτη του εμφάνιση --ή την τρίτη του, αν έχεις ξαναρχίσει το μέτρημα απ’ την εποχή που ξανάρχισε να χτίζει το σοβαρό προφίλ του το franchise--, το πιο καλά κρυμμένο καμάρι της MI6 έχει πλέον αρκετά σοβαρό υπόβαθρο χαρακτηρολογικό και ψυχογραφικό, ώστε να έχει κι αρκετούς δαίμονες για να μπορούν να συντηρήσουν ολόκληρη ψυχογραφία.

Αυτήν μπορείς να υποθέσεις ότι είχε απλώσει σαν υπόβαθρο κι ο Peter Morgan, αρχικός σεναριογράφος του Skyfall, μαζί με το «βασικό δόλωμα» του σεναρίου, που λέει ότι διατήρησαν οι τακτικοί γραφιάδες του franchise, Neal Purvis και Robert Wade, όταν επέστρεψαν στο project, μαζί με τον John Logan των απανωτών οσκαρικών υποψηφιοτήτων, τον οποίο έφερε στο παιχνίδι ο Sam Mendes, πιθανά για να του δώσει δραματική εκρηκτικότητα αλά Gladiator (2000) και Any Given Sunday (1999), σαν αντίποδα στις εκρήξεις της δράσης. Μαζί του έφερε επίσης και τον Roger Deakins να δώσει στην φωτογραφία μια αύρα κλασικούρας ο Mendes, ο οποίος βρέθηκε στο project απ’ τις πρώτες μέρες κατάλυσης εισπρακτικών ρεκόρ απ’ το Quantum of Solace (2008), ενώ απεμπλάκη από τη σκηνοθεσία όταν η παραγωγή χτύπησε το παγόβουνο της χρεοκοπίας της MGM πίσω στο δύσκολο 2010, και παρέμεινε σαν σύμβουλος της EON μέχρι η εταιρεία να ξαναπάρει μπρος στα τέλη της ίδιας χρονιάς, και να του ξαναδώσει την σκηνοθετική καρέκλα, με budget που επαναφέρει το franchise στα $150 εκατομμύρια του Casino Royale (2006), απ’ τα $200Μ του λιγότερο ισοπεδωτικού sequel του. Προγραμματισμένη για έξοδο στα τέλη της χρονιάς (Οκτώβρη για την Ευρώπη, Νοέμβρη για την Αμερική), η ταινία συμπέφτει με την 50η επέτειο της γέννεσης του μύθου του Βρετανού υπερκατασκόπου με τον Dr No (1962), γεγονός που εκτός από συναισθηματικό βάρος και αυξημένες απαιτήσεις στο Skyfall, προσθέτει κι έξτρα ευκαιρίες εμπορικής εκμετάλλευσης και γυαλιστερών tie-ins, όπως ας πούμε κι αυτή η 23τομη κασετίνα του κοστουμαρισμένου υπερόπλου της Αυτού Μεγαλειότητας, με ολόκληρη την φιλμογραφία του σε blu-ray, να συνοδεύεται κι από έξτρα δισκάκι με ολόκληρη την συλλογή των videoblogs του Skyfall. Κασετίνα που ανακοινώθηκε κι αυτή στις Κάνες, όπως καταλαβαίνεις, ενώ σε παραπλήσιες ανακοινώσεις, δίπλα στο αφιέρωμα των Κανών στον Bond βέβαια, ο Duncan Jones αποκαλύφθηκε ως σκηνοθέτης της δεύτερης βιογραφίας του Ian Flemming, τον οποίο παρεμπιπτόντως, είναι να ενσαρκώσει σε άλλη παραγωγή ο Leonardo DiCaprio.



4 Responses so far.

  1. Anonymous said

    Για τo teaser του Master ένα σχόλιο θα ήταν ευπρόσδεκτο. Όπως και για το γεγονός ότι το TDKR θα έρθει εδώ με ένα μήνα καθυστέρηση. Τι θα κάνουμε;

  2. johnchatzo said

    για το TDKR μπορούσες να το προβλέψεις ότι θα έρθει Αύγουστο εδώ.Το ίδιο ακριβώς έγινε και με το Inception που είχε τρομερή επιτυχία.

    Το Skyfall εννοείται το περιμένουμε!!

  3. cheaptalk said

    Η διανομή του TDKR στην Ελλάδα δεν είναι μόνο θέμα Village, πάει και ανάλογα με τους σχεδιασμούς της Warner. Η οποία Warner φαίνεται να προτιμάει να καθυστερεί τις διανομές ταινιών πιο "δύσκολων" για τον μέσο.. βλάχο ας πούμε. Άλλο Harry Potter, άλλο Inception ή Green Lantern, το στούντιο φαίνεται να αποφάσισε να αφήνει χρόνο στους πιο καθυστερημένους να μαθαίνουν τι γίνεται στας Αμερικάς. Και είναι πολύ πιθανό ότι ο Dark Knight θα μάζευε 100-200 εκατομμύρια παραπάνω στον υπόλοιπο πλανήτη άμα ήταν πιο απλωτή η διανομή του. Με λίγα λόγια, για το ότι βγαίνει εδώ η Επιστροφή με καθυστέρηση, φταίει το ότι είμαστε καθυστερημένοι :p

  4. cheaptalk said

    Για τον Master, δε ξέρω ακριβώς τι να πω. Το κόλλησα το teaser clip στο facebook, αλλά είναι φανερό ότι ο PTA δε θέλει ούτε να αποκαλύψει περισσότερα για τη ταινία ούτε να τη δει κάποιος με προκαταλήψεις κατ' επέκταση.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.