Hyde Park on Hudson (2012): Trailer οσκαρικών φιλοδοξιών

Hyde Park on Hudson - Trailer

Τις πρώτες μεγάλες οσκαρικές φιλοδοξίες της χρονιάς, επιδεικνύει από το σαββατοκύριακο στα διαδίχτυα η Focus, με το τρέιλερ του Hyde Park on Hudson (2012) και τον Bill Murray σε ρόλο Franklin Delano Roosevelt να ζητά τη συγγνώμη σου που δεν σηκώνεται όρθιος για τη παρουσίαση. Το τρέιλερ επιδεικνύει και μια παραγωγή με ημερομηνία εξόδου τις 7 Δεκεμβρίου βέβαια, και έτσι ο μόνος στόχος του μπορεί να είναι υπερπόντιος, η αγορά των Κανών που τρέχει αυτές τις μέρες και όπου οι Αμερικάνοι πάνε όλο και περισσότερο για να πουλήσουν παρά για να αγοράσουν. Η παραγωγή έχει και έναν αέρα διεθνή αρκετά πέρα από τη θεματική της, την ξεκίνησε το Film4 το οποίο μάλιστα στη διάρκεια της ανάπτυξής της είχε διαβόητα απορρίψει, σαν ανταγωνιστικό, το King's Speech (2010) και τα περίπου διακόσια αγαλματάκια του. Όταν το έργο έψαχνε ακόμα τον Roosevelt του, ο Tim Adler είχε σημειώσει στο Deadline Hollywood πως το Film4 συνηθίζει να ποντάρει στα κουτσά άλογα, είχε επιλέξει και το Brassed Off (1996) αντί για το Full Monty (1997), και.. δικαιώνεται ένα χρόνο αργότερα, το νέο στοίχημα φαίνεται στις πρώτες σκηνές του το this year's My Week With Marilyn (2011), μια ταινία που δύσκολα θα καταφέρει να πάει πολύ πέρα από το επινόημά της.

Οι πιθανότητες είναι πάντως ο FDR να έχει διαφορά απήχησης από τη Marilyn τόσο θεαματική όσο και η απομάκρυνση του Murray από τη τυπική του παρουσία μουρτζούφλη γελωτοποιού στο τρέιλερ (απομάκρυνση που την διαλαλεί και η αφίσα της παραγωγής φυσικά). Επί μήνες, οι απανωτές αναλύσεις της οριστικής μη συμμετοχής του στο threequel των Ghostbusters (1984) αποσαφήνισαν για όλους πως ο πρωταγωνιστής με το ψηλό πηγούνι επενδύει το κύρος του σε κάθε ρόλο, αλλά ο συγκεκριμένος ρόλος είναι φιγούρας από τις πιο εικονικές για τους Αμερικάνους στον προηγούμενο αιώνα, που γίνεται καρικατούρα σε βρετανικό ραδιοθεατρικό μίγμα "ιστορίας και εικασίας", έτσι λίγοι πιστεύανε πως θα κατέληγε και συμπαθητικός, πράγμα που βέβαια ενισχύει και την τελική εντύπωση. Για την τελική τελική εντύπωση θα χρειαστούν και οι πρώτες τουλάχιστο προβολές της ταινίας ολόκληρης, στα φεστιβάλ του φθινοπώρου λογικά, μιας και η κατάφωρη καρικατούρα δύσκολα αντέχει στο πανί για πάνω από δυοτρία λεπτά (όσα αυτά του τρέιλερ) ειδικά σε.. συναθροίσεις παρόμοιων διάρκειας ενός σαββατοκύριακου. Πριν καμιά δεκαετία, στη διάρκεια της κούρσας Murray και Sean Penn για το χρυσό αγαλματάκι, ο Clint Eastwood είχε βρει την ευκαιρία να τονίσει αρκετές φορές (έχοντας βέβαια άλογο στη κούρσα), πως ο δεύτερος το άξιζε περισσότερο έχοντας συνεπέστατη παρουσία στις διαβόητες ταινίες ουσίας, σερί που έχει πλέον καταφέρει και ο πρώτος, έτσι στο ζύγισμα του χρυσαφιού (με την υποψηφιότητα σίγουρη σε αυτό το σημείο) προφανώς και θα βαρύνει η εντύπωση σπουδαιότητας της ταινίας του Roger Michell, όπως την αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο η Laura Linney στο βίντεο.



2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Το μεγάλο παζάρι της Focus στις Κάνες είναι φυσικά το Cloud Atlas των Wachowskis και του Tom Tykwer (του οποίου πουλάει τα διεθνή δικαιώματα), που φαίνεται ότι θα πετύχει παρά το ρίσκο του. Αλλά η εταιρεία έχει πάει εκεί με εκτεταμένο κατάλογο, και άνοιξε βέβαια το φεστιβάλ με το Moonrise Kingdom.

  2. cheaptalk said

    Παρεμπιπτόντως στις Κάνες.. βρέχει. Ο verbal θα πάει λέει το σαββατοκύριακο για να πάρει κάνα βραβείο, ο Άκης Καπράνος κάνει εκεί τον αντι-Δανίκα (i.e. γράφει για τα NEA), και το φεστιβάλ έχει μεν ενδιαφέρον αλλά λόγω του ενδιαφέροντος βγάλαμε νωρίτερα και τα σχετικά τρέιλερ.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.