An Inconvenient Truth (2006): Trailer τέλους του κόσμου



Το υπέρτατο φιλμ δράσης, το πιο τρομαχτικό που θα δεις ποτέ, έχει θέμα, φυσικά, τη διάσωση του πλανήτη από τη καταστροφή. Και είναι παραγωγή από τη μια του Lawrence Bender (υπεύθυνου, μεταξύ άλλων, για όλες τις ταινίες του Tarantino) και από την άλλη του Jeff Skoll (υπεύθυνου, μεταξύ άλλων, για τις πρόσφατες, οσκαρικές, ταινίες του Clooney). Και κατα-χειροκροτήθηκε, περισσότερο ίσως από κάθε άλλo στην ιστορία, στο φετινό Sundance. Και έχει ήρωα τον πιο βαρετό ίσως ομιλητή, στη πρόσφατη πολιτική ιστορία των αμερικάνικων πολιτειών. Και καταγράφει, από την αρχή μέχρι το τέλος, και μόνο, μια ομιλία του.

Κυρίες και κύριοι, ο Captain Planet Επιστρέφει (2006) και τον υποδύεται ο Al Gore.

Και όλοι συμφωνούν ότι η μοναδική φορά που αξίζει να τον ακούσεις, εκτός από όταν εναλλακτική λύση αποτελεί ο George W. Bush, είναι όταν μιλάει για το περιβάλλον. Και μιλάει πολύ. Και γνωρίζει πολλά. Τόσα ώστε οι υπεύθυνοι για τη καμπάνια του (ως επόμενου αμερικανού προέδρου) να τον συμβουλέψουν να αποφύγει εντελώς το θέμα. Γιατί, πιο συμβολικά και σημαντικά, οι μεγαλύτεροι βρωμιάρηδες του κόσμου (όσο αφορά τους περιβαλλοντικούς ρύπους), υπό την ένδοξη ηγεσία του George W., απέσυραν το 2001 την υπογραφή τους από τη Συνθήκη του Κιότο, και φροντίζουν (να καταστρέφουν) το περιβάλλον μόνοι τους.

Περισσότερα δε χρειάζεται να πω. Η κατάπτυστη πολιτική των ίσων αποστάσεων από τα περισσότερα media, με τον κάθε άσχετο υποτακτικό να ισοσταθμίζει με την αδιαφορία του τις τεκμηριωμένες γνώμες μυριάδων επιστημόνων, έχει κάνει ανέκδοτο τη σοβαρότερη απειλή για τον πλανήτη.

Αλλά αρκεί μια φωτογραφία του Κιλιμάντζαρο χωρίς χιόνι για να σου παγώσει το χαμόγελο πιο πολύ κι από τη καρδιά των Rumsfeld και Σία.


Previously on Movies for the Masses: Enron: The Smartest Guys in the Room (2005)

2 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    O Gore εμφανίστηκε χτες βράδυ στο Saturday Night Live ως.. πρόεδρος. Kαι στον απολογισμό του "έργου" του την προηγούμενη εξαετία, συμπεριέλαβε φυσικά και την εξάλλειψη του θερμοκηπίου.

    "In the last 6 years we have been able to stop global warming. No one could have predicted the negative results of this. Glaciers that once were melting are now on the attack. As you know, these renegade glaciers have already captured parts of upper Michigan and northern Maine, but I assure you: we will not let the glaciers win."

  2. ShoppingTherapy said

    δηλ. τώρα που ο Gore εξάλειψε τα θερμοκηπία, αυτό σημαίνει ότι δε θα έχουμε τομάτες όλο το χρόνο? (ελ.μενεγάκη mode)

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.