100 Celebrities που ελέγχουν τον κόσμο

Έγινε στόχος παρωδιών και βιτριολικών σχολίων, θεωρήθηκε ο περίγελος του Hollywood και ο ηγέτης σκοτεινής Σαϊεντολογικής συνομωσίας που θέλει να φέρει στρατιά γενετικά τροποποιημένων σούπερ-μωρών στα υψηλότερα κλιμάκια της βιομηχανίας του θεάματος, είδε τις μαγικές του επιρροές στο Box Office να αφήνουν υπόνοιες αδυναμίας, αλλά ο Tom Cruise, και πάλι ήρθε πρώτος στη λίστα των 100 πιο δυνατών celebrities του σύμπαντος. Σύμφωνα με το Forbes, που συνέταξε και τη λίστα, ο Tom έβγαλε φέτος μονάχα, $67 μύρια. Και επέστρεψε απ' τη δέκατη περσινή, στην πρώτη θέση της λίστας, την οποία κατείχε ξανά πριν 10 χρόνια. Οπότε μπορεί να πει κανείς, πως ήταν μια καλή χρονιά.


Και μαζί μ’ αυτόν, άλλα 25 ονόματα του Hollywood, κατάφεραν να μπουν στη λίστα που προέκυψε από συνυπολογισμό των εσόδων των celebrities, του πόσο ο κόσμος τους έψαξε στο internet, και πόσες φορές εμφανίστηκαν στα εξώφυλλα 26 δημοφιλών περιοδικών. Οπότε μπορεί να πει κανείς, πως φταίμε κι εμείς λίγο για την κατάταξη. O πρώτος απ’ αυτούς που εμφανίζεται μετά τον Cruise, είναι ο σκηνοθέτης του στο War of the Worlds, Steven Spielberg, και οι δυο τους είναι οι μόνοι άνθρωποι της μεγάλης οθόνης, που κατάφεραν να κρατηθούν μέσα στην πρώτη δεκάδα. Οι Rolling Stones που επιμένουν πεισματικά να μην πεθαίνουν, έρχονται 2οι στην κατοστάδα, και ανάμεσα σ’ αυτούς και στους U2 είναι η πιο παντοδύναμη αφροαμερικάνα, Oprah Winfrey, ενώ o επίσημος νουβελογράφος των παγκόσμιων συνωμοσιών, Dan Brown, καπάρωσε τη 10η θέση.

Ο George Lucas (#15), o Brad Pitt (#20), o Peter Jackson (#21), o Johnny Depp (#27), o Tom Hanks (#21), η Nicole Kidman (#38) κι ο Jerry Bruckheimer (#42) όλοι έφτασαν στην πρώτη πενηντάδα, ενώ ισχυρό παρόν δηλώνουν πολλοί αθλητές (Tiger Woods/#5, Michael Schumacher/#30, Ronaldinho/#53, Maria Sharapova/#63 κ.ά.) και ακόμη περισσότεροι άνθρωποι που ζουν (ή εξασφάλισαν άλλους να ζουν) με τα δικαιώματα των επιτυχιών τους (Muhammad Ali/#13, Paul McCartney/#14, Elton John/#16, The Eagles/#39, Andrew Lloyd Webber/#45), σε μια λίστα της οποίας το πιο ενδιαφέρον σημείο βρίσκεται λίγο πιο πάνω απ’ τη μέση, εκεί όπου η Jennifer Anniston ισοψηφεί με την Angelina Jolie για τη θέση #35.

Προς μεγάλη απογοήτευση σύσσωμης της συντακτικής ομάδας, η Jenna Jameson κι ο Gerry Springer, δεν βρίσκoνται στην εκατοντάδα.

No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.