Maria Grazia Cucinotta με άρωμα Peppermint

O καλύτερος λόγος για να ταξιδέψεις στη Κρήτη αυτές τις μέρες φαίνεται να είναι μια ακόμα λαμπρή ελληνο-ιταλική συνεργασία μετά.. ερμμ.. Το Παιδί και το Δελφίνι (1957) και το Μεντιτερανέο (1991). Αυτή τη φορά εμείς δε βάζουμε ούτε δελφίνι, ούτε δελφίνα (ή άλλο θαλάσσιο θηλαστικό). Αλλά για ακόμα μια φορά το θέμα έχει να κάνει με τα παρεμφερή της θηλής.. ερμμ.. ήλιο, θάλασσα και τ'αγόρι μου. Και για να συγκρατηθώ με τις αναφορές, απευθύνω το λόγο, για τη συνέχεια στον, ειδικότερο επί του θέματος, γνωστό μας, Δελτίο Τύπου:
Ξεκίνησαν στην Κρήτη τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Καπάκα. Στο Φρέ, ένα μικρό χωριό έξω από τα Χανιά, αλλά και στις γύρω περιοχές, έχει στηθεί για 2 μήνες ένας ολόκληρος κόσμος μιας εποχής που πέρασε ανεπιστρεπτί.[...]

URANYA
Η καινούρια ταινία του Κώστα Καπάκα. Μια ουρανο…κατέβατη κωμωδία εποχής

Στο ρόλο της Ουρανίας, η γνωστή Ιταλίδα ηθοποιός Maria Grazia Cucinotta (Ιl Postino) [...] Μία Ελληνοϊταλική συμπαραγωγή που θα ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ και στην οποία συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου η Φίνος Φιλμ. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 7 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από την ODEON.

Θυμίζουμε ότι ο Κώστας Καπάκας είναι ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός του Peppermint, που είχε σαρώσει τα βραβεία και τα εισιτήρια το 1999. Και επίσης, ότι το story, που θα μιλά, λέει, για πέντε έφηβους που "αγωνιούν να ανακαλύψουν τον έρωτα αλλά και τον κόσμο ολόκληρο", σ' ένα "μικρό χωριό στα τέλη της δεκαετίας του ‘60," όπου ζει και η Ουρανία, "μια πολύ όμορφη γυναίκα που μένει λίγο έξω από το χωριό κι ακούει γλυκά ιταλικά τραγούδια," την οποία τα παιδιά "την παρακολουθούν, τη «ζαχαρώνουν», την ονειρεύονται," αλλά "η ζωή και οι συγκυρίες της εποχής βάζουν τα δικά τους διλήμματα," θυμίζει τη Malena. Όπου όλοι είχαμε θαυμάσει την Monica Belucci και το πλούσιο υποκριτικό της οπλοστάσιο, αλλά ήτανε γυρισμένο στα Ιταλικά, και οι υπότιτλοι μας κόβαν την εικόνα. Η προοπτική ερμηνείας αντίστοιχου δυναμικού κι απ'την Cucinotta, αλλά δίχως τέτοιες ενοχλητικές παρεμβολές, μας έχει --δικαίως νομίζω-- ενθουσιάσει.

Οι συνάκτες του Shitsite βέβαια, που έχει βαλθεί να ανατρέψει ό,τι όμορφο έχει πέσει έστω και κατά τύχη στο σύμπαν, έχουν άλλη άποψη. Λέει ο rotweiler:
Η Maria στην Ιταλία έχει αρχίσει τελευταία να "περιφέρεται" έξω από θέατρα για να μαζέψει "ποιοτικούς" ρόλους - από αυτούς στους οποίους δεν χρειάζεται να επιδεικνύει το μοναδικό μέρος του σώματός της που δεν έχει αδυνατίσει ακόμα: το μπούστο της. Πλέον με ... πεσμένη μύτη (μεταφορικά και κυριολεκτικά) παίρνει αεροπλάνα και βαπόρια για άλλες πολιτείες ώστε να καθυστερήσει την --αναπόφευκτη-- επιστροφή της στις ιταλικές τηλεοπτικές fiction (ελληνιστί σαπουνόπερες). Εξ' ου και τα ταξίδια σε Aμερικές και Eλλάδες και τα γυρίσματα στον ιταλικό νότο για καμιά αρπαχτή, μέχρι βέβαια να αδυνατίσει τόσο πολύ ώστε να φτάσει στο σημείο να ταξιδεύει μόνο το μπούστο της.

Κάθε φορά που την θυμούνται οι εγχώριες "τατιανίστικες" εκπομπές την παρουσιάζουν με δάφνες επιπέδου... "Bond Girl" - ποιός Postino? - ενώ η οικογενειακή της σταθερότητα (παντρεμένη με παιδί από το 1995) δεν δίνει αρκετή τροφή για ερωτικά σκάνδαλα που τόσο αγαπούν οι γείτονες.

Ευτυχώς για την ίδια, στην πατρίδα της, κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια, στην Mediaset του Berlusconi, η χορεύτρια-παρουσιάστρια Rossella Brescia (φωτό αριστερά), η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και η δίδυμη αδερφή της, γεγόνος που κάνει τον κόσμο να νομίζει ότι η Cucinotta στην πραγματικότητα δεν τους έλειψε ποτέ. Κάτι όμως που τον κάνει --τον κόσμο-- να ονειρεύεται ένα comeback της που δε λέει να έρθει... Τουλάχιστον πριν η Maria κλείσει τα 40.


Previously on Movies for the Masses: Jaime Pressly & Nadine Velazquez: Earl's girls

No Responses so far.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.