London Film Festival 2006: Douglas McGrath interview

Μερικές φορές, οι σκηνοθέτες παθαίνουν μεγάλη πλάκα. Όπως, αυτή που έπαθε ο Douglas McGrath, όταν, ενώ ετοίμαζε το Infamous (2006), έμαθε για το Capote (2005), με το ίδιο ακριβώς θέμα. Αναπόφευκτες συγκρίσεις θα κατέκλυζαν το μυαλό του, γι' αυτό... δεν έχει δει ακόμη την άλλη ταινία, ένα χρόνο μετά. Μένει πιστός στη δική του που επιτέλους ήρθε η ώρα της να βγει στις αίθουσες.



Μερικές φορές πάλι, κι εγώ παθαίνω μεγάλη πλάκα. Όπως όταν φτάνω αργά στο St. James Hotel στο Pall Mall για girl-talk συνεντεύξεις με γυναίκες σκηνοθέτες και βρίσκω να με περιμένει... ο McGrath. Ο σκηνοθέτης, που πετάχτηκε στο Λονδίνο για τη φεστιβαλική πρεμιέρα της ταινίας του, ήταν έτοιμος να μιλήσει για όλα. Αποκάλεσε τον κόσμο του internet "magic", γιατί παρέχει τα πάντα σε χρόνο dt και δεν έκρυψε ότι το χρησιμοποίησε πολύ για την έρευνα της ταινίας του. Αναρωτηθήκαμε μαζί γιατί δεν υπάρχουν αρκετές γυναίκες σκηνοθέτριες και μου εξομολογήθηκε ότι θέλει πολύ να επισκεφτεί επιτέλους την Ελλάδα. Τόσο πολύ, που θα ερχόταν ευχαρίστως για την πρεμιέρα της ταινίας του!

Μια ταινία στην οποία, παρεμπιπτόντως, καταφέρνει να ενορχηστρώσει τόσους star γύρω από τον πρωταγωνιστή του με τον καλύτερο τρόπο. No wonder, γιατί είναι γλυκομίλητος, σίγουρος για το τι θέλει και πολύ προσιτός. Κάπως έτσι ετοιμάζει και το επόμενο project του, που όπως λέει είναι ακόμη στη διαδικασία του γραψίματος.


Previously on Movies for the Masses: London Film Festival 2006: Francis brothers interview

One Response so far.

  1. cheaptalk said

    Απ τη μια τα προβλήματα της estelle με firewire και movie maker και συμπιέσεις στο Λονδίνο. Απ την άλλη τα προβλήματα του verbal με το final cut και τα codec και τα formats που (δεν) υποστηρίζει στους Αμπελόκηπους. Κι απ την άλλη άλλη τα προβλήματα του blogger που όποτε θέλει κάνει publish.

    Μετά από εκατοντάδες, μετρημένες όχι πλάκα, προσπάθειες εδώ και μέρες, ανέβηκε τελικά αυτή η συνέντευξη έστω και με μικρολαθάκια. Όχι τιποτάλλο αλλά ο καλός σκηνοθέτης φαίνεται να θέλει πραγματικά να κάνει και κάνα ταξιδάκι προς τα δω, οπότε να μη του κόψουμε τη τύχη του :D

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.