Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2006: Julia Loktev interview


Δες/Κρύψε τη συνέντευξη στα πλαίσια του London Film Festival 2006

Δεν ξέρω αν ήταν η estelle, που τη συνάντησε στο Λονδίνο, ή το επιτελείο του φεστιβάλ που την κατάφεραν να έρθει μέχρι τη Θεσσαλονίκη, αλλά η παρουσία της βραβευμένης στην Εβδομάδα Κριτικής των Κανών σκηνοθέτιδας, είναι σίγουρα μια σημαντική επιτυχία για τη διοργάνωση. Άσε που είναι κι απ' τις πιο θελκτικές παρουσίες του λιμανιού.

Η Julia Loktev, που με το Day Night Day Night έχει να περηφανεύεται μάλλον το καλύτερο φιξιόν ντεμπούτο της χρονιάς, είχε ακυρώσει όλες τις φεστιβαλικές εμφανίσεις της απ’ τον Οκτώβρη και μετά, γιατί είχε βαρεθεί να τη ρωτάνε για το θέμα της ταινίας της και πόσο επικίνδυνο είναι. Παρ’ όλ' αυτά, το φεστιβάλ την κατέβασε μέχρι το Θερμαϊκό, για να τη ρωτήσουν οι Μάσες για το θέμα της ταινίας της και πόσο επικίνδυνο είναι. Αλλά όταν άρχισε να τσαμπουκαλεύεται παρακείμενους μηχανόβιους που μας φτιάχναν κεφάλι με την εξάτμιση, η αλήθεια είναι πως σκιάχτηκα λίγο, κι άλλαξα ερωτηματολόγιο.


10 Responses so far.

  1. mans said

    εγώ τη συμπάθησα πάντως.

    στο μεταξύ, ο verbal ήταν αυτός που σα να μουρμούρησε σε κάποιο σημείο ή απλά μου φάνηκε;

  2. cheaptalk said

    Ο verbal κάνει τις συνεντεύξεις στη Θεσσαλονίκη. H estelle έκανε τις συνεντεύξεις στο Λονδίνο και στη Θεσσαλονίκη περιφέρεται με σνομπ ύφος, αφού τα 'χει δει όλα και μίλησε και με σημαντικότερους :p

    Τη συνέντευξη του Λονδίνου τη κρατάγαμε με τη προοπτική να βγει τώρα, αφού η Loktev έλεγε ότι δε θα 'ρθει και δε τη θεωρήσαμε και τόσο σημαντική. Αλλά την.. ξαναπήραμε, αφού ο verbal ήθελε να τη συναντήσει οπωσδήποτε από τη στιγμή που την είδε στο βίντεο. Μη σου πω ότι την έφερε και με το ζόρι δηλαδή :p

  3. mans said

    ε, βάλτε και τη λονδρέζικη συνέντευξη.
    για πιο ...σφαιρική ενημέρωση ;-)

  4. cheaptalk said

    Την έχω βάλει ήδη, και λέει και καλύτερα στο στυλ "πόσο μ' αρέσει να δουλέυω με άντρες". Εκεί που λέει "δες/κρύψε" κάνε κλικ. Και btw παντού στα ποστ μπορείς να κάνεις κλικ να γίνουν διάφορα. Αν δε τα βρίσκεις ή εμείς πρέπει να το ξανασκεφτούμε να τα κάνουμε πιο οφθαλμοφανή ή εσύ να γίνεις πιο.. τολμηρός :p

  5. mans said

    τολμηρός, ή, πιθανώς, να ρίχνω και καμιά ματιά, τι λένε τα ...γράμματα κάτω από την εικόνα της loktev

  6. Anonymous said

    Όντως, αρκετά συμπαθητική και ευπροσήγορη - αποπνέει μάλιστα κι έναν ..αγχωμένο ερωτισμό. Ειδικά στην τελευταία ατάκα..:p

  7. cheaptalk said

    Η ταινία της Julia (κάνει και καμιά τέτοια, ανάμεσα στις εμφανίσεις της στις Μάσες) είναι υποψήφια για καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενου στα πολύ βαριά του ανεξάρτητου χώρου (που από πέρσι τροφοδοτούν μέχρι και τα Όσκαρ) Spirit Awards 2007.

  8. cheaptalk said

    Η αγαπημένη μας Julia βρήκε και βορειοαμερικάνικη διανομή σύμφωνα με το Variety. Τα δικαιώματα πήρε η IFC και η έξοδος σε αίθουσες και καλωδιακή θα γίνει στις 9 Μαίου.

  9. cheaptalk said

    Μέσα σε εξαιρετικές κριτικές και μεγάλο θόρυβο για limited release άνοιξε προχτές στη Νέα Υόρκη και σε video on demand το Day Night Day Night (2006) της >Julia Loktev. Πολυαγαπημένη των Μαζών, η μοναδική που της μιλήσαμε δυο φορές, οι συνεντεύξεις της έμειναν στα features για μήνες και μήνες επειδή ακριβώς δεν έπεφτε η δημοτικότητα της σχετικής σελίδας. Με δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις και πάνω από οχτώ χιλιάδες υπομονετικούς (ή εκστασιασμένους) να τη δουν μέχρι το τέλος, είναι με διαφορά η πιο δημοφιλής δημιουργός που είχαμε τη τύχη να παρουσιάσουμε.

  10. cheaptalk said

    Αν σου φαίνεται περίεργο το post, είναι γιατί το IFILM/SPIKE έχει αλλάξει ριζικά τον player του που χρησιμοποιήσαμε παλιότερα, δημιουργώντας μας διάφορα προβλήματα, και προφανώς ο verbal αποφάσισε να το μισο"διορθώσει", χωρίς να το σημειώσει, πράγματα τσαπατσούλικα και αντιδεοντολογικά εκτός από πολλά άλλα. Όταν περάσω καινούριο player και για τα παλιότερα post δε θα 'χει και πολύ σημασία, anywayz.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.