Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2006: Kimon Tsakiris interview




Με το βραβείο κοινού του περασμένου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, και τη δεύτερη θέση στις ψηφοφορίες κοινού μέχρι στιγμής, ο νεαρός Κίμων Τσακίρης έχει κάτι περισσότερο από μια απλή ασπίδα στις επιθέσεις που δέχεται για το ντοκιμαντέρ του, Sugartown, για το μικρό δήμο της Ζαχάρως, και την εισαγωγή νυφών που είχε διοργανώσει πριν μερικά χρόνια ο δήμαρχός της.

Διακριτικός και ψύχραιμος, ο Τσακίρης είναι μάλλον ήρεμη δύναμη του φετινού φεστιβάλ, και με το ντοκιμαντέρ του να διαγωνίζεται μόνο του κόντρα στη μυθοπλασία στο ελληνικό τμήμα, μπορεί να αποτελέσει και την πιο σημαντική παρουσία για το δυναμικό του χώρου που εκπροσωπεί. Δεν κρύβει πάντως το άγχος του για το στοίχημα της διανομής της ταινίας του σε μερικούς μήνες, αλλά δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς μαζί του, στο ότι αν το κοινό του δώσει ένα καλό ξεκίνημα, το φιλμ θα ρολάρει από μόνο του. Τις αντιρρήσεις της θα έχει φαντάζομαι, η μερίδα Ζαχαρωτιών που βρέθηκαν στην πρώτη προβολή της ταινίας, για να τον κατηγορήσουν ότι παραμόρφωσε την πραγματικότητα, και… επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα στις πρόσφατες δημοτικές. Μεγάλη η χάρη του.


One Response so far.

  1. verbal said

    *ανταπόκριση απ' τον Δελτίο Τύπου:

    Η ταινία Sugartown - Οι Γαμπροί του Κίμωνα Τσακίρη, η οποία απέσπασε το Πρώτο Κρατικό Βραβείο Ποιότητας για Ταινία Τεκμηρίωσης, πήρε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Αμστερνταμ, όπου προβλήθηκε τρεις φορές σε sold out αίθουσες [...] ενώ η ταινία απέκτησε διανομή και στις Η.Π.Α. και τον Καναδά.

    Το Sugartown - Οι Γαμπροί θα βγει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες
    από τη Rosebud στις 18 Ιανουαρίου 2007.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.