Grindhouse (2007): Παιχνιδιάρικο trailer


Αφού περάσαμε κάνα τρίωρο παίζοντας με τον μετρητή του Yahoo! να μετράει και να μετράει και να μετράει και να μετράει αντίστροφα, κι όταν μηδένιζε, μετά να μετράει προς τα πάνω πριν ξαναρχίσει το αντίστροφο και φτου απ' την αρχή, τα καλά παιδιά εδέησαν να βγάλουν το trailer στον αέρα σε μια... διπλανή σελίδα, προτού τα σχετικά boards στο imdb αρχίσουν της ομαδικές αυτοπυρπολήσεις.

Όχι ότι ήτανε να 'χει και τίποτα φοβερό δηλαδή, πολύ απ' το υλικό του trailer υπήρχε στο promo footage του Spike TV και στο teaser. Απλώς τώρα, με τη βοήθεια και του voice over και των διαλόγων, μπαίνει σε μια σειρά, κι έχει βέβαια και αρκετό ψαχνό για να ρίξεις άλλη μια θέαση. Και το πρώτο-πρώτο που θα καταλάβεις είναι τι ακριβώς είναι η ταινία, αν είσαι αδιόρθωτος και δεν έχεις καταλάβει ακόμα. Το δεύτερο είναι πως ο Tarantino κι ο Rodriguez είναι για δέσιμο, αν επίσης είσαι αδιόρθωτος και δεν το 'χεις καταλάβει ακόμα και το τρίτο ότι η Cherry Darling επιβεβαιώνει την κράτησή της στη λίστα των πιο kick-ass γυναικών της νεότερης pop κουλτούρας. Ή του Z-movie universe έστω.

Οι δυο αντιχολιγουντιανοί εικονοκλάστες του Χόλιγουντ βέβαια, δεν είναι οι μόνοι που θα φορέσουν τα σάπια φίλτρα του Grindhouse. Το χεράκι τους θα βάλουν κι άλλοι αιρετικοί μπλοκμπαστεράδες, που κινούμενοι στα ίδια επίπεδα αναβίωσης των πεθαμένων, θα ετοιμάσουν τα trailer για το ανάμεσα στο back to back. Τα τρία ονόματα που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα (και μάλλον είναι και τα τελευταία) είναι Eli Roth, Edwar Wright (του Shaun of the Dead (2004)) και κυρίως Rob Zombie, ο οποίος ανάμεσα στις ετοιμασίες του καινούριου του Halloween (2007), ανακοίνωσε πρωταγωνιστές και τίτλο, με τους Udo Kier, Bill Moseley, Sheri Moon Zombie και Nicolas Cage (!) να ετοιμάζονται για το trailer του Werewolf Women of the SS. Θυμίζει την Ilsa, She-wolf of the SS (1975), και φαντάζομαι αυτό είναι και το νόημα, αλλά σαν πολλά αντρικά ονόματα να βλέπω για τέτοια φάση.


7 Responses so far.

  1. cheaptalk said

    Πέρασα τη τελική θεατρική αφίσα που συνθέτει τις δυο βασικές απ' τις αμέτρητες που βγήκαν μέχρι τώρα, όπως και η προηγούμενη που υπήρχε στο θέμα. Με την ευκαιρία έκανα και καλύτερο encoding στο trailer.

  2. verbal said

    Δεν ήθελα ούτε να το σκέφτομαι όταν είχε πρωτοπροκύψει, για να μην το γρουσουζέψω, αλλά απ' ό,τι ακούγεται απ' την Odeon, το Grindhouse θα φτάσει και στη δική μας χώρα κομμένο στα δύο.

    H παραγωγός Weinstein Co. και οι διανομείς μη αγγλόφωνων χωρών γενικότερα, θα έχουν έτσι την ευκαιρία να τα πιάσουν δυο φορές απ' τους πιστούς του διδύμου απ' την κόλαση. Ακυρώνοντας βέβαια το όλο concept της back-to-back εμπειρίας και του 2 for the price of 1 της αφίσας, έτσι; Και μέσα στην όλη απάτη, η τύχη των fake trailers μένει ασαφής --δεν αποκλείεται, λέει, να πάνε κατευθείαν στα DVD. Μποϋκοτάζ κανείς;

  3. verbal said

    Σε καλά νέα πάντως, ο Rodriguez έκανε μια πλήρη παρουσίαση της ταινίας και της νοοτροπίας της στο εν εξελίξει φεστιβάλ South by Southwest, στο Austin, και πρόβαλε αρκετά απ' τα ψεύτικα trailers που του έστειλαν φερέλπιδες σκηνοθέτες για το Grindhouse. Τα οποία είναι online. Επίσης, είπε ότι το trailer του Eli Roth, για των φονιά της Ημέρας των Ευχαριστιών, θα έχει μεγάλα προβλήματα με την MPAA, κι επίσης, Weinstein Co. θέλουσας, έχει σκοπό να αφιερώσει στον Machette (χαρακτήρα fake trailer που έχεις δει κ στο trailer παραπάπνω) ολόκληρη ταινία.

  4. verbal said

    Ένα σωρό καινούρια κλιπάκια απ' το Grindhouse μπορείς να βρεις σκορπισμένα ανάμεσα στις συνεντεύξεις του χορταστικού making of της ταινίας, που κυκλοφόρησε online για κατέβασμα, αποκλειστικά στο fansite της Rose McGowan. Aρκεί να καταφέρεις να ξεπεράσεις το σοκ του ότι ο Tarantino, μ' αυτά και μ' αυτά, πρέπει να'χει βάλει καμιά δεκαριά κιλά, προσπαθώντας μάλλον να αποκτήσει το παλιό εκτόπισμα του Peter Jackson.

  5. verbal said

    Σε περίπτωση που σου ξέφυγε, το fake trailer του Eli Roth έχει ξεχυθεί στα γιουτούμπια και είναι λίαν ζουμερό.

  6. cheaptalk said

    Όπως αναμένονταν από τη Παρασκευή που ξεκίνησε με εισπράξεις γύρω στα $5 εκατομμύρια, το Grindhouse πάτωσε εισπρακτικά το Πασχαλινό τριήμερο. Bρέθηκε μόλις στη τέταρτη θέση του μποξόφη με $11.6 μύρια. Ούτε στα μισά απ' ότι το υπολόγιζαν δηλαδή, και παρά τη σούπερ προώθηση της τελευταίας στιγμής (βλ. σχετικά και στο "Οι γκόμενες του Grindhouse στο MAXIM").

    Έτσι από τη μια ξεκίνησαν τα πανηγύρια των (πολλών) εχθρών των Weinstein που έχουν μπει για τα καλά μέσα και θα χρειαστεί να βγάλουν καπέλο για να ξαναγυρίσουν ταινία. Και από την άλλη, για πρώτη φορά τόσο έντονα, τα καντήλια για τον μέσο θεατή που πάει και βλέπει όλες τις μαλακίες αντί για καμιά ταινία της προκοπής. Επειδή πάντως τον Μέσο τον γνωρίζω προσωπικά, πιο πιθανό βλέπω απλά να σπατάλησε το κουλ χαρτζηλίκι του στους Τρακόσιους και τώρα να περιμένει τον τρίτο Spider-Man.

  7. verbal said

    Πολύ avant απ' την πρεμιέρα του, προβάλλεται απόψε στις 23.00 στη Δεξαμενή, το Death Proof, το ξαναμονταρισμένο Grindhouse κομμάτι του Quentin Tarantino δηλαδή, φρέσκο απ' τις Κάνες, στο ταινιόραμα της Lifo που ξεκίνησε την Πέμπτη. Η είσοδος είναι ελεύθερη και μην αγχωθείς που δεν έχεις στείλει μήνυμα για να κρατήσεις θέση, υπάρχουν αρκετές ελεύθερες για να βρεις και απλά εμφανιζόμενος εκεί (κάνα εικοσάλεπτο νωρίτερα, για σιγουριά). Αν τα βρεις σκούρα, πες το όνομά μας. Και χτύπα τα τακούνια σου τρεις φορές.

Copyright © 2012 Movies for the Masses, Challenging common sense since 2004. Your ticket is
Contact us at moviesforthemasses@gmail.com. Subscribe by RSS or E-mail.